Cookies- og Brukervilkår


Gulvmembran

I dusjnisjen er gulvet rettet til med selvnivellerende sparkelmasse, så fagmannen skal nå lage en vanntett gulvmembran.


Det må settes tetningsbånd langs alle overganger mellom gulv og vegg, akkurat som det ble gjort ved våtromssikringen av veggene. Derfor starter fagmannen med å slipe og feie hjørnene, så de er helt rene og fri for smuss.

Det kan være vanskelig å få båndet rundt i hjørnene, men håndverkeren har et lite knep. Fold et ca. 20 cm stort stykke på midten, og klipp halvt gjennom båndet. Fjern beskyttelsesfolien, og legg det ene klippede hjørnet inn over det andre så de danner et lite hjørne. Start med å sette de fire hjørnene på plass, så de sitter helt tett til veggen. Bruk eventuelt en fugeskje til å passe dem helt tett til veggen. Rundt avløpet klippes det et bånd, som passer med det nedstøpte sluket. Deretter settes det selvklebende tetningsbånd rundt i kanten på hele badet, så alle overganger mellom gulv og vegg er dekket.

Det støpte betonggulvet må så primes. Her brukes en godkjent våtromsprimer, hvor det er tilsatt et rødt sporstoff som viser hvor langt du er kommet. Den røde fargen sikrer dessuten at du ikke lager svake punkter. Primeren påføres med enten rull eller, som her, pensel. Det kan jobbes videre på gulvet dagen etter. Hele gulvet skal ha en våtromsmembran. Det er en tokomponent gummimembran, som er godkjent til våtrom. Det er ofte det letteste å pensle membranen ovenpå tetningsbåndet i overgangen mellom gulv og vegg.

På de store flatene, som for eksempel her i dusjnisjen, påføres membranen med en tannsparkel. Bruker du en 4 mm tannsparkel til å påføre membranen med, blir massen jevnt fordelt. Når du deretter glatter den ut, er du samtidig sikker på at du oppnår riktig lagtykkelse. Membranen skal alltid være minst 1 mm tykk. I kanten til dusjnisjen pensles membranen på. Du må regne med at det går minst 24 timer før membranen er tørr og du kan gå i gang med leggingen av gulvflis.

Relaterte artikler

 • Er badet DITT våtromssikret?

  Er badet DITT våtromssikret?

  14/09 Våtromssikring er ikke verdens mest spennende tema. Til gjengjeld er det VIKTIG å kunne litt om det, for følger du ikke reglene, kan det gå veldig galt!

 • BADEROMSMØBLER:3 Baderist i edeltre

  BADEROMSMØBLER:3 Baderist i edeltre

  13/09 VIDEO: Fagmannen vil her vise hvor lett du lager en baderist, som du kan bruke under dusjen i hagen eller på badet. Det beste du kan bruke til det er selvfølgelig terrassebord av hardt tre. Her har fagmannen valgt et bord av ...

 • Flotte mosaikkfliser

  Flotte mosaikkfliser

  16/08 VIDEO: Badekaret er bygd opp av våtromsplater, og skal her kles med mosaikkfliser.

 • Varme i speilet

  Varme i speilet

  16/08 VIDEO: Når du har tatt deg et bad, dugger speilet. Og det er veldig irriterende. Men det kan unngås ved å montere varme bak speilet.

 • Skift silikonfuge

  Skift silikonfuge

  16/08 VIDEO: Selv den beste silikonfuge holder ikke evig. Og denne trenger å bli skiftet. Dels fordi den ikke er særlig pen lenger, men enda viktigere; at den kanskje er utett.

Les mer om

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss