Cookies- og Brukervilkår


Gjør Det Selv Selv
Offline
Medlem siden 31/01/2012

Plassen var trang i det felles barnerommet. De to sengene tok det meste av gulvplassen. Men så bestemte Carsten seg for å lage en lang hems slik at barna fikk hver deres seng i forlengelse av hverandre. Og hemsen hviler ikke på gulvet.

Det blir klatret og lekt på barnerommet hos familien Weinreich. Der er det nemlig mye plass å boltre seg på etter at far Carsten lagde en fire meter lang hems som fungerer som seng for de to barna i familien. Prosjektet ble gjennomført fordi det nye barnerommet viste seg å være litt for lite til barna. De to sengene tok det meste av gulvplassen slik at det nesten ikke var noe plass igjen å leke på. Men det er det heldigvis nå.

Faktisk trenger ikke den nye senga noen gulvplass i det hele tatt. Den er nemlig bare festet i veggene. Det  neste som trenger litt gulvplass, er stigen som er hengt opp på senga, men som ikke bærer noe annet enn seg selv.

– Det var viktig for oss å få plass i rommet, og så fikk jeg idéen til en hems som ikke skulle ha stolper ned på gulvet. Stolper ville nemlig begrense mulighetene for å utnytte gulvplassen, forteller Carsten som lagde senga i løpet av ei helg.

Han tok utgangspunkt i en standardmadrass fra Ikea på 80 cm og kjøpte også sengebunnene (ribbebunnene)  samme sted. Det var et langt billigere alternativ enn å snekre sengebunnene selv. Carsten valgte også å lage to solide fastmonterte sengehester – det er nesten to meter ned til gulvet slik at det er grunn til å tenke på  sikkerheten. Stigen var det mest kompliserte. Det var viktig at den ble god å gå og klatre i så den brukte Carsten en del tid på. Men belønningen for arbeidet ble da også vill jubel i barnerommet.

Endret 31. januar 2012 - 16:38

bjorn.ronnestad
Offline
Medlem siden 14/07/2010

enlightened Det ville vært interessant å lese litt informasjon om løsningene du har valgt. Hvordan henger det hele fast? Er stigen en del av et støtte-arrangement, sånn at midten av det lange spennet støtter seg på stigen? Med mer.

Geir Nøsterud
Offline
Medlem siden 02/03/2010

Hei!

Se her: http://gjoerdetselv.com/bygg-til-barna/barnesenga-svever-fritt

Lykke til!

Geir

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Hagebilag

Hvordan kan allerede abonnenter laste ned ...

Lydisolere yttervegg

Hei. Jeg bor nært trikken i trondheim og ...

Pergola - byggesak ?

Hei, Vi skal sette opp en åpen pergola, uten ...

Putekasse på brygga.

Jeg skal lage en stor putekasse som skal ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss