Cookies- og Brukervilkår


Bad

side 1 av 13
 • Få en timelønn på 10.000 kroner

  Få en timelønn på 10.000 kroner

  03/04 Å spare 5.000 til 20.000 kroner i året hadde ikke vært så ille. Sjekk toalettet ditt allerede i dag, og se om du kan spare tusenvis av kroner.

  Vanskelighetsgrad 1/4
 • 10 hemmelige tips til baderommet

  10 hemmelige tips til baderommet

  23/02 Se hvordan den erfarne håndverkeren gjør arbeidet litt lettere med sine 10 hemmelige tips til baderommet. Gjør det lettere, fortere og spar penger!

 • BAD: 4 Enkel vegg til vask og toalett

  BAD: 4 Enkel vegg til vask og toalett

  15/09 VIDEO: Hvordan får man bygd en vegg med innebygd sisterne og vegghengt toalett og håndvask? Det spørsmålet vil håndverkeren her gi svar på. På denne prøvemonteringen vil han vise hvordan det kan la seg gjøre å bygge opp veggen på mindre enn en halv dag.

 • Baderom: Lag en enkel hjørnehylle

  Baderom: Lag en enkel hjørnehylle

  15/09 VIDEO: Du kan lett sette opp hyller i et våtrom uten å måtte bore hull gjennom fliser og våtromsmembran.

 • GUIDE: Legg et perfekt flisgulv

  GUIDE: Legg et perfekt flisgulv

  14/09 Gode forberedelser og en rekke viktige valg, sikrer deg mot alle de klassiske dumhetene og vann på feil sted når du legger fliser på badegulvet.

  Vanskelighetsgrad 2/4
 • Er badet DITT våtromssikret?

  Er badet DITT våtromssikret?

  14/09 Våtromssikring er ikke verdens mest spennende tema. Til gjengjeld er det VIKTIG å kunne litt om det, for følger du ikke reglene, kan det gå veldig galt!

 • BADEROMSMØBLER:3 Våtromsplate som bordbein

  BADEROMSMØBLER:3 Våtromsplate som bordbein

  13/09 VIDEO: En enkel, rask og sikker måte å lage bordbein på i baderommet er å bruke våtromsplater. Vi ønsker en slutthøyde på 90 cm, noe det avsettes et mål på. Herfra trekker vi tykkelsen av benkeplaten, som senere skal legges oppå beina, og ender derfor med en høyde på bordbeina på 77,5 cm.

 • BADEROMSMØBLER:3 Våtromsplate som bordbein

  BADEROMSMØBLER:3 Våtromsplate som bordbein

  13/09 VIDEO: En enkel, rask og sikker måte å lage bordbein på i baderommet er å bruke våtromsplater. Vi ønsker en slutthøyde på 90 cm, noe det avsettes et mål på. Herfra trekker vi tykkelsen av benkeplaten, som senere skal legges oppå beina, og ender derfor med en høyde på bordbeina på 77,5 cm.

 • BADEROMSMØBLER:6 Enkel knaggerekke

  BADEROMSMØBLER:6 Enkel knaggerekke

  13/09 VIDEO: Har du litt tre til overs, f.eks. som her en benkeplaterest, er det lett og fort gjort å lage en knaggerekke. Skal den brukes på badet, er det viktig å velge et treslag som kan tåle vann. Her bruker vi en bit nyatoh-benkeplate.

 • BADEROMSMØBLER:5 Benk med vask

  BADEROMSMØBLER:5 Benk med vask

  13/09 VIDEO: Skal du ha en benk med vask på spesialmål, kan du lett lage det selv ved å bruke våtromsplater. Her har vi tatt en 100 mm tykk wedi-plate, hvor vi vil plassere vasken 40 cm fra platens ene ende.

side 1 av 13


Bygg nytt eller renover badet

Vi viser deg, trinn for trinn, hvordan du bygger et nytt bad eller renoverer det gamle. Du kan hente hjelp til både små og store prosjekter til badet. Du kan for eksempel få veiledning til hvordan du bygger et dusjhjørne i porebetong, skifter en vannkran, renser et tett avløp, unngår fukt og muggsopp, skifter fuger eller skifter fliser på badet.


Våtromssikring av badet

Før du begynner å bygge et nytt bad, skal du ha kontroll på hvilke krav som stilles i våtromsnormen. Den stiller forholdsvis strenge krav til veggkonstruksjon, overflater og materialer som brukes i et bad. Veggene på badet påvirkes av vann. Du skal derfor bruke godkjente materialer til våtromssikringen.

Fliser er også fantastiske på badet. Men fliser og fuger kan ikke garantere at vannet ikke trenger ut i veggene og gulvet. Derfor skal du tette med en seig, vanntett våtromsmembran, før du limer flisene. Det kan bli en dyr fornøyelse hvis det oppstår feil på badet. Du kan lese mer om hvilke krav som stilles til badet på disse sidene, eller teste kunnskapene dine om renovering av bad.


Byggematerialer til badet

Du kan bygge vegger, dusjhjørner og baderomsmøbler i lette materialer som porebetong eller våtromsplater. Velger du plater av porebetong, får du et allsidig byggemateriale, som er fleksibelt og lett å skjære til. Det går fort å bygge med platene, for de stables bare oppå hverandre med lim mellom. Det finnes også flere forskjellige muligheter når det gjelder etterbehandling av vegger av porebetong.

Vi viser hvordan du sparkler overflaten og maler den, pusser veggen og kler den med for eksempel fliser.

Du kan også bruke våtromsplater, som er lette å håndtere. Det er et opplagt gjør det selv-materiale til badet. I tillegg er de våtromssikre. Les mer om våtromsplater på badet.


Renovering av bad

Et slitt, stygt og tilkalket toalett er frastøtende. Bytter du det ut med en moderne og vannsparende modell, kan du raskt og effektivt forvandle badet. Fordi det er vann involvert, og et toalett kan virke både tungt og vanskelig å håndtere, tenker mange at det sannsynligvis er en oppgave for fagfolk. Men tvert i mot er det faktisk ganske enkelt å skifte et toalett selv, bare du vet hvordan det skal gripes an.

Vi viser deg hvordan du bytter ut det gamle toalettet – for eksempel til et populært vegghengt toalett. Du kan også lese mer om hvordan du skifter håndvask, maler eller skifter fliser og løse fuger, slik at du unngår fuktskader i dusjhjørnet. Like viktig er det at du forsikrer deg om at ventilasjonen virker, slik at det ikke blir fuktskader og muggsopp på badet ditt.

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Hvilken maskin /verktøy for å (skrå)skjære

Hvilken maskin/verktøy egner seg for å ...

Oppbevaring av verktøy

Lurer på om hva man bør tenke på når man ...

Septik tank

Hei jeg skal sette ned en 4m3 (3 kammer) ...

Tak over terrasseplatting

Hei, Jeg skal bygge tak over en ny skifer ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss