Cookies- og Brukervilkår


Fantastiske fuger

Fuger binder sammen, og fuger skiller. Fuger låser fast, og fuger frigjør. Fuger tetter og beskytter. Fuger varmer. Fuger holder tørt. Fugene i huset ditt utfører et fantastisk arbeid, år etter år. Derfor bør du fuge godt. For når du fuger godt, bygger du godt.

Hver gang vi føyer sammen to gjenstander i et hus, oppstår det en fuge. Fugen kan være alt fra en tynn limfuge til en bred gummifuge, alt
fra en mørtelfuge mellom to murstein til den sandfylte sprekken mellom to belegningssteiner i innkjørselen. Og uansett hvor fugen befinner seg, og uansett hvilken oppgave fugen har, står og faller det samlede resultatet med fugen. Ta fugen rundt et nytt vindu som
eksempel. Du kan sette inn det beste og dyreste vinduet du finner – er fugen rundt det av feil type eller den legges feil, må vinduet kanskje skiftes ut etter få år. For fugene er alt annet enn passive tilskuere til husets liv. Fugene binder sammen de stive elementene i huset, og stenger mellom dem, men de gir samtidig plass til bevegelser. Dag etter dag, år etter år, skal fugene følge med, holde fast, holde tett og holde seg pene når vind og varme rusker i huset. Og likevel er fugen ofte en oversett detalj, en irriterende ekstra oppgave som dukker opp når alt går som best, og vi håper at alt snart skal være ferdig. Men fugene fortjener all den oppmerksomhet du kan gi dem. Når du kjenner dine fuger og vet hvilket imponerende arbeid de gjør, har du fugen i tankene fra første stund. Du setter av riktig plass til fugen når du skjærer hull til vinduet. Du kjøper riktig primer og den beste bunnfyllingslista, velger riktig fugemasse og setter fugepinnen i bløt i god tid.
Og du gleder deg til å avrunde arbeidet med en perfekt fuge som vil være ditt personlige fingeravtrykk på hele huset i mange år.

Relaterte artikler

 • Hva skal fugen over benken lages av?

  Hva skal fugen over benken lages av?

  09/11 Jeg har satt opp fliser over kjøkkenbenken og skal i gang med å fuge. Jeg har hørt at fugen mot kjøkkenbenken ikke bør lages av en mørtelfuge. Er det riktig?

 • Den sikre veien til flotte fuger

  Den sikre veien til flotte fuger

  31/07 Har du en stygg gummifuge, tar det ikke lang tid å skifte den. Hvis du bruker denne metoden, får du et resultat som kan måle seg med de profesjonelles.

  Vanskelighetsgrad 1/4
 • Velg riktig skum og unngå FUGEFEIL

  Velg riktig skum og unngå FUGEFEIL

  29/07 Fugeskum tetter, forsegler og lukker hull og sprekker. Men velger du feil type, kan det gå veldig galt. Her kan du se hvilket skum du skal bruke.

 • Lag din egen fugepresser

  Lag din egen fugepresser

  10/05 VIDEO: Skal du bare gjøre et lite stykke fugearbeid, er det ingen grunn til å investere i en riktig fugepresser. Du kan nemlig lett lage din egen.

 • Fuging

  Fuging

  10/05 VIDEO: Det ser forbausende lett ut når mureren står og tar en klatt mørtel fra pussebrettet sitt når han fuger. Men de som har prøvd vil vite at det ikke er fullt så enkelt. Ofte faller en del av mørtelen av fugeskjeen på vei ...

Last ned
Klikk på de små bildene for å forstørre.
 • Fantastiske fuger
 • Fantastiske fuger
 • Fantastiske fuger
 • Fantastiske fuger

Les mer om

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss