Cookies- og Brukervilkår


Isoler gulvet

Vannskadene er blitt reparert, og vannrøret er skiftet ut. Så jobben kan nå fortsette med å etterisolere gulvet med ytterligere ett lag isolering.


Vannskadene er blitt reparert, og vannrøret er skiftet ut. Så jobben kan nå fortsette med å etterisolere gulvet med ytterligere ett lag isolering.Med en mineralullkniv er det lett å skjære til mattene ved å følge bjelkene.

Som alltid når du jobber med isolering, bør du bruke støvmaske og hansker. Gulvet er nå isolert med ytterligere 50 mm, noe som sikrer at varmen blir i rommet og ikke forsvinner i etasjeskillet. Som undergulv har håndverkeren valgt å bruke svalehaleplater av metall. Platene, som bare er 0,5 mm tykke, er av kromatisert, varmgalvanisert stål.

Platene her er 63 cm brede, og finnes i flere forskjellige lengder fra 122 til 200 cm. Men det finnes også andre fabrikater med bredder opp til 90 cm og lengder opp til 240 cm.Mål opp gulvet, og sørg for å kjøpe inn plater i passende lengder og bredder, slik at du må skjære så lite som mulig i dem.Strimler av trinnlydplater legges ut på bjelkene, så de går 10 mm ut på hver side av gulvlekten.

Strimlene slås fast med en stiftehammer. Du kan også bruke en stiftepistol.Nå kan den første platen legges på, slik at den ligger nøyaktig opp til hjørnet. Deretter kan den neste platen legges på plass. Platene skal ligge på tvers av lektene. To plater skal i lengderetningen overlappe med minst 5 til 10 cm. For øvrig må to plater bare skjøtes over en gulvbjelke. For at platene skal kunne klikkes sammen, må det trykte varemerket vende opp på annenhver plate.

Dermed kan de to platene flettes sammen.I tverretningen legges platene med 2 halve bølgers overlegg. Deretter klikkes de på plass som de øvrige platene.

Legg merke til at det benyttes kraftige hansker under denne delen av jobben. Kantene på platen kan nemlig være veldig skarpe.il det siste stykket inn mot veggen må det bare brukes en strimmel på 21 cm av en plate. Det måles ut i begge ender, og platen skjæres til med en vinkelsliper. Her er det lettest hvis du skjærer i bølgedalen på platen.

Når platene er lagt, kan gulvvarmeslanger monteres direkte på platene, men håndverkeren har her valgt å forsterke gulvet ytterligere med 6 mm armeringsjern, som han skjærer til med en vinkelsliper.

Armeringsjernet legges opp så det passer med størrelsen på badet. Når to nett skal overlappe hverandre, må det minimum være et overlapp på 10 cm.I hjørnet legger håndverkeren opp kassen til gulvsluket, slik at han kan se hvor mye det må skjæres av nettet for å få det til å passe i hjørnet. Legger du et bord under nettet, er du sikker på å ikke skjære ned i underlaget.Når nettet er båret opp på badet, passer det nøyaktig til rommet.

Derfor kan de to nettene bindes sammen med plaststrips. Husk å klippe av spissene på strippen, da den ellers vil stikke opp gjennom betongen når det er støpt.Det skal legges varme i gulvet, men selvfølgelig ikke der hvor det skal være skap og toalett. Med en spray markerer håndverkeren disse områdene. Nå er gulvet klart til etablering av gulvvarme og støping.

Relaterte artikler

  • Hvor skal dampsperren ligge?

    Hvor skal dampsperren ligge?

    15/08 Jeg har blitt i tvil om hvor dampsperren skal ligge i et gulv med gulvvarme. Flere sier at den skal ligge rett under tregulvet?

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss