Cookies- og Brukervilkår


Heve en rad med heller

Vi vil her føre en hageslange under terrassen, så vi må ha tatt opp en hel rad med heller hele veien fra kanten av terrassen og bort til vannkranen.

Steinleggeren bruker et spett som løftestang når han skal ta opp steinene. Hellene her sitter veldig tett sammen, og det kan være vanskelig å bare ta opp en enkelt stein.

Steinleggeren bruker derfor en slager til å slå forsiktig på de omkringliggende steinene og på den måten bare løsne de steinene vi skal ha opp. Når alle steinene i raden er fjernet, bruker steinleggeren spettet til å frese en renne ned i grusen der vannslangen skal ligge.

Deretter fjerner han grusen med hendene, før han legger slangen ned i rennen. Vi vil ha slangen til å gå opp ved risten, så vi er nødt til å slå et lite hjørne av belegningssteinen. Det gjør steinleggeren med en vanlig meisel.

Nå kan steinen legges helt opp til risten. Og resten av steinene kan legges på plass. Lengre bort, hvor steinene satt meget stramt, kan det være nesten umulig å få steinen ned igjen, men her fjerner steinleggeren bare enda en rad med stein.

På den måten er det lettere å få steinen på plass. Steinleggeren legger to stein i om gangen, og slår dem så på plass med en tredje stein. Når de siste steinene er blitt lagt på plass, må steinene komprimeres med en klubbe og bankekloss.

Til slutt feies det fugesand ned i alle fugene. Den stygge hageslangen er ikke bare blitt skjult, den er dessuten fjernet fra terrassen så den ikke lenger ligger i veien.

Relaterte artikler

 • Slik legger du marktegl

  Slik legger du marktegl

  23/06 Marktegl er ikke bare elegant, de er også særdeles robuste! Teglene er frostsikre, og de opptar nesten ikke vann. Her viser vi hvordan du legger dem.

 • Kutting av snor

  Kutting av snor

  03/06 VIDEO: Steinleggeren går sjelden rundt med en hobbykniv. Men han har et par tips for å kutte snoren uten kniv.

 • Avretting med lirer

  Avretting med lirer

  30/05 VIDEO: Steinleggeren har et lurt triks for å få en riktig avretting av fundamentet. Når først området er avsatt og planert ut, legger fagmannen et stålrør på hver side. Det kalles på fagspråket en lire.

 • Legg et rullesjikt

  Legg et rullesjikt

  30/05 VIDEO: Et rullesjikt i rullestein kan være utrolig flott inntil et hus. Spesielt til eldre hus er det meget vakkert. Her vil vi lage et 30 cm bredt rullesjikt inntil terrassen vår.

 • Brosteinsirkel

  Brosteinsirkel

  30/05 VIDEO: Selv om stein er firkantede, kan man, som steinleggeren skal vise her, enkelt lage en flott sirkel. Steinleggeren banker et stikk i jorden, som markerer midten av brosteinsirkelen. Det merkes ikke av til høyde. Den tar ...

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss