Cookies- og Brukervilkår


Få gatas flotteste kledning

Skal du ha ny kledning på et uthus eller garasjen? Da kan du vurdere å betale litt ekstra, og bruke kebony, termoask eller en annen flott kledning, som kan stå ubehandlet – og bare bli penere og penere. I tillegg til vedlikeholdsvennlighet, får du sannsynligvis gatas flotteste kledning.


Hvis du lar bordene i lysåpningen rundt vinduene stikke litt ut i forhold til fasaden, får du en flott finish.

Gi huset en fasade med lengre levetid

Du får ikke bare gatas flotteste kledning, hvis du bruker en eksklusiv variant på veggen. Kledningen får også en lang levetid, også selv om du velger ikke å behandle den, men velger å la den stå og få en naturlig værbitt patina.

Du trenger heller ikke å bygge nytt for å få glede av det. Bordene kan settes opp på et eksisterende bygg, enten på hele veggen, eller som en dekorativ brytning, uansett om du har et hus med pussvegger eller trekledning. Det krever bare at du sørger for å lage et ventilert hulrom bak kledningen.

Unngå misfarginger i kledningen og bruk rustfrie skruer

Her setter vi liggende kledning, såkalte weatherboard, på et nybygget anneks. Bordene har en dekkbredde på 9,5 cm, og monteres vannrett med en overlapping. De skrus fast til lister utenpå vindsperren.

Bordene monteres med rustfrie skruer. Resultatet blir penest hvis du plasserer skruene snorrett, og undersenker hullene litt. Bruker du en mal, er det enkelt å forbore til skruene.

Du lager en siste finish på det eksklusive utseendet ved å gjøre deg flid med detaljene. Her har vi for eksempel kuttet omramminger rundt vinduene, og dratt ut bordet i lysåpningen så det stikker utenfor fasaden.

Gjør innfestingen av hjørnelistene usynlig

Det ser også bra ut hvis du lager propper til skruene i hjørnelistene, så innfestingen blir usynlig. Disse hjørnelistene er spesialbestilt hos et snekkerfirma. Du kan selvfølgelig også lage hjørnelistene med en overfres selv, hvis du vil gi deg i kast med utfordringen.

LAST NED HELE ARTIKKELEN og les mye mer om hvordan du kan få gatas flotteste kledning!

Flere muligheter:


Det finnes flere flotte materialer å velge blant, når du vil kle en vegg.

Det finnes både naturlig kledning som vil se eksklusivt ut på en vegg, og det finnes foredlede varianter. Noe er enkelt å skaffe, mens andre ting er litt vanskeligere. I denne artikkelen har vi brukt mahogni som illustrerende materiale.

To alternativ blant de foredlede, kan for eksempel være termoask eller kebony. Mens termoask handler om en spesiell tresort, som i hovedsak varmebehandles for å bli mer motstandsdyktig mot vær og vind, er kebony en impregneringsprosess, som kan brukes på flere tresorter, selv om det hovedsaklig er furu som benyttes.

Vil du ha helt naturlig treverk, kan du velge tradisjonsrik malmfuru, eller for eksempel lerk, eik, eller en edeltrevariant, som her.

FLERE MULIGHETER:
kledning
Kebony, radiata (øverst th.) - Termoask (øverst tv.)
Malmfuru (nederst th.) - Lerk (nederst tv.)


Relaterte artikler

 • UTHUS: Tradisjonell tømmermannspanel

  UTHUS: Tradisjonell tømmermannspanel

  13/09 VIDEO: Dette uthuset er kledd med kryssfinerplater på baksiden, men skal kles med en tradisjonell tømmermannspanel på begge gavler. Tømmermannspanel innebærer at det innerste bordet overlappes av to bord. Bordene her er 10 cm ...

 • UTHUS: Bærekonstruksjon til uthus

  UTHUS: Bærekonstruksjon til uthus

  08/09 VIDEO: Her skal det bygges et uthus på 2,8 x 4,5 m. Huset skal deles opp i to rom. Et lite på 4 m2 og et større på ca. 9 m2. De seks bærende stolpene av 100 x 100 mm impregnert furu er gravd ned i 100 cm’s dybde, og satt i ...

 • Bygg din egen badstue

  Bygg din egen badstue

  30/08 Drømmer du om en badstue i hagen eller på hytta? Følg da med her, hvor vi forvandler en liten hytte til en herlig badstue med plass til 8-10 mennesker.

 • Bygg en hytte på én dag

  Bygg en hytte på én dag

  29/08 En hytte som byggesett lager ikke seg selv. Men har du en makker, kan dere sette opp en hytte med veranda på én dag. Her kan du se hvordan.

 • Slik bygger du på ujevn naturtomt

  Slik bygger du på ujevn naturtomt

  26/08 Dypt inne i skogen har vi satt opp en hytte og en badestamp med plass til hele familien. Lær mer om hvordan vi lagde fundamentene til begge prosjektene.

Last ned
Klikk på de små bildene for å forstørre.
 • FASADE: Oppgradert trekledning

Vanskelighetsgrad

Vanskelighetsgrad 3/4

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss