Cookies- og Brukervilkår


De 6 typer på genbrugspladsen
– hvem er du?

Du kender dem godt: Ham, der ikke kan bakke en trailer. Hende, der bruger en time på at tømme bilen for affald og ham, der aldrig blev politibetjent, men nu holder nidkært øje med alle de andre på genbrugspladsen. Kan du spotte dig selv?

Velkommen på Genbrugspladsen. Her får du seks arketyper, som vi allesammen har mødt, når vi skulle læsse af ved småt brændbart. Måske er du oven i købet selv en af dem?

1. Trailer-tumpen

Han kører med trailer, men han er ikke god til det. Derfor holder han nu på tværs foran bunken med haveaffald og blokerer i hele bilens og trailerens samlede længde. Bilister, der har brugt blot et par timer på at øve sig, bakker elegant ind, så der kan holde fire-fem biler på rad, mens der læsses af traileren.
Trailer-tumpen blokerer det hele, ofte ganske længe.

Hvis du ikke er tryg ved at bakke med traileren, så hægt den af bilen og skub den hen til affaldsbunken. Så er der plads til alle.

2. Rodehovedet

Hun har fyldt traileren eller bilen med alverdens affald. Men intet er sorteret hjemmefra. Hun holder ofte foran containeren med småt brændbart eller pap; der hvor allerflest har behov for at komme til. Og så begynder hun at læsse af: Først et bræt, der skal hen til containeren lidt længere nede i rækken. Så finder hun en metaldåse. Den skal over på pladsens modsatte side. Og batterier .... de skal vist hen i hjørnet. Og hov! der var da lidt mere træ. Og et stykke pap. Og en elpære ...

Med et minimum af anstrengelse kan du lægge affaldet nogenlunde i kategorier på traileren, så du kan køre fra container til container og slippe af med det meste affald hurtigt, så du ikke blokerer unødigt længe for andre.

3. Frøken Flink

Hun hjælper gerne andre. Meget gerne. Hvis du blot et øjeblik ser rådvild ud, er hun der som et søm. Ikke fordi hun nødvendigvis kender pladsen bedre end dig, men hun er villig til at hjælpe dig med at lede efter den rette container til dit affald. Og har du brug for en hånd, så får du den, for vi er jo til for at hjælpe hinanden. Efter en time har hun samtidig ikke fået tømt sin egen bil, for hov! Se hende den ældre dame der, hun har da brug for hjælp!

Du er et godt menneske, men husk lige også at hjælpe dig selv. Måske kan vi deles om at hjælpe dem, der har brug for en hånd. HVIS de altså har det.

4. Politibetjenten

Han er selvfølgelig ikke politibetjent, men han ville nok gerne have været det. På tværs af genbrugspladsen kan han spotte, at der nederst i den pose, du er ved at smide i containeren med småt brændbart, ligger en stump mineraluld. Og han er hurtig, så på sekunder er han tæt nok på til at kunne råbe HOV! og gøre dig opmærksom på katastrofen. Hvis han da ikke i stedet henvender sig til pladsens personale for forarget at "anmelde" dig.

Pas dit eget affald. Det er selvfølgelig fint at hjælpe andre, og du må gerne reagere, hvis nogen er ved at hælde kemisk affald ned i papcontaineren. Men gør det på en høflig facon, og lad personalet om at holde opsyn.

5. Klunseren

Hun ved godt, at klunsning er forbudt på genbrugspladsen. Det har hun fået at vide flere gange. Men hvis hun får ting af folk, inden de smider dem ud, er det jo ikke klunsning, vel? Så hun vimser rundt omkring din trailer, mens du læsser af, og har du noget "spændende" er hun ikke bleg for at spørge, om hun må få det.

Ser du en næsten ny cykel på vej i metalcontaineren, kan du selvfølgelig godt spørge, om den virkelig skal smides ud. Men alt med måde. Hvis du har hele hovedet nede i folks affald og fylder din bil op med de gode "fund", bliver du hurtigt upopulær

6. Mr. Perfect

Hans nypudsede trailer er fyldt op med kasser, hvor alt er sirligt sorteret. Han kan tømme flere hundrede kilo affald på fire minutter, og intet lander i den forkerte container. Han bevæger sig rundt som havde han indbygget gps: han ved hvor alt affald hører til, også selvom pladsen blev bygget om i sidste uge og ingen andre kan finde de rette containere til deres affald. Og så smiler han som var han på søndagsskovtur og ikke ude med affaldet.

Fedt at du har styr på, men slap lige lidt af, ikke? Vi andre kan slet, slet ikke følge med!

Relaterte artikler

 • SJEKKLISTE: Gjør hagen vinterklar

  SJEKKLISTE: Gjør hagen vinterklar

  14/10 Hvis du "stenger hagen" før vinteren, sparer du deg selv for mye arbeid til våren. Gresset vil kreve mindre pleie, og ugresset får aldri en sjanse!

 • INNRED HAGEN: Legg stier og terrasse

  INNRED HAGEN: Legg stier og terrasse

  06/10 VIDEO: Det skal legges to forskjellige slags stein i forhagen. Den gjennomgående steinen er herregårdsstein, som brukes til alle stier og ganger. Men for å bryte denne flaten, har Jane valgt å bruke svarte 30 x 30 cm heller ...

 • INNRED HAGEN: Lag en veldrenert bunn

  INNRED HAGEN: Lag en veldrenert bunn

  06/10 VIDEO: Hvis du vil være sikker på å få en flott og holdbar hellebelegning, må du sørge for å lage riktig underlag. Jesper starter med å grave drøyt 16 cm ned under alle snorene på de stedene hvor det skal være heller. Husk at ...

 • INNRED HAGEN: Oppmerking

  INNRED HAGEN: Oppmerking

  06/10 VIDEO: Før man går i gang med selve opparbeidelsen av hagen, er det viktig å få merket nøyaktig opp hvor alle hagens elementer skal være. Anleggsgartneren vil derfor merke opp hele hagen med snorer, som er spent ut mellom ...

 • INNRED HAGEN: Forberedelse

  INNRED HAGEN: Forberedelse

  06/10 VIDEO: Før du kan gå i gang med selve opparbeidelsen av din nye hage, må den gamle hagen ryddes. Det kan være en ganske stor jobb, og selv her i Mortens lille forhage er det nok å ta fatt i. Det er ikke annet å gjøre enn å ta ...

Les mer om

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss