Cookies- og Brukervilkår


Høybed

Et høybed kan være et veldig praktisk alternativ til et vanlig bed i kjøkkenhagen. Og du behøver ikke selv å gå i gang med hammer og spiker.

Den enkle løsningen er et ferdig modul-høybed, som kan settes opp og monteres veldig raskt. Visuelt kan høybedet være med på å tegne hagens rom og gjøre hageopplevelsen mer variert.

Du får en klar avgrensning av bedet ditt, som gjør det lett for hele familien å få overblikk over det dyrkede arealet – og hvor man kan trå sikkert. Et høybed til kjøkkenhagen bør ikke være bredere enn at du kan komme lett til, og kunne stelle det fra alle kanter.

Høybedene i Mettes kjøkkenhage er forskjellige i størrelse. De er moduloppbygde plantekummer, som kan settes sammen på utallige måter – alt etter ønsker og behov.

Du kan velge mellom høybed produsert av galvanisert jern – som beholder den stålgrå overflaten – eller høybed av råjern, som med tiden vil få en pen, rusten overflate. Alle moduler har en grunnhøyde på 25 centimeter.

Har du liten plass, eller vil du bare lengre opp i høyden med bedet ditt, kan du gjerne bygge modulene ovenpå hverandre. Eller du kan la fantasien løpe, og la din kreativitet og hagens øvrige innredning bestemme formen.

Det er veldig enkelt å montere dem. Hvert hjørne er forsynt med koblingsbeslag, som bare settes sammen. Du har ikke bruk for verktøy til dette. Når du setter sammen bedet, kan du eventuelt grave en liten renne, som her, for å feste sidene bedre til jorda.

Da gjenstår det bare å fylle bedet med god og næringsrik jord.Dermed er du klar til å dyrke alt fra krydderurter til gulrøtter.

Relaterte artikler

 • Slik bygger du et høybed

  Slik bygger du et høybed

  03/05 Det er enkelt å bygge et høybed, når du har bestemt deg for hvordan det skal se ut. Vi gir tre gode tips til høybed; det billige, det sneglefrie og det pene.

 • Bygg lekkert høybed på hjul

  Bygg lekkert høybed på hjul

  28/04 Drømmer du om en liten kjøkkenhage med friske krydderurter? Følg med her. Vi viser deg hvordan du bygger et høybed som er perfekt til formålet.

  Vanskelighetsgrad 2/4
 • Sneglesikkert høybed – som holder!

  Sneglesikkert høybed – som holder!

  29/08 Dette høybedet kan alt: Begrense urtehagen fra omgivelsene, holde snegler og fugler unna og stå flott i mange år. I tillegg er det rørende enkelt å lage.

  Vanskelighetsgrad 1/4
 • Blomsterkasse som byggesett

  Blomsterkasse som byggesett

  18/08 VIDEO: Her vil fagmannen vise hvordan du lett kan lage en blomsterkasse, som kan monteres og demonteres på få minutter. Det skal verken brukes beslag, spiker eller skruer til å sette det sammen.

 • VIDEO: Slik bygger du et høybed

  VIDEO: Slik bygger du et høybed

  08/07 Se her hvordan du måler opp og bygger et høybed med et holdbart fundament.

Les mer om

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Septik tank

Hei jeg skal sette ned en 4m3 (3 kammer) ...

Tak over terrasseplatting

Hei, Jeg skal bygge tak over en ny skifer ...

Hagebilag

Hvordan kan allerede abonnenter laste ned ...

Lydisolere yttervegg

Hei. Jeg bor nært trikken i trondheim og ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss