Cookies- og Brukervilkår


Fugler

Selv om fuglenes sang og duenes kurring kan være ganske hyggelige lyder i naturen, kan disse dyrene bli litt av en prøvelse i kjøkkenhagen.

Så snart vår kameramann viste seg, forsvant fuglene. Men i Mettes kjøkkenhage har duene alltid hatt veldig vondt for å la erteplantene være i fred.I den første raden med erter hun sådde i kjøkkenhagen har de fleste ennå ikke spiret.

Hun tror det er duene som har spist ertene. Derfor tar hun sine forholdsregler med neste rad. Ertene blir sådd litt dypere denne gang. Duene har jo vist at de kan finne dem, selv om ertene ennå ikke har kommet opp av jorda. Og da det samtidig er blitt varmt i været, skjer det også en større fordamping av jorda.

Derfor forsøker Mette seg med en alternativ tildekking. Da det er høysesong for rabarbra, henter hun ganske enkelt dagens høst av stilker. Og bladene blir så lagt oppå den nysådde erteraden.

Rabarbrabladene holder nå både på fuktigheten, og samtidig blir det vanskeligere for duene å finne de nysådde ertene. Er du plaget av snegler i kjøkkenhagen, er dette imidlertid en dårlig idé.

Sneglene gjemmer seg nemlig gjerne under bladene om dagen, og snegler spiser også gjerne erter. Så snart ertene viser seg over jorda, må rabarbrabladene fjernes.

Mette vil da være nødt til straks å sette fuglenett over for å unngå de ivrige fuglene. Så snart plantene har nådd en høyde på 20-30 centimeter, er de ikke lenger interessante for fuglene, og da er det heller ingen grunn til å dekke til ertene lenger.

Relaterte artikler

 • SJEKKLISTE: Gjør hagen vinterklar

  SJEKKLISTE: Gjør hagen vinterklar

  14/10 Hvis du "stenger hagen" før vinteren, sparer du deg selv for mye arbeid til våren. Gresset vil kreve mindre pleie, og ugresset får aldri en sjanse!

 • INNRED HAGEN: Legg stier og terrasse

  INNRED HAGEN: Legg stier og terrasse

  06/10 VIDEO: Det skal legges to forskjellige slags stein i forhagen. Den gjennomgående steinen er herregårdsstein, som brukes til alle stier og ganger. Men for å bryte denne flaten, har Jane valgt å bruke svarte 30 x 30 cm heller ...

 • INNRED HAGEN: Lag en veldrenert bunn

  INNRED HAGEN: Lag en veldrenert bunn

  06/10 VIDEO: Hvis du vil være sikker på å få en flott og holdbar hellebelegning, må du sørge for å lage riktig underlag. Jesper starter med å grave drøyt 16 cm ned under alle snorene på de stedene hvor det skal være heller. Husk at ...

 • INNRED HAGEN: Oppmerking

  INNRED HAGEN: Oppmerking

  06/10 VIDEO: Før man går i gang med selve opparbeidelsen av hagen, er det viktig å få merket nøyaktig opp hvor alle hagens elementer skal være. Anleggsgartneren vil derfor merke opp hele hagen med snorer, som er spent ut mellom ...

 • INNRED HAGEN: Forberedelse

  INNRED HAGEN: Forberedelse

  06/10 VIDEO: Før du kan gå i gang med selve opparbeidelsen av din nye hage, må den gamle hagen ryddes. Det kan være en ganske stor jobb, og selv her i Mortens lille forhage er det nok å ta fatt i. Det er ikke annet å gjøre enn å ta ...

Les mer om

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Reperasjon av pusset leca

Hei. Jeg ser at jeg har fått en del riss i ...

Fylle betong i forskalingsblokker

Hei. Jeg skal bygge en mur med ...

Terrassevegg av teltduk (13/2016 s.19)

Ang artikkel "Forleng sommer" 13/2016. På ...

Produsere blondelister selv

Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg har laget ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss