Cookies- og Brukervilkår


Lag dine egne vindussprosser

Med juksesprosser kan du lett få for eksempel et vindu til å matche terrassedøren med små ruter. Vinduet er lagt på et arbeidsbord, og her måles rammens høyde og bredde.

I første omgang kappes listen med litt overmål, før den legges opp på glasset. Glasslisten som holder ruten på plass er litt skrå, og for å få sprossen til å passe, må kappsagen vinkles litt. Her innstilles den til å skjære i en vinkel på 10 grader. Når listen legges på, ser man at vinkelen passer veldig bra. Nå kan det måles opp, og listen skjæres til i den andre enden med samme vinkel.

På rammen markeres det hvor midten er, og midt-sprossen plasseres. Så strekes det opp på de to andre listene hvor de skal kuttes, slik at de passer med midt-sprossen. Listene skjæres til. Først med et loddrett snitt i lengden og deretter et par skrå snitt, som spisser listen litt til i den enden hvor den skal forbindes med midt-sprossen.

Det markeres hvor de to listene skal felles inn i midt-sprossen. Og med en listesaks klippes det markerte stykket bort. For å få en flott finish, skjæres snittet til med en hobbykniv. Det kan være nødvendig å tilpasse over flere omganger, til det passer.

Før sprossene festes, må ruten pusses. Selve monteringen foregår med dobbeltsidig tape, som klistres på baksiden av listene. Fjern beskyttelsestapen, og start med å klistre på midt-sprossen. På samme måte settes det dobbeltsidig tape på de to korte sprossene før de monteres. Og i løpet av en times tid er vinduet forvandlet til et sprosset vindu, som i stilen passer med terrassedøren.

Relaterte artikler

 • UTHUS:Montér vindu i uthuset

  UTHUS:Montér vindu i uthuset

  13/09 VIDEO: Har du f.eks. en mørk garasje, kan det lett monteres et vindu. Vi har funnet vinduet her på verkstedet vårt, og det må derfor passes inn i fasaden med tømmermannspanel.

 • Én nøkkel til hele huset

  Én nøkkel til hele huset

  23/08 VIDEO: Da den gamle hoveddør-låsen skulle skiftes, valgte vi å investere i et låsesystem hvor den samme nøkkelen kan brukes flere steder. Dessuten har vi valgt en lås uten vrider, så døren ikke kan åpnes innenfra uten nøkler. ...

 • Én nøkkel til hele huset

  Én nøkkel til hele huset

  23/08 VIDEO: Da den gamle hoveddør-låsen skulle skiftes, valgte vi å investere i et låsesystem hvor den samme nøkkelen kan brukes flere steder. Dessuten har vi valgt en lås uten vrider, så døren ikke kan åpnes innenfra uten nøkler. ...

 • Skift til bunnglasslist av aluminium

  Skift til bunnglasslist av aluminium

  23/08 VIDEO: Kjellervinduer er svært utsatt for regnvann, noe som gjør at bunnglasslisten veldig ofte råtner fort. Det er akkurat det som har skjedd her. Og derfor må den skiftes.

 • Ny omramming rundt vinduet

  Ny omramming rundt vinduet

  23/08 VIDEO: Her er et godt eksempel på hvordan man ikke skal montere omramminger rundt et vindu. Det øverste bordet skal ikke ligge mellom de to sidebordene – det skal ligge oppå, slik at regnvann ikke kan komme inn i mellomrommene ...

Les mer om

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss