Cookies- og Brukervilkår


Element-fundament

Det er mange måter å lage fundament på, men dette er en av de enkleste. Underlaget er gravd ut ca. 50 cm under ferdig fundament, og er fylt opp med grov grus eller steinmateriale til et nivå på ca 30 cm under ferdig fundament.


Det hele er jevnet og brakt i vater.Nå kan de L-formede kantelementene legges langs fundamentets ytterkant. Elementene passer til oppmålingen. Bare ved avslutningen opp mot husets fundament kan det være nødvendig å korrigere litt.

Lås elementene fast med låsebeslagene.Skal det tilpasses et ekstra stykke, gjøres det lett ved å ta mål og sage til elementet med en håndsag.

Sett elementet på plass, og fest det med de to typer låsebeslag. Når alle elementene er på plass, settes de sammen. Så kan det første laget med isolasjonsplater legges ut. Enkelte steder kan det være nødvendig å sage til platene.

Det må også legges et tynt lag med plater opp mot husets fundament. Bruk enda en plate og de tilhørende plastnagler til å støtte det tynne laget mot fundamentet.

Det er viktig at det er tettet godt til, men det er heller ikke så vanskelig.Det krever bare å skjære til platene med en hobbykniv. Nå kan neste lag isolasjonsplater legges på. De legges med forskutte skjøter og med ca. 8 centimeters overlapp på kantelementene.

Og festes med plastnaglene. Håndverkeren legger først nå armeringsjern i fundamentkanten. Jernene bøyes til så de passer.

Og monteres på avstandsstykker. Deretter legges armeringsmattene ut. Og klippes til. Avstandsstykkene settes opp.

Nå gjenstår det bare å skjære ut der hvor hagestueelementene skal støtte på betongfundamentet, som dagen etter vil bli lagt ut med en betongpumpe. Fundamentet er støpt og klart til å ta imot elementene som hagestuen skal bygges opp av.

Relaterte artikler

 • Slik bygger du på ujevn naturtomt

  Slik bygger du på ujevn naturtomt

  26/08 Dypt inne i skogen har vi satt opp en hytte og en badestamp med plass til hele familien. Lær mer om hvordan vi lagde fundamentene til begge prosjektene.

 • Hvordan kjøler jeg best ned drivhuset?

  Hvordan kjøler jeg best ned drivhuset?

  22/08 Drivhuset mitt har blitt veldig varmt flere ganger i sommer. Det gikk hardt utover plantene. Hvordan kjøler jeg det ned fremover?

 • Sett opp et drivhus

  Sett opp et drivhus

  20/07 VIDEO: Fagmannen vil her vise hvordan han setter opp et nytt drivhus. De fleste drivhus består i dag av et skjelett av aluminiumsprofiler. De leveres i byggesett, og er meget enkle å sette opp.

 • Her er verdens ENKLESTE fundament

  Her er verdens ENKLESTE fundament

  16/06 Det krever mindre arbeid å lage et punktfundament enn å støpe en ringmur – men det kan være en utfordring å få punktene på linje. Det løser vi her!

 • Drivhus i glass, plast eller folie?

  Drivhus i glass, plast eller folie?

  02/06 Hvilket materiale skal jeg velge til rutene i det nye drivhuset mitt? Rammene har jeg tenkt å lage selv, av trelister.

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss