Cookies- og Brukervilkår


Nedrivning av bad

Det gamle badet fra 70-årene trenger en renovering. Umiddelbart ser det riktignok veldig pent ut men, som det skal vise seg senere, gjemmer det seg noen stygge overraskelser bak de hvite flisene og under gulvet.Det gamle badet fra 70-årene trenger en renovering. Umiddelbart ser det riktignok veldig pent ut men, som det skal vise seg senere, gjemmer det seg noen stygge overraskelser bak de hvite flisene og under gulvet.

Toalettet, armaturen, radiatoren, bordet og skapene skal skiftes ut, så de må først demonteres. Hvis det, som her, ikke er mulig å stenge vannet på en stoppekran, må jobben utføres av en autorisert fagmann.

Vår murer, som for øvrig også er utdannet tømrer, starter med å fjerne listverket rundt døren.Når listene er fjernet, kan han se at veggen er kledd med pvc, som fungerer som våtromssikring. Og så er det i gang med hammeren.

Det lyder ikke hult når mureren slår på flisene. Det betyr at flisene fortsatt sitter ganske godt fast

.Det letteste er å banke av flisene med en bred meisel. Starter du i kanten og så jobber deg inn på veggen, går det ganske greit. Denne jobben bråker, i tillegg til at det lett kan springe splinter og skår fra flisene.

Derfor anbefales det å benytte så vel hørselvern som beskyttelsesbriller. Alle flisene er nede, og rundt dusjarmaturen kan man se på linoleumen at vannet har trengt gjennom fugene rundt flisene.

Heldigvis har det ikke klart å trenge dypere inn i veggen.Før jobben kan fortsette, må alt gammelt flislim fjernes. Det kan gjøres med en murerhammer eller en elektrisk slaghammer med flatmeisel eller spissmeisel. Da det skal legges varme i det nye gulvet, må også det gamle gulvbelegget fjernes.

Det er en kraftig gammel linoleum, som sitter veldig godt fast. Så du kan med fordel bruke en flisetang eller en vanlig knipetang til å bryte opp belegget med. Rundt avløpet ser det noe mørkt ut, noe som tyder på at belegget ikke har vært helt tett.

Inntrykket forsterkes av de rustne spikerhodene i overgangen mellom gulv og vegg.Under linoleumsgulvet ligger restene av den elektriske gulvvarmen, som ikke har virket de siste 10 årene. Nå viser det seg at det også ligger gulvplater. For å komme helt ned til bunnen, må de også fjernes.

Mureren borer et par hull ned gjennom treplaten for å være sikker på at han ikke sager over de underliggende gulvbjelkene når han begynner å skjære opp platen med stikksagen.

Når fagmannen først har fått hull på platen, kan han begynne å brekke den opp med et brekkjern, slik at han kan se helt nøyaktig hvor bjelkene ligger.Det skjæres nå langs alle bjelkene, så kryssfinérplatene kan fjernes.

Nå er hele gulvet fjernet, og det er åpent til lekter og isolering.Det åpenbarer seg flere vannskader. Både rundt sluket og rundt et tæret vannrør er trekonstruksjonen råtten.Skadene må utbedres før jobben kan fortsette.

Relaterte artikler

 • Er badet DITT våtromssikret?

  Er badet DITT våtromssikret?

  14/09 Våtromssikring er ikke verdens mest spennende tema. Til gjengjeld er det VIKTIG å kunne litt om det, for følger du ikke reglene, kan det gå veldig galt!

 • BADEROMSMØBLER:3 Baderist i edeltre

  BADEROMSMØBLER:3 Baderist i edeltre

  13/09 VIDEO: Fagmannen vil her vise hvor lett du lager en baderist, som du kan bruke under dusjen i hagen eller på badet. Det beste du kan bruke til det er selvfølgelig terrassebord av hardt tre. Her har fagmannen valgt et bord av ...

 • Flotte mosaikkfliser

  Flotte mosaikkfliser

  16/08 VIDEO: Badekaret er bygd opp av våtromsplater, og skal her kles med mosaikkfliser.

 • Varme i speilet

  Varme i speilet

  16/08 VIDEO: Når du har tatt deg et bad, dugger speilet. Og det er veldig irriterende. Men det kan unngås ved å montere varme bak speilet.

 • Skift silikonfuge

  Skift silikonfuge

  16/08 VIDEO: Selv den beste silikonfuge holder ikke evig. Og denne trenger å bli skiftet. Dels fordi den ikke er særlig pen lenger, men enda viktigere; at den kanskje er utett.

Les mer om

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss