Cookies- og Brukervilkår


Fugler

Selv om fuglenes sang og duenes kurring kan være ganske hyggelige lyder i naturen, kan disse dyrene bli litt av en prøvelse i kjøkkenhagen.

Så snart vår kameramann viste seg, forsvant fuglene. Men i Mettes kjøkkenhage har duene alltid hatt veldig vondt for å la erteplantene være i fred.I den første raden med erter hun sådde i kjøkkenhagen har de fleste ennå ikke spiret.

Hun tror det er duene som har spist ertene. Derfor tar hun sine forholdsregler med neste rad. Ertene blir sådd litt dypere denne gang. Duene har jo vist at de kan finne dem, selv om ertene ennå ikke har kommet opp av jorda. Og da det samtidig er blitt varmt i været, skjer det også en større fordamping av jorda.

Derfor forsøker Mette seg med en alternativ tildekking. Da det er høysesong for rabarbra, henter hun ganske enkelt dagens høst av stilker. Og bladene blir så lagt oppå den nysådde erteraden.

Rabarbrabladene holder nå både på fuktigheten, og samtidig blir det vanskeligere for duene å finne de nysådde ertene. Er du plaget av snegler i kjøkkenhagen, er dette imidlertid en dårlig idé.

Sneglene gjemmer seg nemlig gjerne under bladene om dagen, og snegler spiser også gjerne erter. Så snart ertene viser seg over jorda, må rabarbrabladene fjernes.

Mette vil da være nødt til straks å sette fuglenett over for å unngå de ivrige fuglene. Så snart plantene har nådd en høyde på 20-30 centimeter, er de ikke lenger interessante for fuglene, og da er det heller ingen grunn til å dekke til ertene lenger.

Relaterte artikler

 • Støp et bålfat på enkelt vis

  Støp et bålfat på enkelt vis

  08/06 Med to murerbaljer kan du enkelt støpe et lekkert bålfat som garantert vil bli et samlingssted for mange hyggelige sommerkvelder.

  Vanskelighetsgrad 1/4
 • Smart plantehylle til terrassen

  Smart plantehylle til terrassen

  30/05 Med denne elegante plantehyllen kan du på kort tid få blomstrene til å vokse på terrasseveggen. I tillegg er den veldig enkel å bygge.

  Vanskelighetsgrad 2/4
 • 5 trinn: Grønnere gress enn naboens

  5 trinn: Grønnere gress enn naboens

  18/05 Alle kan få en superflott og misunnelsesverdig gressplen. Vi har laget fem enkle trinn og følger du de, garanterer vi deg et flott resultat!

 • Slik bygger du en flott hagesti

  Slik bygger du en flott hagesti

  04/04 Er du lei av våte sko når du skal gjennom hagen? Da er en hagesti den rette løsningen. Vi viser deg hvordan du enkelt bygger en sti i tre.

  Vanskelighetsgrad 1/4

Les mer om

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Septik tank

Hei jeg skal sette ned en 4m3 (3 kammer) ...

Tak over terrasseplatting

Hei, Jeg skal bygge tak over en ny skifer ...

Hagebilag

Hvordan kan allerede abonnenter laste ned ...

Lydisolere yttervegg

Hei. Jeg bor nært trikken i trondheim og ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss