Cookies- og Brukervilkår


Mordersnegle

I nyere tid er den lysebrune iberiske skogsneglen blitt utropt til en av kjøkkenhagens største fiender. Og det er så avgjort ikke uten grunn.

Mordersneglen, som vi også kaller den, spiser seg lystig gjennom kjøkkenhagen, hvis den uforstyrret får lov til det. Og det var jo på ingen måte meningen at avlingen skulle ende som føde for en slik slimete skapning.

Mordersneglene har riktig god appetitt på salat, men de spiser også gjerne mange andre planter – foruten hverandre. Og så er de riktig gode til å formere seg – og det med lynets hastighet. Hver enkelt snegle kan legge 400 egg i løpet av en sesong.

De nye sneglene er kjønnsmodne allerede etter fem-seks uker. Og da sneglene dessverre ikke har mange naturlige fiender på våre breddegrader, er det nødvendig å være ekstra oppmerksom på dem.

Derfor bør du fjerne dem så snart du ser skyggen av dem. Gjennom årene har folk utviklet mer eller mindre fantasifulle sneglefeller, men lettest er det å bare klippe dem med saksen, som her. Dermed er den sneglen uskadeliggjort.

Hvis du går på forebyggende jakt etter sneglene i hagen din, så finner du dem fortrinnsvis på steder der det er lett å gjemme seg. En trebit som denne er et fint gjemmested for den husløse sneglen. Og igjen er det resolutt og målrettet handling fra din side som er avgjørende.

Det er også mulig å ta sneglene på oppløpet. I dette tilfellet kan du bruke sneglegiften Ferramol. Legg giftkornene med cirka ti centimeters mellomrom der hvor du ikke ønsker sneglene.

Når sneglene spiser giften, ødelegges deres evne til å ta opp kalsium. I løpet av kort tid vil sneglen søke skjul, og deretter vil den dø. Ferramol er godkjent til økologisk hagebruk, og er ikke skadelig for pinnsvin, hunder, katter eller fugler.

Relaterte artikler

 • FRUKT OG BÆR: 5. Vepsefanger

  FRUKT OG BÆR: 5. Vepsefanger

  09/11 VIDEO: På sensommeren og høsten kan veps bli et reelt skadedyr og utvikle seg til et problem i hagen. Vepsebolene går nemlig i oppløsning på dette tidspunktet, og da søker vepsen etter sukker overalt – også i frukt og bær i hagen.

 • FRUKT OG BÆR: 5. Rådyr og harer

  FRUKT OG BÆR: 5. Rådyr og harer

  08/11 VIDEO: Mange hageeiere får jevnlig besøk av både harer og rådyr. Og selv om dyrene kan se veldig søte ut, kan de forvolde stor skade i hagen. Maren bor inntil et skogsbryn hvor det både er mange rådyr og harer. Hvis hun vil ...

 • ØKOLOGISK HAGE: Larver

  ØKOLOGISK HAGE: Larver

  04/10 VIDEO: De oppstammede stikkelsbærbuskene i kjøkkenhagen har fått uventede – og uvelkomne – gjester. En hel gren er plutselig ganske naken å se på, og synderne er allerede i gang med de neste grenene.

 • ØKOLOGISK HAGE: Dekk til for gulrotfluer

  ØKOLOGISK HAGE: Dekk til for gulrotfluer

  04/10 VIDEO: Gulrøtter er alltid vanskelige å dyrke i hagen hvis man skal unngå mark i røttene. Marken er gulrotfluenes larver. Gulrotfluen er en trussel to til tre ganger i løpet av vekstsesongen. Første gang i mai-juni måned, ...

 • KJØKKENHAGE:Larver

  KJØKKENHAGE:Larver

  22/09 VIDEO: Fine ser de ut, de hvite kålsommerfuglene. Men før de hvite vingene folder seg ut, har de vakre skapningene gjennomgått forvandlingen fra larve til puppe, for til slutt å bli flyvende. Og det er i den tidlige larvefasen ...

Les mer om

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Septik tank

Hei jeg skal sette ned en 4m3 (3 kammer) ...

Tak over terrasseplatting

Hei, Jeg skal bygge tak over en ny skifer ...

Hagebilag

Hvordan kan allerede abonnenter laste ned ...

Lydisolere yttervegg

Hei. Jeg bor nært trikken i trondheim og ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss