Cookies- og Brukervilkår


Alltid tette hjørner

Det er vanskelig å montere fotlister i et hjørne hvis veggen bare er ørlite grann skjev, og det er de fleste vegger. Men med denne metoden er du sikker på et bra resultat. Og du slipper å skråskjære.


Montér den ene listen så enden støter helt opp til motsatt vegg. Støt den andre listen inntil. For å streke opp riktig, må du nå legge et lite stykke av samme listetype opp langs den første listen, så du streker etter den ytterste.

Nå vil streken følge veggen, og dermed kompensere for eventuelle skjevheter. Skjær så listen etter streken. Her benytter vi en bakksag, og sager faktisk fra bunnen. I starten kan det virke litt upraktisk, men det gir et pent, rent snitt på forsiden. Du må ikke sage hele veien gjennom listen, men la det siste lille stykket i toppen være.

Den siste tilpasningen bør skje med en hobbykniv, så det bare er et papirtynt stykke igjen.Støt den tilpassede listen opp til den andre, så den tynne tappen ligger oppå det andre listestykket. Når listen er festet, skjæres det ytterste av tappen av med en hobbykniv i en 45 graders vinkel. Hjørneskjøten er ferdig. Den ligner fullstendig på et hjørne som er gjæret. Og den er helt tett. Metoden kan selvsagt også brukes selv om veggen ikke er skjev.

Relaterte artikler

 • Nødvendig gulvverktøy

  Nødvendig gulvverktøy

  17/08 VIDEO: Når du skal legge gulv, er det en håndfull verktøy du ikke kommer utenom. Du må ha et vater på minimum én meter, så du bl.a. kan nivellere lekter. Men selv et vater på en meter kan noen ganger være litt for kort.

 • Skjøting av gulvbord

  Skjøting av gulvbord

  17/08 VIDEO: For å få minst mulig svinn, starter man en ny rad med den stumpen av gulvbordet som ble til overs på den forrige. Det betyr imidlertid at noen bord ikke får støtte av lekten der hvor de skal skjøtes.

 • Slik får du det siste bordet på plass

  Slik får du det siste bordet på plass

  17/08 VIDEO: Det siste bordet inntil veggen kan være litt vanskelig å legge, men ikke hvis du gjør som håndverkeren viser her.

 • Vend leggeretningen med en løs fjær

  Vend leggeretningen med en løs fjær

  17/08 VIDEO: Når man legger gulv, legger man det alltid med fjæren framover. Bare på den måten kan man feste bordet med en skrue i fjæren, så skruen blir dekket.

 • Skjær din egen slagkloss

  Skjær din egen slagkloss

  17/08 VIDEO: Du behøver ikke å investere i slagklosser når du skal legge gulv. Det beste og billigste er nemlig å lage en slagkloss selv.

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss