Cookies- og Brukervilkår


Isoler i etasjeskilleren

Isolerer du etasjeskilleren opp til det kalde loftet, reduserer du varmetapet markant.I eldre hus er det, som her, ofte gulvbord på loftet. Under dem er det et hulrom ned til himlingen i rommet under.


Her er det knapt 20 cm hulrom, som vi vil fylle med isolasjon. Du må gå inn i hvert felt mellom gulvbjelkene. Her banker fagmannen på gulvet med hammeren. Når lyden er flat og kort, betyr det at her er gulvbjelken.

De flukter alltid med taksperrene, så på dette loftet er det lett å finne gulvbjelkene. Vi benytter en 125 mm hullsag til å lage hullet. Det må bores hull med ca. 1,5 meters mellomrom. Da er du sikker på at isolasjonen blir pakket tilstrekkelig sammen.

På dette stykket bores det to hull. Merk deg at det bores så langt ut mot kanten som mulig for å få tettet godt til ute ved taket. På samme måte finnes de neste bjelkene, og det bores igjen to hull. Stussen her er en liten og kort variant, som er spesielt beregnet til etasjeskillere.

Den følger med når du leier maskinen. Slangen er kommet inn gjennom et vindu, så den støyende maskinen står i hagen. Luft og isolasjon styres på henholdsvis øverste og nederste kontakt.

I det første hullet kan det blåses inn ganske mye isolasjon, da det blåses helt over til neste hull. Når du blåser inn, må du jevnlig huske å gi godt med luft, uten at det samtidig blåses isolasjon. På den måten pakkes isolasjonen godt sammen, noe som gir best isoleringseffekt.

Når maskinen går ned i omdreininger, er det et tegn på at det er nok isolasjon i hullet. Stussen flyttes så over i det andre hullet i feltet, som nå fylles helt opp. På samme måte fortsetter man i alle feltene, helt til etasjeskilleren er isolert.

Til å tette hullene benyttes det små metallplater, som slås fast til gulvet med spiker. Som en kontroll bryter vi opp et gulvbord. Som man ser er de 180 mm med isolasjon pakket perfekt. Et loft på et vanlig hus kan du isolere med en dags jobb, og besparelsen beløper seg fort til flere tusen kroner i året.

Relaterte artikler

 • Undersøk lambda-verdi

  12/07 VIDEO: For de fleste materialer handler isolering om at jo tykkere materiale, desto bedre isolering.

 • Innvendig isolering

  12/07 VIDEO: Denne veggen skal isoleres innenfra, og isolatøren vil her vise deg hvordan du oppnår best isolering.

 • Innvendig isolering

  12/07 VIDEO: Denne veggen skal isoleres innenfra, og isolatøren vil her vise deg hvordan du oppnår best isolering.

 • Blås inn isolering

  12/07 VIDEO: Er ikke huset ditt skallmur-isolert, er det bare å sette i gang. For det er mye penger å spare. Forutsetningen er naturligvis at det, som her, er en skallmur.

 • Isoler med cellulose

  12/07 VIDEO: Som alternativ til de mer tradisjonelle mineralullprodukter kan man også isolere med papir – eller rettere sagt cellulosefiber.

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss