Cookies- og Brukervilkår


Tilpass taksteinene

For å få plass å jobbe på, ble det plukket av litt for mange takstein. De må nå legges tilbake på taket. Håndverkeren måler avstanden fra steinen bort til pakningen på beslaget på begge sider.


Beslaget i bunnen bankes forsiktig på plass, slik at den følger steinens bølger. Det legges så opp en stein slik at den ligger riktig i forhold til de øvrige steinene. Deretter måles igjen avstanden til innerkanten av beslaget.

På steinen streker han opp bredden på en strimmel, som må skjæres til for at taket skal støte opp til det innerst beslaget. Taksteinen skjæres til nede på bakken med en vinkelsliper. Husk vernebriller til den jobben.

Tilbake på taket legges den smale steinen opp, og det kontrolleres at den ligger mellom 3 og 6 cm fra den innerste kanten av rennen hvor vannet skal renne. Det gjør den, så nå skjæres de andre steinene til og legges opp på tilsvarende måte.

På samme måte tilpasses steinene på den andre siden av vinduet. På toppen settes det en fleksibel list, som den øverste steinraden kan hvile på.Det måles ut hvor lange steinene skal være, før de skjæres til med en vinkelsliper.

Når steinene legges på plass, sørger listen for at de kommer opp over beslaget. Det bør for øvrig være mellom 6 og 15 cm fra underkant av steinen til vinduet.

Når håndverkeren har forsikret seg om at alle utskjæringene passer, børstes det rent. Så fjernes den innerste raden med stein, og det legges en stripe silikon fugemasse for å holde steinene på plass.

Takarbeidet er nå ferdig, og konstruksjonen er helt tett. Vinduet kan settes i for siste gang, og den utvendige jobben er gjort. Men før du forlater taket helt, bør du rense takrennene for rusk og rask, så de ikke renner over ved neste regnskyll.

Relaterte artikler

 • UTHUS:Montér vindu i uthuset

  UTHUS:Montér vindu i uthuset

  13/09 VIDEO: Har du f.eks. en mørk garasje, kan det lett monteres et vindu. Vi har funnet vinduet her på verkstedet vårt, og det må derfor passes inn i fasaden med tømmermannspanel.

 • Lag dine egne vindussprosser

  Lag dine egne vindussprosser

  23/08 VIDEO: Med juksesprosser kan du lett få for eksempel et vindu til å matche terrassedøren med små ruter. Vinduet er lagt på et arbeidsbord, og her måles rammens høyde og bredde.

 • Én nøkkel til hele huset

  Én nøkkel til hele huset

  23/08 VIDEO: Da den gamle hoveddør-låsen skulle skiftes, valgte vi å investere i et låsesystem hvor den samme nøkkelen kan brukes flere steder. Dessuten har vi valgt en lås uten vrider, så døren ikke kan åpnes innenfra uten nøkler. ...

 • Én nøkkel til hele huset

  Én nøkkel til hele huset

  23/08 VIDEO: Da den gamle hoveddør-låsen skulle skiftes, valgte vi å investere i et låsesystem hvor den samme nøkkelen kan brukes flere steder. Dessuten har vi valgt en lås uten vrider, så døren ikke kan åpnes innenfra uten nøkler. ...

 • Skift til bunnglasslist av aluminium

  Skift til bunnglasslist av aluminium

  23/08 VIDEO: Kjellervinduer er svært utsatt for regnvann, noe som gjør at bunnglasslisten veldig ofte råtner fort. Det er akkurat det som har skjedd her. Og derfor må den skiftes.

Les mer om

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss