Cookies- og Brukervilkår


Innvendig tilpasning

For å få plass til vinduet, må det fjernes et stykke av den innvendige skråveggen. På venstre side kan håndverkeren bare flukte med vinduskarmen og avsette et merke i bunnen og toppen.


På høyre side måles det fra vinduskarmen bort til vaterets kant. Dette målet overføres deretter til skråveggen. Ved hjelp av et vater slås det en helt rett strek mellom de to punktene i topp og bunn.

Før alle punktene bindes sammen, kontrollerer fagmannen at det innvendige karmmålet passer til oppstrekingen i både topp og bunn. Det gjør det, så nå strekes det først opp i bunnen hvor langt nede vinduet kommer til å sitte. I toppen måles det først utvendig fra karmkant til vinduets hull.

Dette målet overføres så til skråveggen. Fagmannen skjærer så med en stikksag langs hele oppstrekingen. Her bør du huske hørselvern og støvmaske. Bord og isolasjon fjernes i takt med at de blir skåret av.

Den innvendige vindusåpningen passer nå til rammen, så vinduet løftes på plass. Vinduet monteres på hodet, så vippebeslaget i bunnen og på siden passer til rammens beslag.

Det gjøres på begge sider. Så vendes vinduet en halv omgang, så det sitter riktig. Fagmannen kontrollerer at det kan åpnes og lukkes uten vansker. Det gjør det, så dermed kan vi lage den utvendige omrammingen.

Relaterte artikler

 • UTHUS:Montér vindu i uthuset

  UTHUS:Montér vindu i uthuset

  13/09 VIDEO: Har du f.eks. en mørk garasje, kan det lett monteres et vindu. Vi har funnet vinduet her på verkstedet vårt, og det må derfor passes inn i fasaden med tømmermannspanel.

 • Lag dine egne vindussprosser

  Lag dine egne vindussprosser

  23/08 VIDEO: Med juksesprosser kan du lett få for eksempel et vindu til å matche terrassedøren med små ruter. Vinduet er lagt på et arbeidsbord, og her måles rammens høyde og bredde.

 • Én nøkkel til hele huset

  Én nøkkel til hele huset

  23/08 VIDEO: Da den gamle hoveddør-låsen skulle skiftes, valgte vi å investere i et låsesystem hvor den samme nøkkelen kan brukes flere steder. Dessuten har vi valgt en lås uten vrider, så døren ikke kan åpnes innenfra uten nøkler. ...

 • Én nøkkel til hele huset

  Én nøkkel til hele huset

  23/08 VIDEO: Da den gamle hoveddør-låsen skulle skiftes, valgte vi å investere i et låsesystem hvor den samme nøkkelen kan brukes flere steder. Dessuten har vi valgt en lås uten vrider, så døren ikke kan åpnes innenfra uten nøkler. ...

 • Skift til bunnglasslist av aluminium

  Skift til bunnglasslist av aluminium

  23/08 VIDEO: Kjellervinduer er svært utsatt for regnvann, noe som gjør at bunnglasslisten veldig ofte råtner fort. Det er akkurat det som har skjedd her. Og derfor må den skiftes.

Les mer om

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss