Cookies- og Brukervilkår


Klargjøring

Hver eneste sesong med drivhuset bør begynne og slutte med en god omgang vask. Her skal Annika i gang med vann og vanlig brun såpe. Du kan også kjøpe en spesiell drivhussåpe i byggemarkedene, men det er ikke nødvendig.

Når du går i gang, må du først sørge for å tømme drivhuset for potter og krukker – og hva du ellers måtte ha hatt stående over vinteren. Fjern også de visne bladene fra f.eks. vinplanter, som bor permanent i drivhuset, og husk også eventuelle inntørkede frukter, hvor skadedyrene kanskje har holdt fest hele vinteren.

Når du vasker drivhuset grundig, fjerner du alger, skadedyr og eventuelle soppsporer som måtte ha overvintret i drivhuset. Og det vil alltid være noe å komme over.Har du bed i drivhuset, som er avgrenset med et stykke tre, så gi endelig også treet en omgang såpevann.

Her gjemmer det seg også ofte mange skadedyr.Det er viktig å komme godt inn i hjørner og sprekker og der hvor vinduene overlapper hverandre, så all skitt og smuss som gjemmer seg her blir vasket bort. Du kan evt. la såpen sitte og trekke en stund, før du skyller etter med hageslangen.

Annika bruker bare en klut her under vårrengjøringen, men en grytesvamp eller en god børste på et skaft er også veldig anvendelig til formålet, hvis algene har satt seg godt fast.Er det høstrengjøringen du er i gang med, må du også huske å vaske de tingene du setter tilbake i drivhuset.

Her på våren er det selvvanningskassen som får en god skrubberunde. Det er virkelig en god investering, fordi du fjerner skadedyr og sykdomskim med rengjøringen.Bunnen av kassen er foret med en plastpose, så den er ganske enkel å skifte ut med en ny. Så gjenstår ugresset.

Det må selvfølgelig også til pers. Og her kommer ugresshakken til god nytte.Ute såvel som inne i et drivhus vil ugressfrø nemlig finne vei i løpet av sesongen, når jorda ikke er belagt med stein eller dekket av planter.

Relaterte artikler

Les mer om

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Oppbevaring av verktøy

Lurer på om hva man bør tenke på når man ...

Septik tank

Hei jeg skal sette ned en 4m3 (3 kammer) ...

Tak over terrasseplatting

Hei, Jeg skal bygge tak over en ny skifer ...

Hagebilag

Hvordan kan allerede abonnenter laste ned ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss