Cookies- og Brukervilkår


Blomsterkasse som byggesett

Her vil fagmannen vise hvordan du lett kan lage en blomsterkasse, som kan monteres og demonteres på få minutter. Det skal verken brukes beslag, spiker eller skruer til å sette det sammen.

Blomsterkassen skal måle 80 x 140 cm, og treverket skjæres ut av impregnert furu. Han skjærer først 8 planker på 80 cm og deretter 8 stykker på 140 cm. Plankene skal felles sammen, og for å spare tid vil håndverkeren skjære åtte stykker om gangen. Først de 8 lange.

Legg opp plankene så de flukter med hverandre, og spenn dem godt sammen med et par lange skrutvinger. Sett et merke 5 centimer inne på de to ytterste plankene. Og fra 5 centimeter måler du 5,5 cm inn og setter enda et merke.

På endeveden settes det et merke 2 cm nede. Sagbladet innstilles til 2 cm-merket. Og så skal det sages ut. Det gjør han med en sirkelsag, som støttes av en føringsskinne.Han sager et 2 cm dypt spor for ca hver halve centimeter. Deretter går han i gang med stemjernet med den skrå flaten vendt opp.

Man kan også slå av flakene med en hammer og rense opp med stemjernet til slutt. Nå er de 8 lange plankene skåret til på den ene siden. Legg to av dem bort, og gjør klar til å skjære de resterende seks på den andre siden. De to som legges bort skal ikke sages på denne siden, da de skal ligge øverst til slutt. De seks skjæres nå til på samme måte som før.

Når alle de 8 lange er skåret, skal det være 2 som bare har hakk på den ene siden, og 6 som har hakk på begge sider. Skjær de 8 korte på nøyaktig samme måte, og husk også at det her skal være 2 som bare skjæres på den ene siden. Så skal plankene bare monteres. Og det går raskt.

Med dette enkle systemet kan du bygge i de lengder, bredder og høyder du ønsker, og systemet kan brukes både til blomsterkasser, sandkasser, kompostbeholdere m.m.

Relaterte artikler

 • KJØKKENHAGE:Høybed

  KJØKKENHAGE:Høybed

  26/09 VIDEO: Et høybed kan være et veldig praktisk alternativ til et vanlig bed i kjøkkenhagen. Og du behøver ikke selv å gå i gang med hammer og spiker.

 • Sneglesikkert høybed – som holder!

  Sneglesikkert høybed – som holder!

  29/08 Dette høybedet kan alt: Begrense urtehagen fra omgivelsene, holde snegler og fugler unna og stå flott i mange år. I tillegg er det rørende enkelt å lage.

  Vanskelighetsgrad 1/4
 • Lag en plantekasse

  Lag en plantekasse

  08/07 VIDEO: Anleggsgartneren vil vise hvordan du lager en plantekasse av lerketre, omgitt av en gangsti av belegningsstein. Du vil lære hvordan du setter av og måler opp til en planteklasse, samt hvordan du bygger opp et holdbart ...

 • Lag en plantekasse

  08/07 VIDEO: Anleggsgartneren vil vise hvordan du lager en plantekasse av lerketre, omgitt av en gangsti av belegningsstein. Du vil lære hvordan du setter av og måler opp til en planteklasse, samt hvordan du bygger opp et holdbart ...

 • Jord til høybedet?

  Jord til høybedet?

  25/06 Jeg skal lage et høybed av tre, men hvilken type jord skal jeg bruke? Bedet er “bunnløst”, så uansett hva jeg bruker, vil vel røttene gro ned i bakken?

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss