Cookies- og Brukervilkår


Drivhus

side 1 av 3
 • Drivhus med fem smarte teknikker

  Drivhus med fem smarte teknikker

  04/04 Du trenger ikke spesialverktøy eller snekkererfaring for å bygge et flott drivhus. Dette drivhuset kan ALLE bygge.

  Vanskelighetsgrad 1/4
 • Finn drivhuset som passer til hagen din

  Finn drivhuset som passer til hagen din

  03/03 Vi hjelper deg med å finne inspirasjon og å bygge opp drivhuset fra små modeller til store, flotte orangerier.

 • DRIVHUS: Selvvanningskasser

  DRIVHUS: Selvvanningskasser

  31/10 VIDEO: Mange hobbygartnere foretrekker å dyrke drivhusplantene sine i selvvanningskasser. Slike kasser kan nemlig passe seg selv med vann i opptil ei uke.

 • DRIVHUS: Skygge

  DRIVHUS: Skygge

  31/10 VIDEO: En ferdig skyggepasta er et riktig godt valg når du i de varme sommermånedene får behov for skygge i drivhuset.

 • DRIVHUS: Skygge

  DRIVHUS: Skygge

  31/10 VIDEO: En ferdig skyggepasta er et riktig godt valg når du i de varme sommermånedene får behov for skygge i drivhuset.

 • DRIVHUS: Ekstra varme

  DRIVHUS: Ekstra varme

  31/10 VIDEO: Både tidlig om våren og sent på høsten og vinteren kan du ha behov for å få litt ekstra varme i drivhuset ditt. En veldig enkel løsning er et slikt ekstra telt i bobleplast, som du kan sette opp inne i drivhuset.

 • DRIVHUS: Automatisk vindusåpner

  DRIVHUS: Automatisk vindusåpner

  31/10 VIDEO: Mange av drivhusets planter bryr seg ikke om temperaturer på over 30 grader. Og selv om det kanskje fortsatt er kjølig om natten, skal vi ikke langt ut i sesongen før det blir nødvendig å sørge for god utlufting i drivhuset – særlig midt på dagen, når solen steker.

 • DRIVHUS: Klargjøring

  DRIVHUS: Klargjøring

  27/10 VIDEO: Hver eneste sesong med drivhuset bør begynne og slutte med en god omgang vask. Her skal Annika i gang med vann og vanlig brun såpe. Du kan også kjøpe en spesiell drivhussåpe i byggemarkedene, men det er ikke nødvendig.

 • DRIVHUS: Innredning

  DRIVHUS: Innredning

  27/10 VIDEO: Uansett om du vil ha heller eller belegningsstein, bar jord eller dyrke drivhuset ditt i forskjellige beholdere, kan det lønne seg å tenke litt over innredningen. Ditt behov er individuelt, og det avhenger selvfølgelig helt av hva du vil dyrke i drivhuset ditt.

 • DRIVHUS: Planlegging

  DRIVHUS: Planlegging

  27/10 VIDEO: Drivhus fås i mange forskjellige utforminger og prisklasser. Har du ennå ikke et drivhus i hagen, må du først bestemme deg for hvilken type du egentlig kunne tenke deg.I tillegg til muligheten for å dyrke forskjellige slags mer eksotiske blomster, frukt og grønnsaker, er drivhus og orangerier etter hvert også blitt et element som i stadig høyere grad enn tidligere tenkes inn i en samlet hageplan.

side 1 av 3


Bygg ditt eget drivhus

Et drivhus forlenger hagesesongen. I Norden varer sommeren dessverre ikke evig, men med et drivhus er plantene beskyttet mot vær og vind. I drivhuset kan du dyrke de lekreste grønnsaker, og ingenting kan måle seg med friskplukkede, solmodne tomater fra eget drivhus. I tillegg sparer du penger når du bygger drivhuset selv. Det er faktisk ikke veldig komplisert.

Uansett om du foretrekker et veggdrivhus, et stort orangeri eller et minidrivhus, så har vi byggeveiledningen. Vi viser deg, trinn for trinn, hvordan du bygger det perfekte drivhuset i akkurat den størrelsen som passer deg.


Bygg et drivhus på veggen

Hvis du drømmer om egen dyrking av velsmakende agurker, chili eller solmodne tomater, så er veggdrivhuset kanskje noe for deg. Også selv om du ikke har en stor hage. Det krever nemlig ikke særlig mye plass, bare et par kvadratmeter sydvendt vegg, som drivhuset kan plasseres inn mot. Følg veiledningene våre, og få gode råd til valg av materialer, slik at du kan bygge et fantastisk veggdrivhus.


Drivhus til kolonihagen eller sommerhuset

Stenger du sommerhuset eller kolonihagen for vinteren, kan du like gjerne pakke vekk drivhuset samtidig. Er du nybegynner, kan du vurdere denne løsningen, før du bygger et tungt og dyrt glasshus. Det er enkelt, raskt og billig å sette opp.


Bygg et orangeri

Har du masser av plass i hagen, kan du vurdere å bygge ditt eget orangeri. Det krever riktig nok litt arbeid. Du kan for eksempel bygge et orangeri med innlagt strøm, som gir et godt lys om kvelden. Orangeriet er en kombinasjon av et drivhus og en utestue. Vi har tatt det beste fra begge, og bygget ditt nye yndlingssted, slik at du kan tilbringe mange flere timer i hagen. Det er bygget i moduler, så det er lett å sette sammen. Vi har en utførlig guide, som trinn for trinn viser deg hvordan du kan bygge deg et perfekt orangeri.


Skift drivhusglass

Flyvende fotballer og ekstremvær ala Gudrun og andre herjinger over norske drivhus, resulterer ofte i knuste drivhusruter. Drivhusglass er ofte av en tynnere og dårligere kvalitet enn vanlig vindusglass, fordi det ikke stilles samme krav til isolering og holdbarhet. Til gjengjeld er drivhusglass billigere, og kan kjøpes hos enhver glassmester. Vi viser deg hvordan du kan skifte det ødelagte drivhusglasset. Du kan også velge andre materialer enn glass til drivhuset – for eksempel pleksiglass eller plastfolie.

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Rust på terrassebord

Byttet terrassebord for en par år siden. Og ...

Forskalingsblokk støttemur

Er det noen som vet hvor høyt man kan bygge ...

Plassering av dampsperre i yttervegger på vaskerom

Holder på med et nybygg med bad og vaskerom, ...

Bygge hylle til varmtvannstanken

Vi bygger hytte og har fått i råd å sette ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss