Cookies- og Brukervilkår


Carport

 • Hvordan støper jeg stolpesko?

  Hvordan støper jeg stolpesko?

  26/06 Jeg skal bygge carport og vil gjerne bruke stolpesko for å unngå jordkontakt på treverket. Men hvordan støper jeg over bakken?

 • Carport med skur, uthus og drivhus

  Carport med skur, uthus og drivhus

  03/03 Carport, skur og drivhus. Alt i ett – eller hver for seg. Her viser vi deg trinn for trinn hvordan du går frem når du vil bygge en carport med skur, og kanskje også andre praktiske deler.

 • Rett opp carporttaket med jekken

  Rett opp carporttaket med jekken

  01/10 Taket på carporten har sunket i det ene hjørnet. Nå vurderer jeg om jeg kan få det løftet igjen med jekken fra bilen?

 • Carport med hems i toppkvalitet

  Carport med hems i toppkvalitet

  13/01 To biler eller en bil og en båt. Pluss sykler, barnevogn og alle hageredskapene. Og i «andre etasje» grill, hagemøbler og uteleker. Alt dette kan du få plass til i denne meget romslige bygningen på 49 kvadratmeter pluss 24 kvadratmeter hems.

 • Carport unplugged

  Carport unplugged

  13/01 Tre tømrere trekker ut stikkontakten og bygger en carport med klassiske sammenføyninger og tradisjonelt verktøy. Den enkle konstruksjonen passer godt til hytta, som er fra tiden før spikerbeslag og elektrisk verktøy.

 • Garasjeport i ny innpakning

  Garasjeport i ny innpakning

  13/01 Er garasjeporten din medtatt, så fortvil ikke. Er ramma til porten solid, er det ofte enkelt å skifte ut bordene uten å ta hele porten fra hverandre.

 • Bygg en flott carport i galvanisert stål

  Bygg en flott carport i galvanisert stål

  13/01 Liker du moderne linjer og lang holdbarhet, så kan denne carporten av stål og plast kanskje være noe for deg. Den leveres som byggesett fra Danmark til Norge.


Bygg en carport selv

Vi viser deg, trinn for trinn, hvordan du bygger en carport, og hvilke verktøy og materialer du skal bruke. Vi veileder deg for eksempel til valg av stolper eller stolpesko (hvis du vil unngå treverk med jordkontakt), ståltak, stålplater eller kledning. Du finner uansett råd og veiledning til ny carport her.


Byggetillatelse til carport

Du trenger sjelden søke om tillatelse til å bygge carport, ettersom de aller fleste er under 50 kvadratmeter store. Men du skal likevel være klar over at du må følge regler for avstand til nabogrense, møne- og gesimshøyde og andre ting som følger de lokale reguleringene der du bor. Er du usikker, kontakter du teknisk forvaltning hos kommunen, og spør om råd.


Planlegg carporten

Det krever planlegging å bygge en carport. Avhengig av tid og penger, er det en god ide å sjekke markedet for standardmodeller som lever opp til kravene du setter. Se nøye på huset ditt, og overfør stilen til carporten. Hvis du vil ha en carport med det lille ekstra, kan du alternativt få en arkitekt til å tegne en carport. Det koster litt penger, men da er du også trygg på at carporten blir mest mulig harmonisk og funksjonell. Du kan også velge å bygge en av carportene vi har her på nettsidene. Uansett er det penger å spare ved å bygge carporten selv.


Bygg en perfekt carport

Vi har byggeveiledninger til forskjellige typer carporter, både store og små. Liker du en carport av galvanisert stål og plast? Da er stålcarporten med termotakplater, sider med innebygde takrenner og hjørnestolper som fungerer som nedløpsrør, kanskje noe for deg? Stålcarporten leveres som byggesett, og vi har en utførlig veiledning til hvordan du bygger en carport i galvanisert stål.Kanskje du heller foretrekker å bygge en carport i tre, med klassiske bjelkeskjøter og bruk av tradisjonelt verktøy? Vi viser deg i så fall hvordan. Finn frem håndsagen, gummihammeren og en håndfull nyslipte stemjern, og bygg en enkel konstruksjon som passer harmonisk sammen med huset.Du kan også velge å bygge en dobbel carport, med plass til bil og båt, sykler, uteleketøy, hagemøbler og verktøy. Eller hva med å satse alt på en carport med både lagerbod og drivhus? Uansett hvilken type du foretrekker, vil du kunne finne inspirasjon og veiledninger til hvordan du bygger en perfekt carport – trinn for trinn.

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Hvilken maskin /verktøy for å (skrå)skjære

Hvilken maskin/verktøy egner seg for å ...

Oppbevaring av verktøy

Lurer på om hva man bør tenke på når man ...

Septik tank

Hei jeg skal sette ned en 4m3 (3 kammer) ...

Tak over terrasseplatting

Hei, Jeg skal bygge tak over en ny skifer ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss