Cookies- og Brukervilkår


Legg brostein med smale og brede fuger

Brostein i granitt er alltid et godt valg til hagens belegninger. Steinene kan du legge i mange forskjellige mønstre, og du kan også variere fugenes størrelse. Lager du fugen passe bred, kan du så forskjellige småvekster, som f.eks. kryptimian, mellom steinene, og dermed forebygge ugress.

Her har Jesper fått tak i et lass brukte nordiske stein, som er blankslitte på den ene siden. Det gir ofte en flott finish når belegningen er på plass.

Jesper har allerede rettet av en bunn som består av 0-8 mm grus i et lag på godt og vel 10 cm. Det er minimumsdybden når du skal jobbe med granitt.

Det er en god idé å få tak i en slik brosteinhammer, som Jesper bruker her, når du skal legge steinene. Den ene enden av hammeren er nemlig flat, så den bruker du når du skal løsne grusen.

Når brosteinen er på plass, banker du den fast i grusen med den andre enden av hammeren. Start gjerne med en kort og en lang stein. Det peneste forbandet oppnår du nemlig når de tverrgående fugene er forskutt i forhold til hverandre.

Fugene skal altså helst ikke ligge i forlengelse av hverandre. Sørg for å ha rikelig med stein til rådighet når du lager en slik belegning.

Du vil nemlig få behov for å sortere en del i dem for å finne de steinene som passer best i forhold til de øvrige.Fugen mellom de to radene med stein skal til gjengjeld være helt rette.

Du må også forsikre deg om at steinene samtidig flukter med de to snorene. Så her gjelder det å finne stein som har samme bredde.Når steinene er lagt, må du feie godt med sand ned i fugene.

Den låser steinene fast, så de ikke ugjør seg når du f.eks. går på dem. Det siste lille stykke stein har vi lagt med en fugebredde på ca. 2-3 cm. Og i stedet for sand fyller gartneren her fugene opp med jord.

Da kan han nemlig så kryptimian i fugene. Det vil med tiden komme til å stå flott til steinene. Du kan også bruke andre egnede planter eller mose i fugene, så unngår du annet ugress.

Relaterte artikler

 • 10 flotte hagetrapper

  10 flotte hagetrapper

  06/07 Med den riktige teknikken kan du selv lage mange flotte hagetrapper. Her kan du se 10 flotte tips!

  Vanskelighetsgrad 3/4
 • Lag et flott og praktisk plantebord

  Lag et flott og praktisk plantebord

  06/07 Skal du plante blomstene i krukker, er dette plantebordet fantastisk. Det har en perfekt arbeidshøyde og er enkelt å bygge!

  Vanskelighetsgrad 2/4
 • Støp et bålfat på enkelt vis

  Støp et bålfat på enkelt vis

  08/06 Med to murerbaljer kan du enkelt støpe et lekkert bålfat som garantert vil bli et samlingssted for mange hyggelige sommerkvelder.

  Vanskelighetsgrad 1/4
 • Smart plantehylle til terrassen

  Smart plantehylle til terrassen

  30/05 Med denne elegante plantehyllen kan du på kort tid få blomstrene til å vokse på terrasseveggen. I tillegg er den veldig enkel å bygge.

  Vanskelighetsgrad 2/4
 • 5 trinn: Grønnere gress enn naboens

  5 trinn: Grønnere gress enn naboens

  18/05 Alle kan få en superflott og misunnelsesverdig gressplen. Vi har laget fem enkle trinn og følger du de, garanterer vi deg et flott resultat!

Les mer om

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Septik tank

Hei jeg skal sette ned en 4m3 (3 kammer) ...

Tak over terrasseplatting

Hei, Jeg skal bygge tak over en ny skifer ...

Hagebilag

Hvordan kan allerede abonnenter laste ned ...

Lydisolere yttervegg

Hei. Jeg bor nært trikken i trondheim og ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss