Cookies- og Brukervilkår


Sterk forbindelse uten beslag

Når du lager gjerde, behøver du ikke nødvendigvis å bruke kjedelige metallbeslag. På denne prøvemonteringen vil håndverkeren vise hvordan du på en helt enkel måte kan felle et spikerslag inn i toppen av en stolpe.

Metoden kan også brukes til mange andre ting, f.eks. som fundament på en terrasse, ramme til blomsterbed, sandkasse m.m. På stolpetoppen avtegner han først spikerslagets tykkelse. Deretter avtegner han spikerslagets bredde på stolpesiden, og vinkler oppstrekingen rundt stolpen med en bordvinkel.

På samme måte vinkler han fra stolpetoppen hvor mye som skal skjæres av stolpen, så den passer med spikerslagets dimensjoner. Det oppstrekede stykket sager han av med en håndsag. Start med et 45 graders snitt, og avslutt med å holde sagen vannrett.

Når det loddrette snittet er laget, legges stolpen ned slik at det siste snittet kan lages i en fornuftig arbeidsstilling. Når klossen er fjernet, må utskjæringen renses helt rent med et stemjern.

Nå passer det tverrgående spikerslaget akkurat ned i hakket, og det er flotte overganger både på toppen og på sidene. Emner kan settes sammen med bolt og mutter, med rundstokk og lim eller man kan feste dem med skruer.

Relaterte artikler

 • Gjerde med armeringsnett

  Gjerde med armeringsnett

  18/08 VIDEO: Det er litt rotete bakerst i hagen, så for å skjule hageredskapen litt vil vi bygge et lite gjerde, som det også kan klatre noen pene planter på.

 • Enkelt gjerde med H-profiler

  Enkelt gjerde med H-profiler

  18/08 VIDEO: Den letteste måten å bygge et gjerde på er ved å bruke H-profiler. Profilene til dette eksempelet er 97 x 97 mm impregnert furutre.

 • Sprøytemal stakitten

  Sprøytemal stakitten

  18/08 VIDEO: Det tar altfor lang tid å gi gjerdet trebeskyttelse med en pensel. Bruk i stedet en sprøytepistol. Men før du går i gang med sprøyten, er det viktig at du kjøper en maling eller trebeskyttelse som kan brukes til ...

 • Ny stakitt med brede og smale spiler

  Ny stakitt med brede og smale spiler

  18/08 VIDEO: Her var det tidligere et gjerde og en port, men begge deler var etter hvert blitt så råtne at det hele måtte skiftes ut. Men ikke stolpene, som er av impregnert furu.

 • Levegg i ramme

  Levegg i ramme

  17/08 VIDEO: Her vil håndverkeren vise hvordan man kan lage et legjerde i kvadratisk ramme. Han har valgt å legge 19 x 121 mm uimpregnerte bord diagonalt inn i rammen.

Les mer om

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss