Cookies- og Brukervilkår


Gjør Det Selv Selv
Offline
Medlem siden 31/01/2012

Plassen var trang i det felles barnerommet. De to sengene tok det meste av gulvplassen. Men så bestemte Carsten seg for å lage en lang hems slik at barna fikk hver deres seng i forlengelse av hverandre. Og hemsen hviler ikke på gulvet.

Det blir klatret og lekt på barnerommet hos familien Weinreich. Der er det nemlig mye plass å boltre seg på etter at far Carsten lagde en fire meter lang hems som fungerer som seng for de to barna i familien. Prosjektet ble gjennomført fordi det nye barnerommet viste seg å være litt for lite til barna. De to sengene tok det meste av gulvplassen slik at det nesten ikke var noe plass igjen å leke på. Men det er det heldigvis nå.

Faktisk trenger ikke den nye senga noen gulvplass i det hele tatt. Den er nemlig bare festet i veggene. Det  neste som trenger litt gulvplass, er stigen som er hengt opp på senga, men som ikke bærer noe annet enn seg selv.

– Det var viktig for oss å få plass i rommet, og så fikk jeg idéen til en hems som ikke skulle ha stolper ned på gulvet. Stolper ville nemlig begrense mulighetene for å utnytte gulvplassen, forteller Carsten som lagde senga i løpet av ei helg.

Han tok utgangspunkt i en standardmadrass fra Ikea på 80 cm og kjøpte også sengebunnene (ribbebunnene)  samme sted. Det var et langt billigere alternativ enn å snekre sengebunnene selv. Carsten valgte også å lage to solide fastmonterte sengehester – det er nesten to meter ned til gulvet slik at det er grunn til å tenke på  sikkerheten. Stigen var det mest kompliserte. Det var viktig at den ble god å gå og klatre i så den brukte Carsten en del tid på. Men belønningen for arbeidet ble da også vill jubel i barnerommet.

Endret 31. januar 2012 - 16:38

bjorn.ronnestad
Offline
Medlem siden 14/07/2010

enlightened Det ville vært interessant å lese litt informasjon om løsningene du har valgt. Hvordan henger det hele fast? Er stigen en del av et støtte-arrangement, sånn at midten av det lange spennet støtter seg på stigen? Med mer.

Geir Nøsterud
Offline
Medlem siden 02/03/2010

Hei!

Se her: http://gjoerdetselv.com/bygg-til-barna/barnesenga-svever-fritt

Lykke til!

Geir

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Hvilken maskin /verktøy for å (skrå)skjære

Hvilken maskin/verktøy egner seg for å ...

Oppbevaring av verktøy

Lurer på om hva man bør tenke på når man ...

Septik tank

Hei jeg skal sette ned en 4m3 (3 kammer) ...

Tak over terrasseplatting

Hei, Jeg skal bygge tak over en ny skifer ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss