Cookies- og Brukervilkår


Isoler litt ekstra - og spar penger

Bruk litt tid på å isolere huset, og stram inn på fyringsutgiftene. Det kan nesten ikke bli lettere å spare penger!

Uansett om du skal selge eller ikke: Energiforbedringer som gir lavere fyringsutgifter er alltid en god idé. Men legger du ut huset for salg, får både du og potensielle kjøpere et håndfast bevis på hvor energivennlig huset ditt er med energimerkeordningen. Merkeordningen forteller nemlig blant annet noe om hvor mye energi som kreves for at huset skal kunne varmes opp. Det handler ikke lenger om hvor stort strømforbruket har vært de siste årene, for det forteller ikke nødvendigvis kjøperne hva de må regne med å ha av fyringsutgifter. Energimerkingen baserer seg på beregninger.

En energimerking handler blant annet om hvor godt huset ditt er isolert. Og nettopp isolering er en avgjørende faktor, for det er mye penger som flakser ut gjennom vegger, tak og gulv, hvis huset er dårligisolert. Isolerer du riktig, kan det være mye penger å spare.

Start med å isolere loftet

Skal du selge, er det opplagt å se på de enkle tiltakene: Hvor kan du med minst mulig innsats oppnå størst mulig effekt? Det er forresten også slik de fleste av oss tenker, også selv om vi skal bli boende i huset, og bare vil øke husets verdi og komfortnivå for vår egen og familiens skyld.

Fordi varmen stiger oppover, er det ikke overraskende på loftet det for alvor er penger å hente. Å legge et par hundre millimeter ekstra isolasjonpå loftet, er faktisk også blant de enklere oppgavene.
På gjoerdetselv.com finner du mange trinn for trinn-veiledninger som viser hvordan, og hva du skal være oppmerksom på for ikke å skade huset på lengre sikt, ved f.eks. å blokkere luftingen på loftet.

Rørisolering er opplagt

Enda enklere er det å isolere frittliggende vann- og varmerør. Oppgaven gjøres på få timer, investeringen i isolasjonsmaterialer er beskjeden, og besparelsen er stor. Isolerer du for eksempel 20 meter varmerør i en uoppvarmet kjeller, kan du spare inntil 2000 kroner i året, avhengig av fyringskilde. Gode rørskåler fås for halvparten av det, dermed er investeringentjent inn igjen på et halvt år. Deretter er det penger rett på konto. For en potensiell kjøper vil alle slike tiltak selvsagt også være positive.

Relaterte artikler

 • SANNHETEN: Her forsvinner varmen

  SANNHETEN: Her forsvinner varmen

  05/11 Her avslører termografien at vinduene er i god form, mens veggene er dårlig isolert. Se hvordan du får termografi av ditt EGET hus, og se hva det koster.

 • Kan vi dempe støy fra avløpet?

  Kan vi dempe støy fra avløpet?

  07/10 Vi har et avløpsrør fra andre etasje gjennom et rom i etasjen under. Støyen sjenerer oss, kan vi gjøre noe med det?

 • Skal en dampsperre alltid teipes?

  Skal en dampsperre alltid teipes?

  24/07 Jeg er i tvil om skjøtene i en dampsperre. Jeg pleier å klemme sammen skjøtene, men har fått høre at det ikke er bra nok. Er det riktig?

 • Dampsperre: Få huset helt tett

  Dampsperre: Få huset helt tett

  03/11 En dampsperre skal være helt tett, og holde varm og fuktig luft inne i huset. Hvis varm luft trenger ut i isolasjonen, der den kan fortettes til vann, resulterer det i råte eller sopp. Her viser vi hvordan du lager tette ...

 • Rørisolering: Lettjente penger

  Rørisolering: Lettjente penger

  03/11 Rørisolering er et helt enkelt arbeid, med en veldig stor effekt. Du kan avlese effekten direkte på fyringsutgiftene etter at du har isolert vann- og varmerørene.

  Vanskelighetsgrad 2/4
Last ned
Klikk på de små bildene for å forstørre.
 • Isolering - med etterisolering de rette stedene, kan du spare mye penger
 • Isolering - med etterisolering de rette stedene, kan du spare mye penger

Les mer om

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss