Cookies- og Brukervilkår


Isolering i høyklasse

Pakk inn huset ditt i isolasjon, og dekk det deretter med armert puss i ønsket farge. Den kompromissløse utvendige isoleringen tetter alle kuldebroer og utettheter, gir huset en helt ny fasade og setter de gamle veggene inn i varmen.

Nå skal du få se hvordan du kutter utgiftene til oppvarming av huset ditt med flere tusenlapper i året, gir huset en helt ny fasade og setter de slitne ytterveggene inn i le for vind, regn og kulde – for et beløp som tilsvarer et kjøkken i mellomklassen. Vel å merke om du gjør jobben selv, for det er en stor jobb. Det må du også forvente, når du i stedet for å reparere litt, velger å legge isolasjon utenpå hele huset og å bygge opp en fullstendig ny overflate oppå isolasjonen. Til gjengjeld får du en langt mer effektiv energiløsning enn ved innvendig isolering, og den pussede overflaten kan med sin innfargede mørtel stå flott og uten maling i mange år. Og når det ender opp som en stor oppgave, skyldes det også at de fleste benytter muligheten til å gjennomføre drømmen om å endre dører og vinduer og skifte til lavenergivinduer, for alle spor av endringene forsvinner bak den nye pussen.

Det samme gjør de gamle veggene, og mange vil nok unngå en så voldsom forvandling hvis de bor bak flotte yttervegger. Men huset her hadde vokst fra å være et lite sommerhus til å bli en villa med dårlig isolering bak pussen, porebetongen og treet, og en helhetlig pusset fasade ville bli en stor forbedring. Å få isoleringen til å sitte på veggen er like enkelt som å trekke på seg en ullgenser, det tar bare lenger tid. Utfordringen kommer i pusslagene, det som tilsvarer husets vind- og regntette jakke. De har før vært forbeholdt murerne, men den nye mørtelen fra Skalflex er så seig og klebende at også vi gjør det selv-folk kan få den til å sitte på isolasjonen og armere den med kantskinner og glassfiber. Ytterst legges et tynt lag mørtel. Innfarget, slik at du slipper å male – ikke bare nå, men i mange år. Og bra er det, for huset vil holde seg pent og være verd å bevare langt inn i fremtiden.

Relaterte artikler

 • SANNHETEN: Her forsvinner varmen

  SANNHETEN: Her forsvinner varmen

  05/11 Her avslører termografien at vinduene er i god form, mens veggene er dårlig isolert. Se hvordan du får termografi av ditt EGET hus, og se hva det koster.

 • Isoler litt ekstra - det lønner seg!

  Isoler litt ekstra - det lønner seg!

  08/10 Bruk litt tid på å isolere huset, og stram inn på fyringsutgiftene. Få en guide til to enkle tiltak her – det kan nesten ikke bli lettere å spare penger!

 • Kan vi dempe støy fra avløpet?

  Kan vi dempe støy fra avløpet?

  07/10 Vi har et avløpsrør fra andre etasje gjennom et rom i etasjen under. Støyen sjenerer oss, kan vi gjøre noe med det?

 • Skal en dampsperre alltid teipes?

  Skal en dampsperre alltid teipes?

  24/07 Jeg er i tvil om skjøtene i en dampsperre. Jeg pleier å klemme sammen skjøtene, men har fått høre at det ikke er bra nok. Er det riktig?

 • Dampsperre: Få huset helt tett

  Dampsperre: Få huset helt tett

  03/11 En dampsperre skal være helt tett, og holde varm og fuktig luft inne i huset. Hvis varm luft trenger ut i isolasjonen, der den kan fortettes til vann, resulterer det i råte eller sopp. Her viser vi hvordan du lager tette ...

Last ned
Klikk på de små bildene for å forstørre.
 • Isolering i høyklasse
 • Isolering i høyklasse
 • Isolering i høyklasse
 • Isolering i høyklasse
 • Isolering i høyklasse

Vanskelighetsgrad

Vanskelighetsgrad 4/4

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss