Cookies- og Brukervilkår


Lag le med ferdighekk

Jesper er godt i gang med å grave ut i det lille mellomrommet mellom den nyanlagte gangen og innkjørselen. Forhagen skal nemlig tettes med en hekk i hver ende.

Disse to nye hekkene skal være i samme høyde som den gamle hekken ut mot veien, og fungere som en naturlig forlengelse som både rammer inn hagen, gir le og skjermer for innsyn.

Det tar imidlertid mange år for en alminnelig hekk å bli så høy. Derfor har vi valgt å sette en Prima Ferdighekk, med en plantehøyde på 180 cm. Plantene er liguster (Ligustrum vulgare), akkurat som den hekken som allerede står i forhagen.

Prima Ferdighekk er planter som har vokst 3-5 år lenger enn de hekkeplantene vi vanligvis kan kjøpe i gartneriet. Fordelen er innlysende. I løpet av få timer kan du etablere en ferdig hekk i full høyde.

Jesper har gravd en renne med en dybde på 30 cm. Han har løsnet jorda godt i bunnen, så det er lett for plantene å etablere seg. Hekkeplantene leveres med en klump jord rundt røttene, som holdes sammen av et stykke nedbrytbart lerret, som oppløses i løpet av et års tid etter plantingen.

Når du planter liguster, skal det være ca to en halv plante pr. meter. Det vil si at det skal være en avstand på omkring 40 centimeter fra den ene plantens stamme til den neste.

Du må selvfølgelig underveis sørge for at plantene står rett, og det er en god idé å se over hekken til slutt og forsikre deg om at hver plante står med den peneste siden utover.

Det gjør de nå, og Jesper dekker til plantenes røtter og sørger for å stampe jorda godt ned rundt hver enkelt plante. Det ser voldsomt ut, men det sikrer at jorda komprimeres godt rundt røttene, slik at det er full jordkontakt.

Så kjører Jesper en trillebår med planter til den motsatte siden av hagen, og starter prosessen forfra. Om ikke lenge er også denne hekken ferdig, og hagen har nå fått en pen og ensartet ramme.

Til slutt får alle hekkeplantene en ordentlig omgang med vann. Du må imidlertid verken vanne for mye eller for lite. Ved klattvanning stimuleres rotaktiviteten i toppen, noe som gjør at plantene blir mer følsomme for manglende vanning.

Ved overvanning får hekken gule hengende blader, og vil til slutt dø. Hekken skal helst vannes mye og nøye i det første halve året, gjerne med ca. 10 liter pr. plante hver uke i tørre perioder.

Etter et par måneder er hekken blitt tettere, og har så smått begynt å gå i ett med den gamle hekken. Prima Ferdig Hekk er et kvalitetsprodukt, som gjør det mulig for alle og enhver å få en fullt ferdig hekk på få timer.

Prima Ferdig Hekk selges i enten 150 eller 180 cm høyde. Prima Ferdig Hekk er en opplagt løsning hvis du vil lage en rask avskjerming, hindre innsyn eller bare skape le.

Relaterte artikler

 • SLYNGPLANTER: Slyngplanter som hekk

  SLYNGPLANTER: Slyngplanter som hekk

  14/11 VIDEO: Slyngplanter er ofte hurtigvoksende, og derfor fine å bruke hvis du skal ha etablert en hekk i en fei. Her er det benyttet flere forskjellige typer av slyngplanter, som skal skjerme av mellom fortau og forhage.

 • SLIK: Plant ny hekk helt perfekt!

  SLIK: Plant ny hekk helt perfekt!

  10/08 Når er det beste tidspunktet å plante hekk? Hvordan skal det gjøres? Og hvilke hekkeplanter egner seg best til deg og hagen din? Få svarene her!

 • 4 TRINN: Få en perfekt hekk!

  4 TRINN: Få en perfekt hekk!

  04/08 Skal du plante hekk? Kom godt i gang med hjelp av fire enkle trinn. Dermed er du sikret en flott, tett hekk, som gir både le og privatliv.

 • VIDEO: Slik findeler du avklippet

  VIDEO: Slik findeler du avklippet

  11/07 Gjør avklippet klart til komposten med dette trikset, som både findeler og samler opp greinavfallet.

 • VIDEO: Slik retter du hekken

  VIDEO: Slik retter du hekken

  08/07 En skeiv hekk er lite pen å se på. Vi viser deg hvordan du retter hekken og samtidig sikrer deg at den ikke velter igjen.

Les mer om

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Hvilken maskin /verktøy for å (skrå)skjære

Hvilken maskin/verktøy egner seg for å ...

Oppbevaring av verktøy

Lurer på om hva man bør tenke på når man ...

Septik tank

Hei jeg skal sette ned en 4m3 (3 kammer) ...

Tak over terrasseplatting

Hei, Jeg skal bygge tak over en ny skifer ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss