Cookies- og Brukervilkår


Læsernes bedste idéer
til drivhus

Gør Det Selvs læsere er fulde af gode ideer og kreative løsninger til hverdagens små og store udfordringer. Vi har samlet fire, der handler om drivhus.

Gør Det Selv drivhuse
Pelargonier står på rad og rekke i f lere etasjer. Dermed får alle plantene lys, og de er enkle å komme til.

1. Hylle i etasjer til drivhusets planter

"Det var egentlig et ønske om å bruke den nye kapp-/gjærsagen min som satte meg i gang med å lage en hylle til drivhuset med alle pelargoniene våre. Jeg synes selv at resultatet er blitt ordentlig bra. Det kan kanskje brukes som inspirasjon til dem som bare har et par kasser å plante tomater og agurker i.

Hyllen er bygget slik at den passer til drivhuset, både i lengde og bredde, og den fyller akkurat opp all plass i den ene siden. Hyllen består av fire “bein”, konstruert som en “trapp”, slik at det er tre “trinn” til hyller. Dermed vil hyllene sitte ved siden av hverandre, slik at plantene får masse lys.

Jeg har fått spesiallaget sinkbrett i samme bredde som hyllene til undervanning av plantene. I alt har jeg brukt materialer for drøyt 1000 kroner, pluss sinkbrettene.J.P."

Gør Det Selv drivhuse
En hylle i etasjer er praktisk i et drivhus med mange blomster. Hyllen er solid bygget, med fire “bein” som understøtter de lange hyllene.


2. Fra dusjkabinett til minidrivhus

"Da jeg pusset opp badet vårt, fikk jeg et dusjkabinett til overs. Det bruker jeg nå i hagen som et minidrivhus.

Dusjkabinettet er skåret over på midten der dørene møtes. De to delene er plassert på en treramme som ligger på bakken. Endene er lukket, slik at det kan fylles jord i bunnen. Midt på endeveggene er det satt fast en tverrstiver med et bord mellom, som sidene kan hvile på.

Nå vokser det agurker, salat og små tomater under de beskyttende dørene til dusjkabinettet, som skaper god varme. Dørene gjør det lett å komme til når det skal vannes, lukes og høstes.P.Å."

Gør Det Selv drivhuse
Det er perfekt drivhusklima under dørene fra det gamle dusjkabinettet, som har fått nytt liv i hagen.

Gør Det Selv drivhuse
Sidene i kabinettet hviler på et bord, montert til en tverrstiver – ett i hver gavl. Den øverste avrundede platen i gavlen kan åpnes, slik at varmen kan reguleres.


3. Stormskadet drivhus ble som nytt /h2>
"Vårt nesten nye drivhus ble stygt skadet i en storm. De fleste rutene i sidene ble smadret, men tak og fundament var intakt.

Nå har jeg renovert drivhuset, slik at det er blitt enda bedre. Jeg har murt opp et fundament av Lecablokker i sidene, og laget nye rammer av trykkimpregnert tre, som glasset sitter i. Endeveggen er murt helt opp, dog med glass øverst, slik at det fortsatt kommer inn lys. Jeg har også laget en solid dør.A.H."

Gør Det Selv drivhuseEtter renoveringen er drivhuset både blitt flottere og mer solid.

Gør Det Selv drivhuse
Stormen smadrede de fleste af sideruderne i vores drivhus.

Gør Det Selv drivhuse Som en siste finish fikk drivhuset også ny tt g ulv av håndstrøket tegl.


4. Minidrivhus ble utvidet

"Jeg kjøpte et minidrivhus til å sette mot veggen, men det var liten plass i det. Det kunne bare være en enkelt kapillærkasse i drivhuset, og det var ikke plass til å gå inn i det.

BYG SELV: Drivhus på væggen

Derfor fikk jeg ideen om å bygge drivhuset større. Jeg lagde to rammer med en bredde på 50 cm, i samme høyde som drivhuset, slik at sideveggene på drivhuset ble forlenget. I rammene satte jeg glass.

Til taket bygde jeg tre rammer med gjennomsiktige plastplater, der den ene kan åpnes slik at det kan luftes ut når det blir ordentlig varmt. Øverst på sidene har jeg tilpasset en skrålist, slik at takrammene ligger litt skrått, og vannet kan renne av taket.

Nå er det plass til to store kapillærkasser i drivhuset, pluss en liten i den ene enden. Det er også plass til at jeg kan gå inn i huset.E.N."

Gør Det Selv drivhuse
Et minidrivhus, der skal placeres op ad en væg, er ikke ret stort. Men hvis du forlænger det med bare 50 cm i siderne, er der plads til en kapillærkasse mere. Rammerne, der forlænger det lille drivhus, er monteret til huset med kraftige vinkelbeslag.

Ligger du selv inde med en smart drivhusløsning, så del det meget gerne med os i Forum.

Relaterte artikler

 • DRIVHUS: Klargjøring

  DRIVHUS: Klargjøring

  27/10 VIDEO: Hver eneste sesong med drivhuset bør begynne og slutte med en god omgang vask. Her skal Annika i gang med vann og vanlig brun såpe. Du kan også kjøpe en spesiell drivhussåpe i byggemarkedene, men det er ikke nødvendig.

 • DRIVHUS: Innredning

  DRIVHUS: Innredning

  27/10 VIDEO: Uansett om du vil ha heller eller belegningsstein, bar jord eller dyrke drivhuset ditt i forskjellige beholdere, kan det lønne seg å tenke litt over innredningen. Ditt behov er individuelt, og det avhenger selvfølgelig ...

 • DRIVHUS: Planlegging

  DRIVHUS: Planlegging

  27/10 VIDEO: Drivhus fås i mange forskjellige utforminger og prisklasser. Har du ennå ikke et drivhus i hagen, må du først bestemme deg for hvilken type du egentlig kunne tenke deg.I tillegg til muligheten for å dyrke forskjellige ...

 • DRIVHUS: Planlegging

  DRIVHUS: Planlegging

  27/10 VIDEO: Drivhus fås i mange forskjellige utforminger og prisklasser. Har du ennå ikke et drivhus i hagen, må du først bestemme deg for hvilken type du egentlig kunne tenke deg.I tillegg til muligheten for å dyrke forskjellige ...

 • Hvordan kjøler jeg best ned drivhuset?

  Hvordan kjøler jeg best ned drivhuset?

  22/08 Drivhuset mitt har blitt veldig varmt flere ganger i sommer. Det gikk hardt utover plantene. Hvordan kjøler jeg det ned fremover?

Les mer om

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss