Cookies- og Brukervilkår


Restaurer det gamle vinduet

Dette gamle vinduet skal restaureres. Alle vindusglass skal ut, og det gamle kittet fjernes. Selv om kittet er gammelt og har løsnet flere steder, så sitter det godt fast andre steder. Start derfor med å fjerne det løse kittet med en sparkel.

Vær veldig forsiktig, da det tynne glasset veldig lett går i stykker. Bytt til et stemjern hvis sparkelen ikke fikser det. Når kittet er fjernet, må de små glasstiftene tas ut, og her kan man bruke en avbitertang til å trekke ut glasstiftene med. Når alle stiftene og alt kittet er fjernet, kan glasset forsiktig tas ut. Henger glasset bare litt fast i det ene hjørnet, er risikoen for at det knekker meget stor.

Det må være helt rent i falsen før det nye glasset kan legges i. Og her er en multikutter en fantastisk verktøy. I stedet for å stå i timesvis og rense med et stemjern, fikser multikutteren jobben på et øyeblikk. Med den runde skjæreskiven er det ingen sak å rense falsene helt for gammelt hardt kitt og malingsrester.

Men den runde skiven kan ikke komme inn i krokene, så her kan du bytte til det rette bladet, som er like effektivt og lettere å komme til med. For å fjerne alle ujevnheter i falsene, kan du montere slipesålen på multikutteren, og slipe det hele rent med fint sandpapir.

Den trekantede slipesålen kan komme inn i alle hjørner, og kan slipe både på den vannrette og den loddrette flaten. Rens alle falsene på samme måte, og gi vinduet en omgang med grunning. Så er du klar til å sette i nye glass og kitte vinduet.

Relaterte artikler

 • UTHUS:Montér vindu i uthuset

  UTHUS:Montér vindu i uthuset

  13/09 VIDEO: Har du f.eks. en mørk garasje, kan det lett monteres et vindu. Vi har funnet vinduet her på verkstedet vårt, og det må derfor passes inn i fasaden med tømmermannspanel.

 • Lag dine egne vindussprosser

  Lag dine egne vindussprosser

  23/08 VIDEO: Med juksesprosser kan du lett få for eksempel et vindu til å matche terrassedøren med små ruter. Vinduet er lagt på et arbeidsbord, og her måles rammens høyde og bredde.

 • Én nøkkel til hele huset

  Én nøkkel til hele huset

  23/08 VIDEO: Da den gamle hoveddør-låsen skulle skiftes, valgte vi å investere i et låsesystem hvor den samme nøkkelen kan brukes flere steder. Dessuten har vi valgt en lås uten vrider, så døren ikke kan åpnes innenfra uten nøkler. ...

 • Én nøkkel til hele huset

  Én nøkkel til hele huset

  23/08 VIDEO: Da den gamle hoveddør-låsen skulle skiftes, valgte vi å investere i et låsesystem hvor den samme nøkkelen kan brukes flere steder. Dessuten har vi valgt en lås uten vrider, så døren ikke kan åpnes innenfra uten nøkler. ...

 • Skift til bunnglasslist av aluminium

  Skift til bunnglasslist av aluminium

  23/08 VIDEO: Kjellervinduer er svært utsatt for regnvann, noe som gjør at bunnglasslisten veldig ofte råtner fort. Det er akkurat det som har skjedd her. Og derfor må den skiftes.

Les mer om

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss