Cookies- og Brukervilkår


Planlegging

Drivhus fås i mange forskjellige utforminger og prisklasser. Har du ennå ikke et drivhus i hagen, må du først bestemme deg for hvilken type du egentlig kunne tenke deg.I tillegg til muligheten for å dyrke forskjellige slags mer eksotiske blomster, frukt og grønnsaker, er drivhus og orangerier etter hvert også blitt et element som i stadig høyere grad enn tidligere tenkes inn i en samlet hageplan.

Du kan få drivhus i mange forskjellige stilarter og størrelser: Med murt sokkel, i engelsk stil a la orangeri – noen sågar utført som tilbygg til det eksisterende hus – mangekantede paviljonger og selvfølgelig de helt vanlige drivhus med aluminiumsprofiler i forskjellige varianter – og med varierende høyde fra gulv til tak.

Når du har valgt drivhuset ditt, så sørg for å plassere det hensiktsmessig i hagen. De varmekrevende plantene vi vanligvis dyrker i drivhuset, må nemlig ha masse lys for å kunne vokse seg frodige i løpet av sesongen. Ofte vil en plassering midt i hagen – uten skyggende trær og bygninger – være den beste.

Vekstene kan du dyrke både direkte i jorda, i plantesekker, med kapillærkasser og i forskjellige former for potter og krukker. Den ene dyrkingsmetoden utelukker ikke den andre, og det kan i noen sammenhenger være ganske smart.

F.eks. er det lett å flytte en potte ut av drivhuset hvis planten har vokst seg litt for stor eller kanskje er blitt angrepet av lus, i motsetning til en plantesekk med oppbundet tomat, som neppe er så håndterlig å flytte rundt på.

Det kan også være at du synes det er lettest hvert år å dyrke i plantesekker. Da unngår du i hvert fall jobben med å skifte ut en del av jorda i drivhuset med jevne mellomrom for å forebygge jordtretthet og sykdommer.

Når de praktiske rammer er på plass, og du har truffet dine valg, er du klar til å gå i gang med selve innredningen av veksthuset.

Relaterte artikler

 • DRIVHUS: Selvvanningskasser

  DRIVHUS: Selvvanningskasser

  31/10 VIDEO: Mange hobbygartnere foretrekker å dyrke drivhusplantene sine i selvvanningskasser. Slike kasser kan nemlig passe seg selv med vann i opptil ei uke.

 • DRIVHUS: Skygge

  DRIVHUS: Skygge

  31/10 VIDEO: En ferdig skyggepasta er et riktig godt valg når du i de varme sommermånedene får behov for skygge i drivhuset.

 • DRIVHUS: Skygge

  DRIVHUS: Skygge

  31/10 VIDEO: En ferdig skyggepasta er et riktig godt valg når du i de varme sommermånedene får behov for skygge i drivhuset.

 • DRIVHUS: Ekstra varme

  DRIVHUS: Ekstra varme

  31/10 VIDEO: Både tidlig om våren og sent på høsten og vinteren kan du ha behov for å få litt ekstra varme i drivhuset ditt. En veldig enkel løsning er et slikt ekstra telt i bobleplast, som du kan sette opp inne i drivhuset.

 • DRIVHUS: Automatisk vindusåpner

  DRIVHUS: Automatisk vindusåpner

  31/10 VIDEO: Mange av drivhusets planter bryr seg ikke om temperaturer på over 30 grader. Og selv om det kanskje fortsatt er kjølig om natten, skal vi ikke langt ut i sesongen før det blir nødvendig å sørge for god utlufting i ...

Les mer om

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Flislegging med grove steiner rundt peisen

Vi skal legge fliser som er grove og i ulik i ...

Rekkverk på toppen av en trapp

Hei, jeg må lage ett rekkverk på toppen av ...

Bygge anneks/ lydstudio

Vurderer å sette opp et anneks på tomta som ...

Isolering av gammelt hus

Hei, pusser opp et hus fra ca. 1930 og i ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss