Cookies- og Brukervilkår


Lesernes beste ideer
til drivhus

Gjør Det Selvs lesere er fulle av gode ideer og kreative løsninger til hverdagens små og store utfordringer. Vi har samlet fire som handler om drivhus.

Gør Det Selv drivhuse
Pelargonier står på rad og rekke i flere etasjer. Dermed får alle plantene lys, og de er enkle å komme til.

1. Hylle i etasjer til drivhusets planter

"Det var egentlig et ønske om å bruke den nye kapp-/gjærsagen min som satte meg i gang med å lage en hylle til drivhuset med alle pelargoniene våre. Jeg synes selv at resultatet er blitt ordentlig bra. Det kan kanskje brukes som inspirasjon til dem som bare har et par kasser å plante tomater og agurker i.

Hyllen er bygget slik at den passer til drivhuset, både i lengde og bredde, og den fyller akkurat opp all plass i den ene siden. Hyllen består av fire “bein”, konstruert som en “trapp”, slik at det er tre “trinn” til hyller. Dermed vil hyllene sitte ved siden av hverandre, slik at plantene får masse lys.

Jeg har fått spesiallaget sinkbrett i samme bredde som hyllene til undervanning av plantene. I alt har jeg brukt materialer for drøyt 1000 kroner, pluss sinkbrettene. J.P."

Gør Det Selv drivhuse
En hylle i etasjer er praktisk i et drivhus med mange blomster. Hyllen er solid bygget, med fire “bein” som understøtter de lange hyllene.


2. Fra dusjkabinett til minidrivhus

"Da jeg pusset opp badet vårt, fikk jeg et dusjkabinett til overs. Det bruker jeg nå i hagen som et minidrivhus.

Dusjkabinettet er skåret over på midten der dørene møtes. De to delene er plassert på en treramme som ligger på bakken. Endene er lukket, slik at det kan fylles jord i bunnen. Midt på endeveggene er det satt fast en tverrstiver med et bord mellom, som sidene kan hvile på.

Nå vokser det agurker, salat og små tomater under de beskyttende dørene til dusjkabinettet, som skaper god varme. Dørene gjør det lett å komme til når det skal vannes, lukes og høstes. P.Å."

Gør Det Selv drivhuse
Det er perfekt drivhusklima under dørene fra det gamle dusjkabinettet, som har fått nytt liv i hagen.

Gør Det Selv drivhuse
Sidene i kabinettet hviler på et bord, montert til en tverrstiver – ett i hver gavl. Den øverste avrundede platen i gavlen kan åpnes, slik at varmen kan reguleres.


3. Stormskadet drivhus ble som nytt

"Vårt nesten nye drivhus ble stygt skadet i en storm. De fleste rutene i sidene ble smadret, men tak og fundament var intakt.

Nå har jeg renovert drivhuset, slik at det er blitt enda bedre. Jeg har murt opp et fundament av Lecablokker i sidene, og laget nye rammer av trykkimpregnert tre, som glasset sitter i. Endeveggen er murt helt opp, dog med glass øverst, slik at det fortsatt kommer inn lys. Jeg har også laget en solid dør. A.H."

Gør Det Selv drivhuseEtter renoveringen er drivhuset blitt både flottere og mer solid.

Gør Det Selv drivhuse
Stormen smadret de fleste av siderutene i drivhuset.

Gør Det Selv drivhuse Som en siste finish fikk drivhuset også nytt gulv av håndstrøket tegl.


4. Minidrivhus ble utvidet

"Jeg kjøpte et minidrivhus til å sette mot veggen, men det var liten plass i det. Det kunne bare være en enkelt kapillærkasse i drivhuset, og det var ikke plass til å gå inn i det.

BYGG SELV: Drivhus på veggen

Derfor fikk jeg ideen om å bygge drivhuset større. Jeg lagde to rammer med en bredde på 50 cm, i samme høyde som drivhuset, slik at sideveggene på drivhuset ble forlenget. I rammene satte jeg glass.

Til taket bygde jeg tre rammer med gjennomsiktige plastplater, der den ene kan åpnes slik at det kan luftes ut når det blir ordentlig varmt. Øverst på sidene har jeg tilpasset en skrålist, slik at takrammene ligger litt skrått, og vannet kan renne av taket.

Nå er det plass til to store kapillærkasser i drivhuset, pluss en liten i den ene enden. Det er også plass til at jeg kan gå inn i huset. E.N."

Gør Det Selv drivhuse
Et minidrivhus som plasseres mot en vegg, er ikke særlig stort. Men hvis du forlenger det med bare 50 cm i sidene, blir det plass til ytterligere en kapillærkasse. Rammene som forlenger det lille drivhuset, er montert til huset med kraftige vinkelbeslag.

Har du også en idé til en smart drivhusløsning, så del den gjerne med oss i Forum.

Relaterte artikler

 • Hvordan kjøler jeg best ned drivhuset?

  Hvordan kjøler jeg best ned drivhuset?

  22/08 Drivhuset mitt har blitt veldig varmt flere ganger i sommer. Det gikk hardt utover plantene. Hvordan kjøler jeg det ned fremover?

 • Element-fundament

  Element-fundament

  21/07 VIDEO: Det er mange måter å lage fundament på, men dette er en av de enkleste. Underlaget er gravd ut ca. 50 cm under ferdig fundament, og er fylt opp med grov grus eller steinmateriale til et nivå på ca 30 cm under ferdig ...

 • Sett opp et drivhus

  Sett opp et drivhus

  20/07 VIDEO: Fagmannen vil her vise hvordan han setter opp et nytt drivhus. De fleste drivhus består i dag av et skjelett av aluminiumsprofiler. De leveres i byggesett, og er meget enkle å sette opp.

 • Drivhus i glass, plast eller folie?

  Drivhus i glass, plast eller folie?

  02/06 Hvilket materiale skal jeg velge til rutene i det nye drivhuset mitt? Rammene har jeg tenkt å lage selv, av trelister.

 • 3 drivhus på (nesten) ingen plass

  3 drivhus på (nesten) ingen plass

  23/05 Det er morsomt med drivhus – men hva setter du opp hvis plassen i hagen er begrenset? Her er tre løsninger på kun 1, 2 og 3 kvadratmeter.

Les mer om

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss