Cookies- og Brukervilkår


Mal gulvet

Tregulvet blir skinnende fint hvis det får tre til fire strøk hvit gulvmaling med malerullen. Men du skal sørge for å gjøre gulvet grundig rent før du maler slik at malinga sitter skikkelig. Du kan lett få et nytt gulv på en weekend.

D et er lett å male et tregulv. Men før du går i gang med malerullen, skal du være omhyggelig med klargjøringen for å få et godt resultat. Det gjelder uansett om du skal male på et parkettgulv eller et vanlig bordgulv. Fjern de ujevnhetene som måtte være i gulvoverflata, og bruk tid på en effektiv rengjøring med grunnrens. Deretter bør du slipe gulvet. Vil du male et lakkert gulv, skal du slipe det helt matt.

Vil du male et gammelt bordgulv, skal du rense fugene grundig slik at du ikke risikerer å få blandet støv og smuss inn malinga underveis i arbeidet. Når du har slipt gulvet, skal det vaskes i rent vann slik at det er helt rent og støvfritt. Er det mørke kvister i treet, kan du dessuten gi dem et strøk kvistlakk slik at du er sikker på at de forsvinner helt under malinga. Gulvmalinga kan godt fylle ut mindre sprekker i bordgulvet. Men er det tørre ujevnheter, bør du sparkle dem, ellers blir de meget tydelige på et malt gulv.

Du skal være klar over at det med tiden godt kan komme sprekker i den malte overflata fordi tre for eksempel kryper i tørre perioder. Vil du være helt sikker på at gulvet skal holde seg helt glatt, skal du sparkle alle sprekkene. Velg ei gulvmaling i samråd med din fargehandler. Han bør kunne fortelle deg hvilke krav som stilles til malinga – alt etter hvilket rom som skal males, og hvor stor slitasjen er i rommet. Uansett hvilken maling du velger, skal tørketiden overholdes, og flytt først inn møblene når malinga har herdet helt.

Relaterte artikler

 • VIDEO: Redd gulvet - skift en enkelt stav

  VIDEO: Redd gulvet - skift en enkelt stav

  08/04 Et brennmerke i parkettgulvet er ingen katastrofe. Hvis merket ikke kan slipes vekk, kan du nemlig nøye deg med å skifte ut én enkelt stav.

  Vanskelighetsgrad 1/4
 • Mal en kant - og spar et nytt gulv

  Mal en kant - og spar et nytt gulv

  27/01 Hvis gulvet har fått en stygg kant etter et gammelt møbel, trenger du ikke å legge nytt gulv. Mal en bord i stedet – det er enkelt, billig og pent.

  Vanskelighetsgrad 1/4
 • Hvordan fjerner jeg merker i tregulvet?

  Hvordan fjerner jeg merker i tregulvet?

  31/07 Jeg har lagt et nytt furugulv, som har fått merker etter stiletthæler og ting jeg har mistet. Finnes det en smart måte å få reparert disse merkene på?

 • Hvilke forskjellige typer tregulv finnes?

  Hvilke forskjellige typer tregulv finnes?

  10/04 Tregulv finnes i mange varianter. Felles for dem alle, er at de er laget av enten bord, staver, klosser eller laminerte materialer av tre – eller med en trebasert kjerne.

 • Lun betong under plankegulvet

  Lun betong under plankegulvet

  19/02 I stuer og soverom er tregulv alltid bra. Tre er lunt å gå på, det demper lyder, det er lett å gjøre rent og lett å vedlikeholde. Her legger vi det som gulvbord på en smart betong som isolerer mot kulde og fukt.

  Vanskelighetsgrad 4/4
Last ned
Klikk på de små bildene for å forstørre.
 • Mal gulvet
 • Mal gulvet

Vanskelighetsgrad

Vanskelighetsgrad 1/4

Les mer om

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss