Cookies- og Brukervilkår


Våtromsplate som bordbein

En enkel, rask og sikker måte å lage bordbein på i baderommet er å bruke våtromsplater. Vi ønsker en slutthøyde på 90 cm, noe det avsettes et mål på. Herfra trekker vi tykkelsen av benkeplaten, som senere skal legges oppå beina, og ender derfor med en høyde på bordbeina på 77,5 cm.

Fra dette punktet lages det en vannrett strek ved hjelp av et vater langs hele veggen. Det skal monteres tre bein, og med vateret streker tømreren opp på veggen hvor det første beinet skal plasseres.

Det neste beinet plasseres i midten, og så videre.Før du skjærer til platene, bør du forsikre deg om at gulvet er plant. Det er det, så nå skjæres den første platen til.Skjær noen ganger med en hobbykniv, så det blir lagd et spor. Deretter kan du bruke en vanlig håndsag til å skjære gjennom platen med.

Platene er 80 mm vannfaste wedi-plater, som er godkjent til bruk i våtrom. På samme måte skjæres de to neste beina ut, og stilles opp langs veggen.Platene kan ikke stå av seg selv, men det finnes spesielle vinkelbeslag som skrus fast i veggen.

Det skal være ett beslag både i topp og bunn. Nå kan platen legges opp til vinklene, og med en tømrervinkel kontrolleres det at platen står vinkelrett på veggen. Slår du en strek langs platen, vet du hvor det skal legges en stripe klebe- og tetningsmasse.

Platen legges oppi limet og presses inn i vinkelbeslagene på veggen. Det er en god idé å kontrollere at platen stadig står i en rett vinkel på veggen. På samme måte limes og festes de to andre platene.

Oppå beina legger vi en stripe klebemasse. Og det smøres også en stripe på veggen. På toppen av beina skal det nemlig legges en benkeplate med innebygd vask, som også er laget i wedi-plater.

Benkeplaten presses godt ned i klebemassen, og så skal det bare ha lov å tørke.Ved å benytte disse våtromsplatene, kan du enkelt og greit bygge et solid benk-arrangement.

Relaterte artikler

 • BAD: 4 Enkel vegg til vask og toalett

  BAD: 4 Enkel vegg til vask og toalett

  15/09 VIDEO: Hvordan får man bygd en vegg med innebygd sisterne og vegghengt toalett og håndvask? Det spørsmålet vil håndverkeren her gi svar på. På denne prøvemonteringen vil han vise hvordan det kan la seg gjøre å bygge opp veggen ...

 • Baderom: Lag en enkel hjørnehylle

  Baderom: Lag en enkel hjørnehylle

  15/09 VIDEO: Du kan lett sette opp hyller i et våtrom uten å måtte bore hull gjennom fliser og våtromsmembran.

 • BADEROMSMØBLER:3 Våtromsplate som bordbein

  BADEROMSMØBLER:3 Våtromsplate som bordbein

  13/09 VIDEO: En enkel, rask og sikker måte å lage bordbein på i baderommet er å bruke våtromsplater. Vi ønsker en slutthøyde på 90 cm, noe det avsettes et mål på. Herfra trekker vi tykkelsen av benkeplaten, som senere skal legges ...

 • BADEROMSMØBLER:6 Enkel knaggerekke

  BADEROMSMØBLER:6 Enkel knaggerekke

  13/09 VIDEO: Har du litt tre til overs, f.eks. som her en benkeplaterest, er det lett og fort gjort å lage en knaggerekke. Skal den brukes på badet, er det viktig å velge et treslag som kan tåle vann. Her bruker vi en bit ...

 • BADEROMSMØBLER:5 Benk med vask

  BADEROMSMØBLER:5 Benk med vask

  13/09 VIDEO: Skal du ha en benk med vask på spesialmål, kan du lett lage det selv ved å bruke våtromsplater. Her har vi tatt en 100 mm tykk wedi-plate, hvor vi vil plassere vasken 40 cm fra platens ene ende.

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Hvilken maskin /verktøy for å (skrå)skjære

Hvilken maskin/verktøy egner seg for å ...

Oppbevaring av verktøy

Lurer på om hva man bør tenke på når man ...

Septik tank

Hei jeg skal sette ned en 4m3 (3 kammer) ...

Tak over terrasseplatting

Hei, Jeg skal bygge tak over en ny skifer ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss