Cookies- og Brukervilkår


Benk med vask

Skal du ha en benk med vask på spesialmål, kan du lett lage det selv ved å bruke våtromsplater. Her har vi tatt en 100 mm tykk wedi-plate, hvor vi vil plassere vasken 40 cm fra platens ene ende.

Målene på vasken strekes opp ved hjelp av et vater, og du kan lage vasken i akkurat den størrelsen du ønsker. Platene er lette å bearbeide. Her bruker vi en vanlig håndsag, som uten problemer sager seg gjennom platen.

Når det er sagd ut til vasken, må platen vendes om, så baksiden vender opp. På hele baksiden av platen legges det på lim. Det er et spesial-lim, som kjøpes sammen med platene.

Oppå den 100 mm tykke platen legges det så en 20 mm plate, som på den måten blir bunn i vasken. Du må legge platen helt nøyaktig med det samme, da det sterke limet tørker veldig fort.

Når de to platene ligger nøyaktig oppå hverandre, presses de godt sammen.For å få fall i vasken, lager vi fire smale striper, hver på 2 cm. Med så tynne striper bør du først skjære med en hobbykniv før de sages ut. Da får du et penere resultat.

Stripene tilpasses slik at det kan ligge en list hele veien rundt i bunnen av vasken. Den skal festes med samme lim som ble brukt til å lime de to platene sammen med.

Når vasken senere blir sparklet og kledd med fliser eller mosaikk, vil vannet naturlig søke ned mot midten, hvor avløpet skal plasseres. Tømreren benytter en 40 mm hullsag, som passer til de fleste gjengse avløp.

Som en hovedregel skal det alltid bores fra begge sider for å oppnå et pent resultat.Vaskebenken er ferdig, og skal nå kles med de flisene man måtte ønske seg og deretter fuges.

Relaterte artikler

 • BAD: 4 Enkel vegg til vask og toalett

  BAD: 4 Enkel vegg til vask og toalett

  15/09 VIDEO: Hvordan får man bygd en vegg med innebygd sisterne og vegghengt toalett og håndvask? Det spørsmålet vil håndverkeren her gi svar på. På denne prøvemonteringen vil han vise hvordan det kan la seg gjøre å bygge opp veggen ...

 • Baderom: Lag en enkel hjørnehylle

  Baderom: Lag en enkel hjørnehylle

  15/09 VIDEO: Du kan lett sette opp hyller i et våtrom uten å måtte bore hull gjennom fliser og våtromsmembran.

 • BADEROMSMØBLER:3 Våtromsplate som bordbein

  BADEROMSMØBLER:3 Våtromsplate som bordbein

  13/09 VIDEO: En enkel, rask og sikker måte å lage bordbein på i baderommet er å bruke våtromsplater. Vi ønsker en slutthøyde på 90 cm, noe det avsettes et mål på. Herfra trekker vi tykkelsen av benkeplaten, som senere skal legges ...

 • BADEROMSMØBLER:3 Våtromsplate som bordbein

  BADEROMSMØBLER:3 Våtromsplate som bordbein

  13/09 VIDEO: En enkel, rask og sikker måte å lage bordbein på i baderommet er å bruke våtromsplater. Vi ønsker en slutthøyde på 90 cm, noe det avsettes et mål på. Herfra trekker vi tykkelsen av benkeplaten, som senere skal legges ...

 • BADEROMSMØBLER:6 Enkel knaggerekke

  BADEROMSMØBLER:6 Enkel knaggerekke

  13/09 VIDEO: Har du litt tre til overs, f.eks. som her en benkeplaterest, er det lett og fort gjort å lage en knaggerekke. Skal den brukes på badet, er det viktig å velge et treslag som kan tåle vann. Her bruker vi en bit ...

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Septik tank

Hei jeg skal sette ned en 4m3 (3 kammer) ...

Tak over terrasseplatting

Hei, Jeg skal bygge tak over en ny skifer ...

Hagebilag

Hvordan kan allerede abonnenter laste ned ...

Lydisolere yttervegg

Hei. Jeg bor nært trikken i trondheim og ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss