Cookies- og Brukervilkår


Etabler gulvvarme

Nå skal rørene til det varme vannet legges. Her bruker vi 15 mm pexrør. Pexrør finnes i forskjellige dimensjoner, og det er viktig at du får fagmannen til å velge det som passer best til gulv og varmeanlegg.


Nå skal rørene til det varme vannet legges.

Her bruker vi 15 mm pexrør. Pexrør finnes i forskjellige dimensjoner, og det er viktig at du får fagmannen til å velge det som passer best til gulv og varmeanlegg.

Vær helt sikker på at du har nok rør før du starter, og overdriv gjerne lengden i starten, så du er sikker på at slangen kan nå helt bort til stedet hvor den skal kobles på varmeanlegget. Først da kan du starte med å feste slangen med strips.

Klipp aldri over pexrøret før du har nådd til veis ende. Sørg for å legge røret slik at du kommer gjennom hele gulvet … og retur til utgangspunket, uten at slangen krysser seg selv underveis.

Fagmannen setter strips ved annethvert kryss, det vil si med ca. 20 cm’s mellomrom. Røret legger han langs hver eneste øvre ribbe på armeringsjernet.Med disse 15 mm rør skal det være en avstand mellom to rør på ca 10-15 cm.

Bruker du derimot 22 mm rør, kan avstanden være ca. 20 cm.På de stedene hvor det er markert med rød spray, at her står det et møbel, legges rørene utenom. Det er nemlig ingen grunn til å varme opp for eksempel skapet eller under toalettet.

Når alle strips er satt fast, må alle strip-endene klippes av. De kan nemlig stikke opp gjennom betongen når det blir støpt. Det overskytende stykke rør henges opp på veggen, så rørleggeren senere kan koble til gulvvarmen.

Relaterte artikler

 • Er badet DITT våtromssikret?

  Er badet DITT våtromssikret?

  14/09 Våtromssikring er ikke verdens mest spennende tema. Til gjengjeld er det VIKTIG å kunne litt om det, for følger du ikke reglene, kan det gå veldig galt!

 • BADEROMSMØBLER:3 Baderist i edeltre

  BADEROMSMØBLER:3 Baderist i edeltre

  13/09 VIDEO: Fagmannen vil her vise hvor lett du lager en baderist, som du kan bruke under dusjen i hagen eller på badet. Det beste du kan bruke til det er selvfølgelig terrassebord av hardt tre. Her har fagmannen valgt et bord av ...

 • Flotte mosaikkfliser

  Flotte mosaikkfliser

  16/08 VIDEO: Badekaret er bygd opp av våtromsplater, og skal her kles med mosaikkfliser.

 • Varme i speilet

  Varme i speilet

  16/08 VIDEO: Når du har tatt deg et bad, dugger speilet. Og det er veldig irriterende. Men det kan unngås ved å montere varme bak speilet.

 • Skift silikonfuge

  Skift silikonfuge

  16/08 VIDEO: Selv den beste silikonfuge holder ikke evig. Og denne trenger å bli skiftet. Dels fordi den ikke er særlig pen lenger, men enda viktigere; at den kanskje er utett.

Les mer om

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss