Cookies- og Brukervilkår


Monter en lås

På denne terrassedøren sitter det et vanlig håndtak, noe som gjør det forholdsvis lett å bryte seg inn. Tømreren vil nå skifte ut det gamle håndtaket med et nytt og tyverisikkert dørhåndtak med lås.

Tømreren starter med å sette sammen det nye håndtaket. Låsesylinderen settes inn i håndtaket og skrus fast bakfra. Selve dørgrepet monteres, og tømreren sjekker at låsen virker. Så skal det gamle håndtaket av. De to skruene skrus ut, og dermed kan håndtaket lett fjernes.

Det nye håndtaket settes på plass, og tømreren kontrollerer at det sitter rett. Med en spiss blyant merkes det av til de to skruene. Som man ser her, skal det nye hullet sitte like ved siden av det gamle, så for å unngå at det blir et stort hull, fyller tømreren ut det eksisterende hullet med en tynn blomsterpinne.

Nå kan det uten problemer forbores med et 3 mm bor. Deretter settes håndtaket igjen inn i hullet og monteres med to enveisskruer, som bare kan skrus ut med et spesielt verktøy.

Nå er det nye håndtaket montert, og der hvor eventuelle tyver før bare trengte å fjerne et enkelt vindu for å komme seg inn er det nå betydelig vanskeligere å bryte seg inn i huset.

Relaterte artikler

 • Monter en dørspion

  Monter en dørspion

  23/08 VIDEO: I gamle dager var det veldig vanlig med en såkalt dørspion, så man kunne se hvem det var som gjerne ville inn. Nå for tiden er ingen dører utstyrt med en dørspion fra fabrikkens side, så hvis man ønsker seg det, må man ...

 • Mål korrekt opp til nye dører og vinduer

  Mål korrekt opp til nye dører og vinduer

  23/08 VIDEO: Før du bestiller en ny dør eller et nytt vindu, er det viktig at du måler opp riktig og bruker de samme betegnelsene som leverandøren. Ellers er risikoen ganske stor for at døren eller vinduet ikke passer. Har du ...

 • Unngå innbrudd med enveisskruer

  Unngå innbrudd med enveisskruer

  23/08 VIDEO: Mange innbrudd skjer ved at tyven, som her, plukker glasslistene av vinduene, tar ut glasset, stikker armen inn og åpner døren med det innvendige håndtaket. Eller – hvis det er snakk om større vinduer – simpelthen ...

 • Elektronisk kodelås til terrassedøren

  Elektronisk kodelås til terrassedøren

  23/08 VIDEO: Det første en tyv sjekker er om han kan komme ut av huset med tyvegodset. Det kan han gjennom denne terrassedøren, som bare har et standard vridehåndtak. Derfor må håndtaket skiftes ut med et spesialhåndtak med lås, som ...

 • Monter en sikkerhetshaspe

  Monter en sikkerhetshaspe

  23/08 VIDEO: Åpne kjellervinduer kan være ganske fristende for innbruddstyver. Det problemet kan man løse med en sikkerhetshaspe, som gjør det mulig å ha vinduet åpent uten at tyver kan komme inn.

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss