Cookies- og Brukervilkår


Anlegg

Når du skal etablere en krukkehage med flere krukker samlet på ett sted, så prøv å se deg rundt der hjemme om du har noen ting du kan bruke til å skape forskjellige nivåer i krukkehagen. Karina har for eksempel denne hagebenken av eldre dato, som hun ofte bruker i sine krukke-arrangementer.

I tillegg kommer noen gamle trekasser, som får nytt liv som podium og forhøyninger for forskjellige krukker. Det handler om å skape gode blikkfang – og nærmest innrette krukkehjørnet som om det var et lite bed i hagen, hvor øyet kan få lov til å gå på oppdagelsesferd.

Hun plasserer først de største krukkene. Deretter bestemmer hun seg fortløpende for hvilke planter som skal få plass i de forskjellige krukkene, mens hun hele tiden vurderer krukkehagens uttrykk.

De mange kassene og små oppsatser gir mange muligheter. Og med et par utslitte langpanner som bunn er det lettere å holde små krukker fuktige. Karina har valgt klassiske sommerblomster, men også en stor duftgeranium, som fyller godt og grønt mot glassveggen til hagestuen.

Både tomrom og små repoter utnyttes. Jo tettere og mer harmonisk krukkene står samlet, desto mer frodig, men samtidig rolig, blir også helhetsuttrykket. Også et vanlig svart plastspann kan brukes i oppstillingen. Her får det i første omgang Dr. Ingrid-pelargoniaene opp i høyden.

Men så ombestemmer hun seg – og fjerner det igjen. Det er en løpende prosess å få det til å se pent ut. Til gjengjeld brukes et par tomme plastpotter fra gartneriet til den andre pelargoniaen, som etter hvert er blitt borte i mengden.

Tar du to stykker oppi hverandre, er de ganske stabile, og så kan de gjerne brukes til å heve en potte. Det er også fortsatt plass til et par lobeliaer. Og et par enkelte potter får litt potteskår på toppen.

Dels pynter det, dels forhindrer det at vannet fordamper for raskt. Og selvfølgelig den fine krukken med håndtak. Det mangler ikke mye nå før Karina er tilfreds. Men litt pynt i den tomme kassen skader ikke. Og så får et par av de minste pottene en dekorativ plass her.

For å ramme inn benken, får den siste grønne planten en plass ved enden på gresset. Og så må alle krukkene selvfølgelig ha en god omgang med vannkannen.

Resultatet er både pent og frodig. Karinas krukkehage er både gammeldags, romantisk og rustik på én gang.

Relaterte artikler

 • KRUKKER: Opp på veggen

  KRUKKER: Opp på veggen

  06/10 VIDEO: Har du begrenset med plass til krukkene dine – eller vil du bare utnytte en kjedelig vegg – så er det god hjelp å hente her.

 • KRUKKER: Opp på veggen

  KRUKKER: Opp på veggen

  06/10 VIDEO: Har du begrenset med plass til krukkene dine – eller vil du bare utnytte en kjedelig vegg – så er det god hjelp å hente her.

 • KRUKKER: Den lille vannhagen

  KRUKKER: Den lille vannhagen

  06/10 VIDEO: På denne solflekken midt i hagen har Karina tidligere hatt en liten vann-krukkehage. Nå skal den gjenoppstå. Hun har på forhånd gravd ned en stor murerbalje i jorda. Den skal fungere som basseng.

 • KRUKKER: Planlegging

  KRUKKER: Planlegging

  05/10 VIDEO: Drømmer du om å skape en liten oase med krukker et sted i hagen, er det lett å komme i gang. Du har sikkert allerede en del forskjellige krukker eller andre beholdere stående hjemme, og kanskje står det også en gammel ...

 • STAUDER: Nytt liv i krukker og potter

  STAUDER: Nytt liv i krukker og potter

  21/09 VIDEO: Er du glad i stauder, behøver du ikke bare å begrense deg til et par av bedene i hagen din. Stauder kan også ha et godt liv i en krukke i hagen eller på altanen.

Les mer om

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Hvilken maskin /verktøy for å (skrå)skjære

Hvilken maskin/verktøy egner seg for å ...

Oppbevaring av verktøy

Lurer på om hva man bør tenke på når man ...

Septik tank

Hei jeg skal sette ned en 4m3 (3 kammer) ...

Tak over terrasseplatting

Hei, Jeg skal bygge tak over en ny skifer ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss