Cookies- og Brukervilkår


Fugler

Selv om fuglenes sang og duenes kurring kan være ganske hyggelige lyder i naturen, kan disse dyrene bli litt av en prøvelse i kjøkkenhagen.

Så snart vår kameramann viste seg, forsvant fuglene. Men i Mettes kjøkkenhage har duene alltid hatt veldig vondt for å la erteplantene være i fred.I den første raden med erter hun sådde i kjøkkenhagen har de fleste ennå ikke spiret.

Hun tror det er duene som har spist ertene. Derfor tar hun sine forholdsregler med neste rad. Ertene blir sådd litt dypere denne gang. Duene har jo vist at de kan finne dem, selv om ertene ennå ikke har kommet opp av jorda. Og da det samtidig er blitt varmt i været, skjer det også en større fordamping av jorda.

Derfor forsøker Mette seg med en alternativ tildekking. Da det er høysesong for rabarbra, henter hun ganske enkelt dagens høst av stilker. Og bladene blir så lagt oppå den nysådde erteraden.

Rabarbrabladene holder nå både på fuktigheten, og samtidig blir det vanskeligere for duene å finne de nysådde ertene. Er du plaget av snegler i kjøkkenhagen, er dette imidlertid en dårlig idé.

Sneglene gjemmer seg nemlig gjerne under bladene om dagen, og snegler spiser også gjerne erter. Så snart ertene viser seg over jorda, må rabarbrabladene fjernes.

Mette vil da være nødt til straks å sette fuglenett over for å unngå de ivrige fuglene. Så snart plantene har nådd en høyde på 20-30 centimeter, er de ikke lenger interessante for fuglene, og da er det heller ingen grunn til å dekke til ertene lenger.

Relaterte artikler

 • Ta livet av mordersneglene

  Ta livet av mordersneglene

  15/02 Vær i forkant med mordersneglene og få mest mulig ut av kjøkkenhagen.

 • VANN I HAGEN 6:Løvnett

  VANN I HAGEN 6:Løvnett

  21/11 VIDEO: Når høsten nærmer seg, er det en god ide å investere i et nett til dammen. Det kan fange opp trærnes blader før de havner i vannet.

 • VANN I HAGEN 5: Ferdige dammer og gummiduk

  VANN I HAGEN 5: Ferdige dammer og gummiduk

  21/11 VIDEO: Når du anlegger en dam i hagen, er det forskjellige måter å gripe an arbeidet på. Vil du lett og raskt anlegge en dam i hagen, kan et formstøpt basseng være løsningen for deg.

 • VANN I HAGEN 4: Vanntester

  VANN I HAGEN 4: Vanntester

  21/11 VIDEO: Det er viktig at du ved hvert sesongskifte tester kvaliteten på vannet i hagedammen din, så du kan være sikker på at både planter og fisk har optimale leveforhold. Det er særlig to tester av vannet det er vesentlig å ...

 • VANN I HAGEN 2: Solid marker, krittusj

  VANN I HAGEN 2: Solid marker, krittusj

  21/11 VIDEO: Når du jobber med folien til hagedammen din, er det av og til nødvendig å lage noen markeringer på den. Her er det en god ide å kjøpe en solid marker. Den finnes både i en tradisjonell papirutgave og en nyere tusj-variant.

Les mer om

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Forskalingsblokk støttemur

Er det noen som vet hvor høyt man kan bygge ...

Plassering av dampsperre i yttervegger på vaskerom

Holder på med et nybygg med bad og vaskerom, ...

Bygge hylle til varmtvannstanken

Vi bygger hytte og har fått i råd å sette ...

Flislegging med grove steiner rundt peisen

Vi skal legge fliser som er grove og i ulik i ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss