Cookies- og Brukervilkår


Sterk batteridreven kjedesag

Worx har laget en hendig og fin sag med en smart kjedestramming.


Batteriets sentrale plassering på midten, gir god balanse. Worxsagen gnagde seg dessuten fint gjennom alt vi utsatte den for.

Det første vi konstaterte med denne sagen, er at den er enkel å finne ut av: Manualen lover at batteriet er ladet på en time, og det stemmer bra. Det store 40 volts batteriet dyttes på plass i sagen, uten mulighet for å gjøre det feil, og før du kan sage skal den vedlagte sagkjedeoljen tømmes på beholderen. Deretter er kjedesagen klar til bruk.

Batteridreven kjedesag med gode løsninger

Vi sagde greiner av bjørketrær opp til 15 cm tykkelse. Det gikk helt uten problemer. Det ville nok kunne latt seg gjøre å sage stammer på i hvert fall 25 cm tykkelse – eller nesten samme lengde som sverdlengden på sagen (30 cm). Sagen veier ikke mer enn at den i unntakstilfeller kan betjenes med én hånd, men dette er selvfølgelig ikke noe vi anbefaler, ut fra et sikkerhetsmessig synspunkt. Apropos sikkerhet, så har sagen en bra kjedebrems. Den er enkel å aktivere, og stopper maskineriet lynraskt.

Det er også mulig å skifte kjede uten bruk av verktøy. I tillegg er sagen utstyrt med et smart system, som strammer kjedet helt automatisk. Begge deler er gode løsninger, som trekker opp inntrykket av sagen. Samtidig forlenger også den automatiske kjedestrammeren levetiden for sverd og kjede, fordi kjedestrammeren hindrer at kjedet blir strammet for hardt. Det er smart.

Husk olje på kjedesagen

Som med alle kjedesager, skal du passe på at det er sagkjedeolje på sagen, slik at kjedet blir smurt. På Worx-sagen er oljetanken passe gjennomsiktig, så det er enkelt å holde øye med om det er olje på sagen eller ei. Den desiliteren olje det er plass til, er kanskje litt i underkant til større oppgaver.

Det rokker likevel ikke ved det overordnede gode inntrykket: Sagen klarer enkelt ganske tykke stammer, og den er er lett å komme til med i trange busker og kratt. Og har du noen gang stått og dratt forgjeves i startsnoren til en bensindreven motorsag, vil du raskt lære å sette pris på gleden ved bare å trykke på en knapp for å starte sagen. Som en bonus kan du droppe hørselvernet.

Vi har sett Worx kjedesag 40 volt til cirka 2200 kroner.

WORX 40 VOLTS BATTERIDREVEN KJEDESAG

4/5

Vi gir fire stjerner, men er faktisk veldig nære fem, på denne sterke batteridrevne kjedesagen, med automatisk kjedestramming.

Pris: Ca. 2200 kr.

+

Relativt sterk, lav vekt, enkel å bruke.

÷

Litt for liten oljetank.

Relaterte artikler

 • KÅRING: Årets 7 beste sager

  KÅRING: Årets 7 beste sager

  02/12 Vi har funnet sage-/skjæreverktøyet som har skilt seg mest ut i 2015, og fortjener plassen blant årets beste batteriverktøy. Her ser du utvalget.

 • Kjedesag med god rekkevidde

  Kjedesag med god rekkevidde

  30/07 Nå kan du kappe høytsittende greiner, uten å klatre i stigen.

 • TEST: Ny multikutter fra Fein

  TEST: Ny multikutter fra Fein

  21/09 Det var Fein som oppfant multikutteren, så forventningene var høye da vi fikk deres nye 12 volts modell i hånden. Her kan du se hva vi mener om den!

 • TEST: Batteridrevne motorsager

  TEST: Batteridrevne motorsager

  22/08 Motorsager på batteri har blitt så sterke, at de er verdt å kjøpe fremfor en ledningsmodell. Vi har testet sju sager, som er meget forskjellige i pris.

 • Sterk, støysvak batteriklipper

  Sterk, støysvak batteriklipper

  26/07 Worx har en forbløffende effektiv og muskuløs batterdrevet gressklipper. Den klipper nesten som en bensindrevet, og du slipper fullstendig motorstøy!

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss