Cookies- og Brukervilkår


Bygg et trekantet lekehus

Du trenger ikke være mer firkantet enn nødvendig. Et lekehus kan for eksempel godt være trekantet, og likevel også kunne brukes som gjestehus.


Det trekantede lekehuset er barnas eget tilfluktssted. Samtidig kan det brukes til overnattingsgjester når det ikke er alt for kaldt.

Vil du vil ha tak på carporten eller lysthuset, så er dette et forslag til hvordan det kan gjøres. Men vær klar over at det bare er til mindre bygninger som verken krever isolasjon eller nødvendigvis skal ha et fast gulv.

Vi har brukt konstruksjonen til å bygge et trekantet lekehus for å vise mulighetene i det trekantede alternativet. Gavlene og midtsperra kan lages helt ferdig med dør og vindusåpninger før huset settes opp. Huset er hevet over bakken for å beskytte mot fuktighet og dyr når noen oppholder seg der.

Trekantfasongen er god fordi du sparer materialer til sidene, og huset da ikke er så vanskelig å bygge.Det er fullt mulig å bygge det på et par regnfrie helger hvis du ikke samtidig skal slå gress, male huset og holde grillfest for hele familien.

Takbelegg for nybegynnere

Taket er kledd med et gjør det selv-vennlig produkt som bare limes og spikres på. Belegget fås også i teglrød og skifersort. Taket er dessuten som skapt til en rutsjetur.

Rutsjebanen og stigen er skrudd sammen og hviler løst oppå taket slik at begge deler kan løftes av. Som bunn i rutsjebanen er det brukt en bit glatt, oljeherdet trefiberplate som holder til utendørs bruk.

For å framheve den trekantede fasongen er vindskiene og de to nederste bordene på hver gavl malt hvite med heldekkende trebeskyttelse. Tør du, kan du la barna bestemme fargen på huset, eller det kan behandles med fargeløs trebeskyttelse.

LAST NED HELE ARTIKKELEN og få en trin for trinn-byggeveiledning til lekehuset.

VIKTIG: Sjekk sikkerheten

Pass på at lekehuset er sikkert for barna. Det skal ikke forekomme åpninger eller hull på mellom 9 cm og 23 cm som barna kan sette seg fast i. Rutsjebanen må ikke ha noen sprekker eller spisse vinkler som eventuelle jakkesnorer kan sette seg fast i. Og sørg for at alle skarpe kanter er pusset slik at barna ikke kan skade seg. Tenk nøye gjennom alt på forhånd, og ta ingen sjanser.

LES OGSÅ: Luksuslekehus i barnehøyde

Relaterte artikler

 • VINNER: Det beste avfallsskjulet

  VINNER: Det beste avfallsskjulet

  11/03 Tusen TAKK til alle som har sendt inn tips til hvordan avfallsdunkene kan skjules. Her kan du se vinnerprosjektet, og mange andre flotte bidrag.

 • Bygg en morsom benk

  Bygg en morsom benk

  01/09 Vil du ha full glede av den kjølige skyggen under treet, så lag en benk rundt stammen. Den sekskantede benken er i tillegg morsom å bygge.

  Vanskelighetsgrad 2/4
 • Avfallsdunken blir pen igjen

  Avfallsdunken blir pen igjen

  19/03 Uansett hva slags avfallsdunk du har, er det sjelden den pynter opp. Men det er lett å lage et skjul til den, så den ikke skjemmer.

  Vanskelighetsgrad 2/4
 • Smart automat til boksene

  Smart automat til boksene

  24/11 Boksautomaten er genial til å oppbevare de boksene du bruker mange av: fyll inn nye bokser øverst, deretter kommer de eldste boksene ut nederst.

  Vanskelighetsgrad 1/4
 • Stående kledning

  Stående kledning

  20/05 Se hvordan tømreren lager en tradisjonell stående kledning med over- og underliggere, slik at han unngår de to klassiske fellene.

Last ned
Klikk på de små bildene for å forstørre.
 • Lekehus: Bygg et trekantet lekehus
 • Lekehus: Bygg et trekantet lekehus
 • Lekehus: Bygg et trekantet lekehus
 • Lekehus: Bygg et trekantet lekehus
 • Lekehus: Bygg et trekantet lekehus

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss