Cookies- og Brukervilkår


Enkel knaggerekke

Har du litt tre til overs, f.eks. som her en benkeplaterest, er det lett og fort gjort å lage en knaggerekke. Skal den brukes på badet, er det viktig å velge et treslag som kan tåle vann. Her bruker vi en bit nyatoh-benkeplate.

Knaggerekken skal være 40 cm lang, og fagmannen har valgt at bredden skal være den samme som en av stavene i benkeplaten. Han måler ut til tre knagger. Én i midten og én på hver side – 7 cm inn.

For å sikre seg at knaggene vil komme til å sitte på en rett linje, måler han tre like mål ut fra benkekanten. Til knagger velger han å bruke 10 mm sentrumstapper, og derfor velger han også et 10 mm bor til å lage hullene med.

For at tøy eller håndklær ikke skal falle ned, skal knaggene plasseres litt skrått oppover. For å få samme skrå vinkel på alle tre knaggene, bruker han en vanlig vinkel og en justerbar vinkel.

Ved å legge den justerbare vinkelen oppetter vinkelen, kan han nå innstille hvor skrått knaggene skal sitte. Ved å flukte boret på boremaskinen med den justerbare vinkelen, kan han nå bore et skrått hull i riktig vinkel.

På samme måte kan han bore de to andre hullene i riktig vinkel. Hullene bores 1 centimeter dype. Når hullene er boret, settes det en tapp i hvert hull, så han er sikker på at hullene passer.

Knaggerekken skal nå sages ut av benkeplaten, og til det bruker fagmannen en dykksag og en føringsskinne. Føringsskinnen legges nøyaktig opp langs kanten av den staven fagmannen har valgt ut.

På den måten skjærer sagen nøyaktig langs stavens kant, mens det 3 mm sagsporet skjæres av den delen som ikke skal brukes. Føringsskinnen skal alltid ligge på det materialet som skal brukes.

Da det imidlertid ikke kan la seg gjøre på den andre siden, blir fagmannen nødt til å markere hvor sagen skal skjære for ikke å skjære noe av staven. Den markeringen skal altså være 3 mm inne på det stykket som ikke skal brukes.

Nå skjærer sagen nøyaktig langs stavens ene side. Til slutt er det bare å sage platen over på tvers. Du kan eventuelt pusse over sagsporet med et stykke sandpapir, korning 120. Tappene trykkes i, og knaggerekken er ferdig.

Du kan eventuelt avslutte med å gi den et strøk treolje, så det kommer mer glød i treet.

Relaterte artikler

 • BAD: 4 Enkel vegg til vask og toalett

  BAD: 4 Enkel vegg til vask og toalett

  15/09 VIDEO: Hvordan får man bygd en vegg med innebygd sisterne og vegghengt toalett og håndvask? Det spørsmålet vil håndverkeren her gi svar på. På denne prøvemonteringen vil han vise hvordan det kan la seg gjøre å bygge opp veggen ...

 • Baderom: Lag en enkel hjørnehylle

  Baderom: Lag en enkel hjørnehylle

  15/09 VIDEO: Du kan lett sette opp hyller i et våtrom uten å måtte bore hull gjennom fliser og våtromsmembran.

 • BADEROMSMØBLER:3 Våtromsplate som bordbein

  BADEROMSMØBLER:3 Våtromsplate som bordbein

  13/09 VIDEO: En enkel, rask og sikker måte å lage bordbein på i baderommet er å bruke våtromsplater. Vi ønsker en slutthøyde på 90 cm, noe det avsettes et mål på. Herfra trekker vi tykkelsen av benkeplaten, som senere skal legges ...

 • BADEROMSMØBLER:3 Våtromsplate som bordbein

  BADEROMSMØBLER:3 Våtromsplate som bordbein

  13/09 VIDEO: En enkel, rask og sikker måte å lage bordbein på i baderommet er å bruke våtromsplater. Vi ønsker en slutthøyde på 90 cm, noe det avsettes et mål på. Herfra trekker vi tykkelsen av benkeplaten, som senere skal legges ...

 • BADEROMSMØBLER:5 Benk med vask

  BADEROMSMØBLER:5 Benk med vask

  13/09 VIDEO: Skal du ha en benk med vask på spesialmål, kan du lett lage det selv ved å bruke våtromsplater. Her har vi tatt en 100 mm tykk wedi-plate, hvor vi vil plassere vasken 40 cm fra platens ene ende.

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Septik tank

Hei jeg skal sette ned en 4m3 (3 kammer) ...

Tak over terrasseplatting

Hei, Jeg skal bygge tak over en ny skifer ...

Hagebilag

Hvordan kan allerede abonnenter laste ned ...

Lydisolere yttervegg

Hei. Jeg bor nært trikken i trondheim og ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss