Cookies- og Brukervilkår


Planlegging

Drivhus fås i mange forskjellige utforminger og prisklasser. Har du ennå ikke et drivhus i hagen, må du først bestemme deg for hvilken type du egentlig kunne tenke deg.I tillegg til muligheten for å dyrke forskjellige slags mer eksotiske blomster, frukt og grønnsaker, er drivhus og orangerier etter hvert også blitt et element som i stadig høyere grad enn tidligere tenkes inn i en samlet hageplan.

Du kan få drivhus i mange forskjellige stilarter og størrelser: Med murt sokkel, i engelsk stil a la orangeri – noen sågar utført som tilbygg til det eksisterende hus – mangekantede paviljonger og selvfølgelig de helt vanlige drivhus med aluminiumsprofiler i forskjellige varianter – og med varierende høyde fra gulv til tak.

Når du har valgt drivhuset ditt, så sørg for å plassere det hensiktsmessig i hagen. De varmekrevende plantene vi vanligvis dyrker i drivhuset, må nemlig ha masse lys for å kunne vokse seg frodige i løpet av sesongen. Ofte vil en plassering midt i hagen – uten skyggende trær og bygninger – være den beste.

Vekstene kan du dyrke både direkte i jorda, i plantesekker, med kapillærkasser og i forskjellige former for potter og krukker. Den ene dyrkingsmetoden utelukker ikke den andre, og det kan i noen sammenhenger være ganske smart.

F.eks. er det lett å flytte en potte ut av drivhuset hvis planten har vokst seg litt for stor eller kanskje er blitt angrepet av lus, i motsetning til en plantesekk med oppbundet tomat, som neppe er så håndterlig å flytte rundt på.

Det kan også være at du synes det er lettest hvert år å dyrke i plantesekker. Da unngår du i hvert fall jobben med å skifte ut en del av jorda i drivhuset med jevne mellomrom for å forebygge jordtretthet og sykdommer.

Når de praktiske rammer er på plass, og du har truffet dine valg, er du klar til å gå i gang med selve innredningen av veksthuset.

Relaterte artikler

 • Drivhus med fem smarte teknikker

  Drivhus med fem smarte teknikker

  04/04 Du trenger ikke spesialverktøy eller snekkererfaring for å bygge et flott drivhus. Dette drivhuset kan ALLE bygge.

  Vanskelighetsgrad 1/4
 • Finn drivhuset som passer til hagen din

  Finn drivhuset som passer til hagen din

  03/03 Vi hjelper deg med å finne inspirasjon og å bygge opp drivhuset fra små modeller til store, flotte orangerier.

 • DRIVHUS: Selvvanningskasser

  DRIVHUS: Selvvanningskasser

  31/10 VIDEO: Mange hobbygartnere foretrekker å dyrke drivhusplantene sine i selvvanningskasser. Slike kasser kan nemlig passe seg selv med vann i opptil ei uke.

 • DRIVHUS: Skygge

  DRIVHUS: Skygge

  31/10 VIDEO: En ferdig skyggepasta er et riktig godt valg når du i de varme sommermånedene får behov for skygge i drivhuset.

 • DRIVHUS: Skygge

  DRIVHUS: Skygge

  31/10 VIDEO: En ferdig skyggepasta er et riktig godt valg når du i de varme sommermånedene får behov for skygge i drivhuset.

Les mer om

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Rust på terrassebord

Byttet terrassebord for en par år siden. Og ...

Forskalingsblokk støttemur

Er det noen som vet hvor høyt man kan bygge ...

Plassering av dampsperre i yttervegger på vaskerom

Holder på med et nybygg med bad og vaskerom, ...

Bygge hylle til varmtvannstanken

Vi bygger hytte og har fått i råd å sette ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss