Cookies- og Brukervilkår


Planlegging

Drivhus fås i mange forskjellige utforminger og prisklasser. Har du ennå ikke et drivhus i hagen, må du først bestemme deg for hvilken type du egentlig kunne tenke deg.I tillegg til muligheten for å dyrke forskjellige slags mer eksotiske blomster, frukt og grønnsaker, er drivhus og orangerier etter hvert også blitt et element som i stadig høyere grad enn tidligere tenkes inn i en samlet hageplan.

Du kan få drivhus i mange forskjellige stilarter og størrelser: Med murt sokkel, i engelsk stil a la orangeri – noen sågar utført som tilbygg til det eksisterende hus – mangekantede paviljonger og selvfølgelig de helt vanlige drivhus med aluminiumsprofiler i forskjellige varianter – og med varierende høyde fra gulv til tak.

Når du har valgt drivhuset ditt, så sørg for å plassere det hensiktsmessig i hagen. De varmekrevende plantene vi vanligvis dyrker i drivhuset, må nemlig ha masse lys for å kunne vokse seg frodige i løpet av sesongen. Ofte vil en plassering midt i hagen – uten skyggende trær og bygninger – være den beste.

Vekstene kan du dyrke både direkte i jorda, i plantesekker, med kapillærkasser og i forskjellige former for potter og krukker. Den ene dyrkingsmetoden utelukker ikke den andre, og det kan i noen sammenhenger være ganske smart.

F.eks. er det lett å flytte en potte ut av drivhuset hvis planten har vokst seg litt for stor eller kanskje er blitt angrepet av lus, i motsetning til en plantesekk med oppbundet tomat, som neppe er så håndterlig å flytte rundt på.

Det kan også være at du synes det er lettest hvert år å dyrke i plantesekker. Da unngår du i hvert fall jobben med å skifte ut en del av jorda i drivhuset med jevne mellomrom for å forebygge jordtretthet og sykdommer.

Når de praktiske rammer er på plass, og du har truffet dine valg, er du klar til å gå i gang med selve innredningen av veksthuset.

Relaterte artikler

Les mer om

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Septik tank

Hei jeg skal sette ned en 4m3 (3 kammer) ...

Tak over terrasseplatting

Hei, Jeg skal bygge tak over en ny skifer ...

Hagebilag

Hvordan kan allerede abonnenter laste ned ...

Lydisolere yttervegg

Hei. Jeg bor nært trikken i trondheim og ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss