Cookies- og Brukervilkår


Gjerde

side 1 av 9
 • Mobil skjermvegg til terrassen

  Mobil skjermvegg til terrassen

  28/08 Nyt solen i le for vinden med denne smarte skjermveggen på hjul. Den er enkel å lage, kan bygges på en helg, og i tillegg er den billig.

  Vanskelighetsgrad 2/4
 • Bygg en knallsterk levegg

  Bygg en knallsterk levegg

  03/05 En levegg med skrå kledningsbord er supersterkt. I tillegg betyr det at du slipper unna med å grave færre hull til stoplene. Vi viser hvordan.

  Vanskelighetsgrad 3/4
 • 12 type gjerder - hvilket skal du velge?

  12 type gjerder - hvilket skal du velge?

  03/05 Det er ikke bare spørsmål om utseende når du skal velge gjerde. De forskjellige gjerder har forskjellige funksjoner og egenskaper. Vi gir deg et overblikk.

 • Bygg smart levegg av ved

  Bygg smart levegg av ved

  04/04 En vedstabel kan være mye mer enn bare ved. Her bygger vi en levegg som holder vinden borte – og samtidig tørker veden. Genialt.

  Vanskelighetsgrad 1/4
 • SLYNGPLANTER: Slyngplanter som hekk

  SLYNGPLANTER: Slyngplanter som hekk

  14/11 VIDEO: Slyngplanter er ofte hurtigvoksende, og derfor fine å bruke hvis du skal ha etablert en hekk i en fei. Her er det benyttet flere forskjellige typer av slyngplanter, som skal skjerme av mellom fortau og forhage.

 • SLYNGPLANTER: Vedlikehold av eføy-gjerde

  SLYNGPLANTER: Vedlikehold av eføy-gjerde

  11/11 VIDEO: Dette gjerdet er opprinnelig et trådgjerde. En rekke eføyplanter har fått lov å gro her, og etter som årene har gått har gjerdet blitt ganske tett. Det er ikke mye vedlikehold som skal til med et slikt gjerde, sammenliknet med en hekk, som må klippes flere ganger i året.

 • INNRED HAGEN: Lag le med ferdighekk

  INNRED HAGEN: Lag le med ferdighekk

  06/10 VIDEO: Jesper er godt i gang med å grave ut i det lille mellomrommet mellom den nyanlagte gangen og innkjørselen. Forhagen skal nemlig tettes med en hekk i hver ende.

 • Levegg av flettet pil

  Levegg av flettet pil

  18/08 VIDEO: Har du et bed i hagen din som du gjerne vil ha innrammet på en pen og enkel måte, er et gjerde av flettet pil en fornuftig løsning. Det er ennå ikke veldig vanlig i Norge, men blir mer og mer populært.

 • 5 TIPS: Verdens sterkeste hageport

  5 TIPS: Verdens sterkeste hageport

  18/08 Hageporter kan irriterende raskt komme til å henge skjevt! Her får du tømrerens beste oppskrift på en solid port, som aldri vil bli skjev.

 • Lett og sikker oppstreking

  Lett og sikker oppstreking

  18/08 VIDEO: Når du skal montere mange stakittspiler, og både de og skruene skal sitte helt rett, er det raskest og enklest å streke opp på alle spilene i en og samme operasjon.

side 1 av 9


Gjerder av alle typer

Vi viser deg, trinn for trinn, hvordan du lager ditt eget gjerde. Enten du lager et gjerde til hagen, en levegg, stakitt eller raftegjerde ut mot veien, får du en grundig veiledning her. Du finner både lettere løsninger som ferdiggjerder, som settes sammen i moduler, og mer avanserte typer. For eksempel pileflett, som krever at du setter deg inn i teknikken for å lage det. Du kan lese mer om de forskjellige gjerdematerialene, for eksempel trykkimpregnerte gjerdebord og gjerdestolper, samt hvilket verktøy og utstyr du kan bruke for å lage et gjerde.


Gjerdeloven

Pass på utforming og plassering. Det er lover og regler for hvordan gjerdet skal plasseres mellom naboer, og det skal lages slik at det ikke er til ulempe for verken dyr eller mennesker. Sjekk gjerne med kommunen og eventuelt den lokale grunneierforeningen før du setter opp et gjerde hjemme eller på hytta. Da unngår du å gjøre noe du ikke har lov til.

Lag din egen levegg

Har du et sted i hagen, hvor du gjerne vil ha litt le og avskjerming, så er det opplagt å lage en levegg. Du kan for eksempel lage en levende vegg med klatreplanter, som skaper et frodig rom. Liker du derimot heller levegger med trekledning, så fortvil ikke. Du finner utførlige veiledninger på disse sidene.


Materialer til et gjerde

Det finnes et bredt utvalg av materialer til forskjellige typer gjerde. Så hva skal du være oppmerksom på? Det er stor forskjell i pris, kvalitet og levetid på gjerdematerialer. Lager du en levegg, kan du velge å bruke billige tresorter, eller du kan velge mer eksklusive varianter, som kebony, termoask eller ren eik, for eksempel.


Oppsetting av gjerde

En levegg som skal bremse vind, blir utsatt for et stort press. Derfor er det en god idé å sette gjerdstolpene dypt ned i bakken. Det gjør du ved å bore hull ned til frostfri dybde (ofte 90 cm), legge et drenerende lag i bunnen og støpe rundt stolpene to steder – såkalte ankere. Da må stolpene knekke før leveggen kneler i en storm. I de forskjellige artiklene kan du lese mer hvordan du får en stabil levegg. Her kan du for eksempel se hvordan du banker lange gjerdestolper i bakken.

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Tette hull i vegg mot nabo

Jeg har noen hull på tykkelse med en tommel i ...

Hvilken maskin /verktøy for å (skrå)skjære

Hvilken maskin/verktøy egner seg for å ...

Oppbevaring av verktøy

Lurer på om hva man bør tenke på når man ...

Septik tank

Hei jeg skal sette ned en 4m3 (3 kammer) ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss