Cookies- og Brukervilkår


Hageplan

Hageplanen er den endelige oppskriften på anlegget. Den er målfast, og inneholder alle elementene som skal være i hagen. Den er fargelagt, noe som bidrar til å gi et godt inntrykk av den ferdige hagen allerede på dette stadiet.

Her har vi besøkt en hage som ble tegnet for 3 år siden. Og som man ser, har beboerne valgt å følge hageplanen i stort sett alle henseender. Her er det f.eks. angitt en terrasse, som familien siden har oppført.

Dette hjørnet var tiltenkt et lekeområde, og slik ser det ut 3 år etter. Opp langs huset hadde hagearkitekten foreslått et bed med en beplantning av roser og stauder. Og når det er vokst til, ser det slik ut.

Du behøver imidlertid ikke å følge hageplanen slavisk. Det kan være elementer som først kommer til senere, eller som du kanskje aldri får anlagt. Beboerne her valgte f.eks. ikke å lage dette store bedet som er angitt på hageplanen.

I stedet rammet de bare inn plantene med gressplenen. Jane bruker skissen med den stramme hagekomposisjonen som utgangspunkt for hageplanen. Hageplanen blir på den måten en detaljert utgave av skissen, hvor hun fargelegger planen så det er lett å se alle hagens elementer.

På planen ser man hvordan hagens rom blir skapt med hekker vinkelrett på den eksisterende hekken. De to store bedene er tegnet med en kant av buksbom, som er med på å gi hagen det stramme preget.

Mellom de to bedene er det planlagt et lite hyggebed, som skal beplantes med villjordbær. Hageplanen rommer imidlertid ingen detaljert beskrivelse av hver enkelt plantes plassering. Til det må det brukes en egen beplantningsplan.

Relaterte artikler

Les mer om

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Hagebilag

Hvordan kan allerede abonnenter laste ned ...

Lydisolere yttervegg

Hei. Jeg bor nært trikken i trondheim og ...

Pergola - byggesak ?

Hei, Vi skal sette opp en åpen pergola, uten ...

Putekasse på brygga.

Jeg skal lage en stor putekasse som skal ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss