Cookies- og Brukervilkår


Sprøytemal stakitten

Det tar altfor lang tid å gi gjerdet trebeskyttelse med en pensel. Bruk i stedet en sprøytepistol. Men før du går i gang med sprøyten, er det viktig at du kjøper en maling eller trebeskyttelse som kan brukes til sprøytemaling.

Du kan selvfølgelig også fortynne en vanlig maling eller trebeskyttelse. Med mange sprøytepistoler følger det en trakt og et skjema for blandingsforhold. Men tynt må det være. Vannbasert maling må selvfølgelig tynnes med vann, mens oljebasert må tynnes med white-spirit.

Dekk godt av før du starter sprøyten. Malingen sprer seg over et mye større område enn du drømmer om. Selv om du maler utendørs, må du ha på deg et åndedrettsvern, og det er ikke godt nok med en papirmaske. En god vernemaske kan fås for 2-300 kroner.

Det viktigste ved sprøytemaling er ikke å legge et for tykt lag på, og det skjer lett hvis du står for nært. Da sprøytepistoler er veldig forskjellige, kan det ikke angis noe bestemt avstandsmål. Følg produsentens anvisninger, og beveg pistolen i lange, myke bevegelser.

Du kan ikke regne med at malingen dekker i første omgang, men i stedet for å prøve å få den til å gjøre det, så vent heller og gi stakitten enda et strøk når det første er tørt. Det tar jo ikke lang tid å gi gjerdet en runde til. Og det gjør resultatet mye flottere.

Relaterte artikler

 • Gjerde med armeringsnett

  Gjerde med armeringsnett

  18/08 VIDEO: Det er litt rotete bakerst i hagen, så for å skjule hageredskapen litt vil vi bygge et lite gjerde, som det også kan klatre noen pene planter på.

 • Enkelt gjerde med H-profiler

  Enkelt gjerde med H-profiler

  18/08 VIDEO: Den letteste måten å bygge et gjerde på er ved å bruke H-profiler. Profilene til dette eksempelet er 97 x 97 mm impregnert furutre.

 • Ny stakitt med brede og smale spiler

  Ny stakitt med brede og smale spiler

  18/08 VIDEO: Her var det tidligere et gjerde og en port, men begge deler var etter hvert blitt så råtne at det hele måtte skiftes ut. Men ikke stolpene, som er av impregnert furu.

 • Levegg i ramme

  Levegg i ramme

  17/08 VIDEO: Her vil håndverkeren vise hvordan man kan lage et legjerde i kvadratisk ramme. Han har valgt å legge 19 x 121 mm uimpregnerte bord diagonalt inn i rammen.

 • Stolpetopper mot regn

  Stolpetopper mot regn

  17/08 VIDEO: For å unngå rask forråtnelse, er det viktig å holde regnvannet ute av stolpene. Derfor må endeveden på toppen av stolpen alltid beskyttes.

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss