Cookies- og Brukervilkår


Bygg et orangeri selv

Når du gir deg i kast med å bygge et orangeri fra bunnen av, kan du like gjerne gjøre det fullt og helt. Fyll det med all den varme og sjarm som ikke følger med et metallbur fra byggvarehusene. Og bruk god tid. Veldig god tid.


Slik ser konstruksjonen ut. Det flotte orangeriet måler 3 x 5 meter, og er tilpasset noen glass tømreren i dette tilfellet hadde fra før.

Sprosser med håndfreste profiler og falser, kittede ruter og et tak som gjør det mulig å fyre med ved på de kjøligste dagene – tømreren vår gjorde det ikke enkelt for seg selv da han la planer for dette orangeriet, som han bygde hjemme i sin egen hage, til glede for hele familien.

Hvis han ville gjort det enkelt, kunne han bare bestilt et drivhus på nettet, og satt det sammen i løpet av ei helg. Men da ville han også ”bare” fått et drivhus.

Orangeri med vedovn

Det er kanskje ikke mange som ønsker å legge jobb i å kopiere alle detaljene på dette orangeriet. Det er heller ikke meningen, og utgangspunktet til tømreren som bygde det, var heller ikke så omfattende. Det utviklet seg underveis, i takt med at nye ideer kom til.

Bygg et orangeri selv

Tegningen i denne artikkelen gjør det mulig for en dreven gjør det selv-er å gjenskape det fine orangeriet. Men de fleste vil kanskje hente inspirasjon og ideer fra tegningen, og deretter lage sin egen versjon av et orangeri.

Da kan du rette deg inn etter de reguleringene som finnes der du bor, du kan tilpasse fundament og sokkel til grunnforholdene, og du kan velge om du vil frese en fals til glasset eller lage den med lister. Orangeriet er kort sagt et godt fundament å bygge videre på.

BYGG ET ORANGERI SELV: Last ned hele artikkelen og få en detaljert byggeveiledning og materialliste.For denne familien er ikke glasshuset bare et drivhus. Det er et sted å nyte hagen på alle tider av året.

Relaterte artikler

 • UTHUS: Bærekonstruksjon til uthus

  UTHUS: Bærekonstruksjon til uthus

  08/09 VIDEO: Her skal det bygges et uthus på 2,8 x 4,5 m. Huset skal deles opp i to rom. Et lite på 4 m2 og et større på ca. 9 m2. De seks bærende stolpene av 100 x 100 mm impregnert furu er gravd ned i 100 cm’s dybde, og satt i ...

 • Bygg din egen badstue

  Bygg din egen badstue

  30/08 Drømmer du om en badstue i hagen eller på hytta? Følg da med her, hvor vi forvandler en liten hytte til en herlig badstue med plass til 8-10 mennesker.

 • Bygg en hytte på én dag

  Bygg en hytte på én dag

  29/08 En hytte som byggesett lager ikke seg selv. Men har du en makker, kan dere sette opp en hytte med veranda på én dag. Her kan du se hvordan.

 • Slik bygger du på ujevn naturtomt

  Slik bygger du på ujevn naturtomt

  26/08 Dypt inne i skogen har vi satt opp en hytte og en badestamp med plass til hele familien. Lær mer om hvordan vi lagde fundamentene til begge prosjektene.

 • Bygg sykkeloppheng

  Bygg sykkeloppheng

  01/08 Vil du bygge ditt eget sykkeloppheng? I neste utg. av Gjør Det Selv viser vi deg hvordan. Se videoen om neste utg. her. Få 3 utgaver. Kun 99,-. Bestill her!

Last ned
Klikk på de små bildene for å forstørre.
 • Orangeri: Bygg et orangeri fra bunnen av
 • Orangeri: Bygg et orangeri fra bunnen av
 • Orangeri: Bygg et orangeri fra bunnen av
 • Orangeri: Bygg et orangeri fra bunnen av

Vanskelighetsgrad

Vanskelighetsgrad 4/4

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss