Cookies- og Brukervilkår


Velg riktig isolasjon

Ser loftet ditt ut på denne måten? Fylt opp med skrap og gammel, ødelagt isolasjon? Da er effekten sterkt redusert, og du bør gjøre noe med det. Vi gjennomgår hvilke muligheter du har.

Som ny huseier kan det være et mareritt å stå med den første regninga for fyringsutgiftene i hånden. Kryper du da opp på loftet, risikerer du å møte et syn som dette: Gammel sammenpresset mineralull lagt ut i et 10 cm tykt lag mellom bjelker og sperrer med mengder av hull og gammelt skrap slik at du straks skynder deg ned og betaler regninga – med et sukk.

Du er ikke i tvil om hvor fyringskronene forsvinner, men utsikten til å endre på det er nesten skremmende. Først bør loftet ryddes helt, og du bør helst ta på deg ei romdrakt når det skal gjøres, for støvforurensningene kan være omfattende. Deretter skal du kjøpe inn og transportere hjem store mengder med ny isolasjon. Så må du bruke mye tid på å studere legge anvisninger, og til slutt kommer så selve arbeidet som vil ta flere weekender.

Derfor fins det nok mange uisolerte loftskvadratmetre rundt omkring i landet – til skade for miljøet og økonomien. På alle måter kan arbeidet virke så uoverkommelig at det ganske enkelt ikke blir gjort. Og blir det gjort, er det ofte med for liten tid og dårlige kunnskaper slik at resultatet på ingen måter står i forhold til innsatsen.

Her ser vi nærmere på både de kjente og de mindre kjente sidene ved isoleringsarbeidet slik at du får et mye bedre utgangspunkt når du har fått samlet mot til å gå i gang hos deg selv. Og med kunnskap vil arbeidet gå mye lettere.

Relaterte artikler

 • Etterisolering: Cellulose – et trygt valg

  Etterisolering: Cellulose – et trygt valg

  03/11 Der er mye penger å spare på fyringsutgiftene når du etterisolerer. Men ikke alle metoder er like enkle og raske å ha med å gjøre som løsull av cellulose. Her kan du lese mer om hvordan du etterisolerer et helt loft på to ...

  Vanskelighetsgrad 1/4
 • Hvordan holder jeg på isolasjonen?

  Hvordan holder jeg på isolasjonen?

  13/01 Jeg skal etterisolere under en himling. Hvordan får jeg isolasjonen til å bli hengende mellom bjelkene, før det kommer på dampsperre og spikerslag?

 • Steinull på loftet

  12/07 VIDEO: Loft på eldre hus er sjelden særlig godt isolert, og du vil spare en masse penger ved å etterisolere.Det er flere måter å gjøre det på. Her viser fagmannen hvordan du etterisolerer med steinull-matter.

 • Etterisoler huset

  12/07 VIDEO: I dette prosjektet vil du lære hvordan man etterisolerer et eldre trehus. Du vil se hvordan fagmannen fjerner den gamle kledningen og isolasjonen, samt hvordan han gjør plass til enda mer isolasjon.

 • QUIZ: Test kunnskapene om isolering

  QUIZ: Test kunnskapene om isolering

  06/01 Skaper tette hus allergi? Forteller snøen på taket at huset er godt isolert? Vi har sjekket 11 påstander om isolering - test DIN kunnskap her.

Last ned
Klikk på de små bildene for å forstørre.
 • Velg riktig isolasjon
 • Velg riktig isolasjon
 • Velg riktig isolasjon
 • Velg riktig isolasjon

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss