Cookies- og Brukervilkår


Drivhus

side 1 av 2
 • Hvordan kjøler jeg best ned drivhuset?

  Hvordan kjøler jeg best ned drivhuset?

  22/08 Drivhuset mitt har blitt veldig varmt flere ganger i sommer. Det gikk hardt utover plantene. Hvordan kjøler jeg det ned fremover?

 • Element-fundament

  Element-fundament

  21/07 VIDEO: Det er mange måter å lage fundament på, men dette er en av de enkleste. Underlaget er gravd ut ca. 50 cm under ferdig fundament, og er fylt opp med grov grus eller steinmateriale til et nivå på ca 30 cm under ferdig fundament.

 • Sett opp et drivhus

  Sett opp et drivhus

  20/07 VIDEO: Fagmannen vil her vise hvordan han setter opp et nytt drivhus. De fleste drivhus består i dag av et skjelett av aluminiumsprofiler. De leveres i byggesett, og er meget enkle å sette opp.

 • Drivhus i glass, plast eller folie?

  Drivhus i glass, plast eller folie?

  02/06 Hvilket materiale skal jeg velge til rutene i det nye drivhuset mitt? Rammene har jeg tenkt å lage selv, av trelister.

 • 3 drivhus på (nesten) ingen plass

  3 drivhus på (nesten) ingen plass

  23/05 Det er morsomt med drivhus – men hva setter du opp hvis plassen i hagen er begrenset? Her er tre løsninger på kun 1, 2 og 3 kvadratmeter.

 • Læsernes bedste: 4 ideer til drivhus

  Læsernes bedste: 4 ideer til drivhus

  17/03 Har du et drivhus, der trænger til en kærlig hånd? Eller går du og drømmer om et nyt? Få inspiration fra Gør Det Selvs læsere.

 • Fire kreative drivhus-ideer

  Fire kreative drivhus-ideer

  17/03 Har du et drivhus som trenger litt kjærlig pleie? Eller drømmer du om et nytt drivhus? Få inspirasjon fra Gjør Det Selvs lesere.

 • Drivende flott

  Drivende flott

  11/06 Det oser av sjarm og hygge med et drivhus i hagen. Du kan høste dine egne grønnsaker og nyte planter som blomstrer. I tillegg forlenges sesongen.

  Vanskelighetsgrad 3/4
 • Hagens nye favorittsted

  Hagens nye favorittsted

  03/07 Her har du et hus som er en kombinasjon av et drivhus og en utestue. Huset er i moduler, slik at det er lett å sette sammen.

  Vanskelighetsgrad 4/4
 • Bygg et DRIVHUS på veggen

  Bygg et DRIVHUS på veggen

  05/05 Har du ledig plass på en sydvendt vegg, har du også plass til et drivhus. Bygg det nå – og gled deg til solmodne tomater!

  Vanskelighetsgrad 3/4
side 1 av 2


Bygg ditt eget drivhus

Et drivhus forlenger hagesesongen. I Norden varer sommeren dessverre ikke evig, men med et drivhus er plantene beskyttet mot vær og vind. I drivhuset kan du dyrke de lekreste grønnsaker, og ingenting kan måle seg med friskplukkede, solmodne tomater fra eget drivhus. I tillegg sparer du penger når du bygger drivhuset selv. Det er faktisk ikke veldig komplisert.

Uansett om du foretrekker et veggdrivhus, et stort orangeri eller et minidrivhus, så har vi byggeveiledningen. Vi viser deg, trinn for trinn, hvordan du bygger det perfekte drivhuset i akkurat den størrelsen som passer deg.


Bygg et drivhus på veggen

Hvis du drømmer om egen dyrking av velsmakende agurker, chili eller solmodne tomater, så er veggdrivhuset kanskje noe for deg. Også selv om du ikke har en stor hage. Det krever nemlig ikke særlig mye plass, bare et par kvadratmeter sydvendt vegg, som drivhuset kan plasseres inn mot. Følg veiledningene våre, og få gode råd til valg av materialer, slik at du kan bygge et fantastisk veggdrivhus.


Drivhus til kolonihagen eller sommerhuset

Stenger du sommerhuset eller kolonihagen for vinteren, kan du like gjerne pakke vekk drivhuset samtidig. Er du nybegynner, kan du vurdere denne løsningen, før du bygger et tungt og dyrt glasshus. Det er enkelt, raskt og billig å sette opp.


Bygg et orangeri

Har du masser av plass i hagen, kan du vurdere å bygge ditt eget orangeri. Det krever riktig nok litt arbeid. Du kan for eksempel bygge et orangeri med innlagt strøm, som gir et godt lys om kvelden. Orangeriet er en kombinasjon av et drivhus og en utestue. Vi har tatt det beste fra begge, og bygget ditt nye yndlingssted, slik at du kan tilbringe mange flere timer i hagen. Det er bygget i moduler, så det er lett å sette sammen. Vi har en utførlig guide, som trinn for trinn viser deg hvordan du kan bygge deg et perfekt orangeri.


Skift drivhusglass

Flyvende fotballer og ekstremvær ala Gudrun og andre herjinger over norske drivhus, resulterer ofte i knuste drivhusruter. Drivhusglass er ofte av en tynnere og dårligere kvalitet enn vanlig vindusglass, fordi det ikke stilles samme krav til isolering og holdbarhet. Til gjengjeld er drivhusglass billigere, og kan kjøpes hos enhver glassmester. Vi viser deg hvordan du kan skifte det ødelagte drivhusglasset. Du kan også velge andre materialer enn glass til drivhuset – for eksempel pleksiglass eller plastfolie.

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss