Cookies- og Brukervilkår


Varme i speilet

Når du har tatt deg et bad, dugger speilet. Og det er veldig irriterende. Men det kan unngås ved å montere varme bak speilet.


På badet her er det gjort plass i flisene til speilet, og fagmannen har laget en papp-mal, som passer akkurat til hullet. Malen kan leveres til glassmesteren, så speilet vil passe helt nøyaktig. På denne veggen er det påklistret et lag pvc, som må fjernes før varmelegemet settes opp. Dermed vil speilet være i samme plan som flisveggen, noe som gir en flott finish.

Fagmannen skjærer ut et område som er litt større enn varmelegemet som skal settes opp. Han bruker en hobbykniv og eventuelt en hammer og et gammelt stemjern til å løsne pvc’en.Når pvc’en er fjernet, settes varmeelementet opp. Det er en elektrisk varmematte, i stil med de som også benyttes til gulvvarme.Matten er ganske enkel å plassere, da nettet med ledningene er selvklebende.

Det bores to hull med et 10 mm bor. Det er her ledningene skal trekkes gjennom. Du må ikke selv koble til varmematten. Det må gjøres av en autorisert elektriker. Når alle ledningene er usynlige, smøres nettet over med flislim, så ledningene såvidt dekkes – og ikke mer. Her må du være forsiktig så du ikke skader nettet. Når limet først tørker, bidrar det til å fordele varmen fra nettet til speilet.

Der hvor ledningene går gjennom veggen monterer håndverkeren midlertidig et par bord, som holder de to ledningene inne i fliselimet mens det tørker. Neste dag er limet herdet, og de to bordene kan fjernes igjen. Speilet er kommet fra glassmesteren, så nå smøres det på et hurtigherdende flislim. Med en 4 mm tannsparkel påføres limet så massen blir likt fordelt. Speilet må settes opp med det samme. Og med et stort speil som dette er det nødvendig med to mann. Speilet trykkes inn i flislimet og justeres slik at det sitter med samme fugeavstand hele veien rundt. I bunnen understøttes det med et par kiler i fugen, så speilet ikke synker før limet er tørt.Til slutt fuges det rundt speilet med den samme fargen på fugemassen som er brukt til flisveggen.Bruk til slutt et vått filsebrett, så fugen blir helt glatt og pen. Nå sitter speilet fast og dugger aldri mer.

Relaterte artikler

 • Er badet DITT våtromssikret?

  Er badet DITT våtromssikret?

  14/09 Våtromssikring er ikke verdens mest spennende tema. Til gjengjeld er det VIKTIG å kunne litt om det, for følger du ikke reglene, kan det gå veldig galt!

 • BADEROMSMØBLER:3 Baderist i edeltre

  BADEROMSMØBLER:3 Baderist i edeltre

  13/09 VIDEO: Fagmannen vil her vise hvor lett du lager en baderist, som du kan bruke under dusjen i hagen eller på badet. Det beste du kan bruke til det er selvfølgelig terrassebord av hardt tre. Her har fagmannen valgt et bord av ...

 • Flotte mosaikkfliser

  Flotte mosaikkfliser

  16/08 VIDEO: Badekaret er bygd opp av våtromsplater, og skal her kles med mosaikkfliser.

 • Skift silikonfuge

  Skift silikonfuge

  16/08 VIDEO: Selv den beste silikonfuge holder ikke evig. Og denne trenger å bli skiftet. Dels fordi den ikke er særlig pen lenger, men enda viktigere; at den kanskje er utett.

 • Gulvmembran

  Gulvmembran

  16/08 VIDEO: I dusjnisjen er gulvet rettet til med selvnivellerende sparkelmasse, så fagmannen skal nå lage en vanntett gulvmembran.

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss