Cookies- og Brukervilkår


Skift glass, og bruk kitt i patron

Hvis du har prøvd å kitte vinduer, vet du hvor vanskelig det er. Men jobben blir noe lettere, hvis du i stedet for kitt og kittkniv bruker termokitt i en fugepatron. Arbeidsprosessen er den samme, men det er mye lettere å styre mengden kitt.

Før glasset legges på plass, må du gi falsen en tynn stripe kitt. Legg stripen helt inne langs kanten av rammen og hele veien rundt. Sørg for å komme helt ut i hjørnene. Nå kan du legge glasset på plass, og trykke glasset lett ned i kittet. Glasset holdes på plass med såkalte glasstifter, som forsiktig bankes inn i rammen, så stiften går en aning ut over glasset.

Fire stifter er nok til den lille ruten. Glasstifter fås i stenger, som er skåret halvt gjennom i passende lengder, så stiften er lett å bøye og knekke av. Start med å skjære spissen på fugepatronen av i en bredde som passer med ønsket fugebredde. Og start så i det ene hjørnet.

Det fuges i en rolig, glidende bevegelse, så det blir en ensartet kittmasse. Den tynne væsken som ses på kittet er olje, som presses ut i en ny tube. Jobb deg stille og rolig rundt i hele kanten, så kittet når opp til kanten av rammen. Til å glatte etter med kan du bruke kittkniven, men det er faktisk lettere å benytte en plasttrekant, som her.

Dra det overskytende kittet av ved å kjøre trekanten langs kanten på rammen. Resultatet blir en flott og skarp kittfuge, som har god kontakt til ramme og glass.

Relaterte artikler

 • UTHUS:Montér vindu i uthuset

  UTHUS:Montér vindu i uthuset

  13/09 VIDEO: Har du f.eks. en mørk garasje, kan det lett monteres et vindu. Vi har funnet vinduet her på verkstedet vårt, og det må derfor passes inn i fasaden med tømmermannspanel.

 • Lag dine egne vindussprosser

  Lag dine egne vindussprosser

  23/08 VIDEO: Med juksesprosser kan du lett få for eksempel et vindu til å matche terrassedøren med små ruter. Vinduet er lagt på et arbeidsbord, og her måles rammens høyde og bredde.

 • Én nøkkel til hele huset

  Én nøkkel til hele huset

  23/08 VIDEO: Da den gamle hoveddør-låsen skulle skiftes, valgte vi å investere i et låsesystem hvor den samme nøkkelen kan brukes flere steder. Dessuten har vi valgt en lås uten vrider, så døren ikke kan åpnes innenfra uten nøkler. ...

 • Én nøkkel til hele huset

  Én nøkkel til hele huset

  23/08 VIDEO: Da den gamle hoveddør-låsen skulle skiftes, valgte vi å investere i et låsesystem hvor den samme nøkkelen kan brukes flere steder. Dessuten har vi valgt en lås uten vrider, så døren ikke kan åpnes innenfra uten nøkler. ...

 • Skift til bunnglasslist av aluminium

  Skift til bunnglasslist av aluminium

  23/08 VIDEO: Kjellervinduer er svært utsatt for regnvann, noe som gjør at bunnglasslisten veldig ofte råtner fort. Det er akkurat det som har skjedd her. Og derfor må den skiftes.

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss