Cookies- og Brukervilkår


Klargjøring

Hver eneste sesong med drivhuset bør begynne og slutte med en god omgang vask. Her skal Annika i gang med vann og vanlig brun såpe. Du kan også kjøpe en spesiell drivhussåpe i byggemarkedene, men det er ikke nødvendig.

Når du går i gang, må du først sørge for å tømme drivhuset for potter og krukker – og hva du ellers måtte ha hatt stående over vinteren. Fjern også de visne bladene fra f.eks. vinplanter, som bor permanent i drivhuset, og husk også eventuelle inntørkede frukter, hvor skadedyrene kanskje har holdt fest hele vinteren.

Når du vasker drivhuset grundig, fjerner du alger, skadedyr og eventuelle soppsporer som måtte ha overvintret i drivhuset. Og det vil alltid være noe å komme over.Har du bed i drivhuset, som er avgrenset med et stykke tre, så gi endelig også treet en omgang såpevann.

Her gjemmer det seg også ofte mange skadedyr.Det er viktig å komme godt inn i hjørner og sprekker og der hvor vinduene overlapper hverandre, så all skitt og smuss som gjemmer seg her blir vasket bort. Du kan evt. la såpen sitte og trekke en stund, før du skyller etter med hageslangen.

Annika bruker bare en klut her under vårrengjøringen, men en grytesvamp eller en god børste på et skaft er også veldig anvendelig til formålet, hvis algene har satt seg godt fast.Er det høstrengjøringen du er i gang med, må du også huske å vaske de tingene du setter tilbake i drivhuset.

Her på våren er det selvvanningskassen som får en god skrubberunde. Det er virkelig en god investering, fordi du fjerner skadedyr og sykdomskim med rengjøringen.Bunnen av kassen er foret med en plastpose, så den er ganske enkel å skifte ut med en ny. Så gjenstår ugresset.

Det må selvfølgelig også til pers. Og her kommer ugresshakken til god nytte.Ute såvel som inne i et drivhus vil ugressfrø nemlig finne vei i løpet av sesongen, når jorda ikke er belagt med stein eller dekket av planter.

Relaterte artikler

 • DRIVHUS: Selvvanningskasser

  DRIVHUS: Selvvanningskasser

  31/10 VIDEO: Mange hobbygartnere foretrekker å dyrke drivhusplantene sine i selvvanningskasser. Slike kasser kan nemlig passe seg selv med vann i opptil ei uke.

 • DRIVHUS: Skygge

  DRIVHUS: Skygge

  31/10 VIDEO: En ferdig skyggepasta er et riktig godt valg når du i de varme sommermånedene får behov for skygge i drivhuset.

 • DRIVHUS: Skygge

  DRIVHUS: Skygge

  31/10 VIDEO: En ferdig skyggepasta er et riktig godt valg når du i de varme sommermånedene får behov for skygge i drivhuset.

 • DRIVHUS: Ekstra varme

  DRIVHUS: Ekstra varme

  31/10 VIDEO: Både tidlig om våren og sent på høsten og vinteren kan du ha behov for å få litt ekstra varme i drivhuset ditt. En veldig enkel løsning er et slikt ekstra telt i bobleplast, som du kan sette opp inne i drivhuset.

 • DRIVHUS: Automatisk vindusåpner

  DRIVHUS: Automatisk vindusåpner

  31/10 VIDEO: Mange av drivhusets planter bryr seg ikke om temperaturer på over 30 grader. Og selv om det kanskje fortsatt er kjølig om natten, skal vi ikke langt ut i sesongen før det blir nødvendig å sørge for god utlufting i ...

Les mer om

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Flislegging med grove steiner rundt peisen

Vi skal legge fliser som er grove og i ulik i ...

Rekkverk på toppen av en trapp

Hei, jeg må lage ett rekkverk på toppen av ...

Bygge anneks/ lydstudio

Vurderer å sette opp et anneks på tomta som ...

Isolering av gammelt hus

Hei, pusser opp et hus fra ca. 1930 og i ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss