Cookies- og Brukervilkår


Gjerde med armeringsnett

Det er litt rotete bakerst i hagen, så for å skjule hageredskapen litt vil vi bygge et lite gjerde, som det også kan klatre noen pene planter på.

Til det bruk har vi kjøpt et lite stykke armeringsnett med 15x15 cm kvadrater. Håndverkeren markerer hvor stolpen som skal holde det lille gjerdet skal graves ned, og graver hullet. Til stolpe bruker vi en impregnert planke på 48 x 98 mm.

Han skjærer over stolpen så den får en høyde på 155 cm over bakken. Stolpen skjæres i 45 graders vinkel i toppen, så regnvannet lett renner av. Når stolpen er plassert i hullet, måler han avstanden ut til den lille dukkestuen, som skal støtte gjerdet på den andre siden og sørger for at stolpen står i vater. Stolpen skal ikke støpes fast, da det til dette lille gjerdet er nok å stampe jord rundt stolpen.

Når stolpen er på plass, måler han igjen, så han er helt sikker på at bredden er den samme i topp og bunn.Han skjærer til armeringsnettet med en vinkelsliper. Husk hansker og beskyttelsesbriller. Det 6 mm tykke jernet kuttes over stykke for stykke. Det skal monteres i 7 mm hull mellom to furulekter 25x32 mm, så derfor markerer håndverkeren hvor det skal bores ut til de enkelte armeringsjern.

Med et 7 mm trebor borer han ut alle hullene, og monterer armeringsnettet mellom de to trestykkene. På den ene siden fester han rammen til dukkestuen med 4,5 x 60 mm rustfire stålskruer, og slår rammen på plass så den flukter med stolpen. Nå skal rammen bare ha et par skruer til på den ene siden og en enkelt til på den andre, og så er det lille gjerdet klart til å ta imot de grønne klatreplantene.

Relaterte artikler

 • Enkelt gjerde med H-profiler

  Enkelt gjerde med H-profiler

  18/08 VIDEO: Den letteste måten å bygge et gjerde på er ved å bruke H-profiler. Profilene til dette eksempelet er 97 x 97 mm impregnert furutre.

 • Sprøytemal stakitten

  Sprøytemal stakitten

  18/08 VIDEO: Det tar altfor lang tid å gi gjerdet trebeskyttelse med en pensel. Bruk i stedet en sprøytepistol. Men før du går i gang med sprøyten, er det viktig at du kjøper en maling eller trebeskyttelse som kan brukes til ...

 • Ny stakitt med brede og smale spiler

  Ny stakitt med brede og smale spiler

  18/08 VIDEO: Her var det tidligere et gjerde og en port, men begge deler var etter hvert blitt så råtne at det hele måtte skiftes ut. Men ikke stolpene, som er av impregnert furu.

 • Levegg i ramme

  Levegg i ramme

  17/08 VIDEO: Her vil håndverkeren vise hvordan man kan lage et legjerde i kvadratisk ramme. Han har valgt å legge 19 x 121 mm uimpregnerte bord diagonalt inn i rammen.

 • Stolpetopper mot regn

  Stolpetopper mot regn

  17/08 VIDEO: For å unngå rask forråtnelse, er det viktig å holde regnvannet ute av stolpene. Derfor må endeveden på toppen av stolpen alltid beskyttes.

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss