Cookies- og Brukervilkår


Opp på veggen

Har du begrenset med plass til krukkene dine – eller vil du bare utnytte en kjedelig vegg – så er det god hjelp å hente her.

Stativet her er en såkalt loddrett hage. For å sette det opp, må du bruke en drill og noen beslag som følger med når du kjøper det. Finn ut hvor på veggen du ønsker å plassere det – og markér det på veggen. Deretter borer du hull til beslagene, så du kan skru dem fast på veggen.

Når beslagene er fastmontert på veggen, er det veldig enkelt å sette fast stativet. Du må bare treffe hullene i beslagene, og så går monteringen nesten av seg selv. Nå er stativet på plass – og så skal de enkelte pottene bare henges opp.

Her er det krydderurtene som skal ha plass i den loddrette hagen. Potten må passe noenlunde i størrelse, så det er smart å sjekke først hvis du vil plante om. For å sikre at det er plass nok til å henge opp pottene på stativet, planter Karina krydderurtene slik at de er plassert primært i den ene siden av pottene.

For når pottene skal gripe fast i stativet, vil de komme til å henge med en viss helling utover. Selve monteringen er ganske enkel. Potten skal nærmest hektes på – først ovenfra, deretter nedenfra.

Så mangler pottene bare litt vann. Og dermed er den loddrette krydderhagen faktisk klar til bruk. Værsågod smak – og velbekomme!

Relaterte artikler

 • KRUKKER: Opp på veggen

  KRUKKER: Opp på veggen

  06/10 VIDEO: Har du begrenset med plass til krukkene dine – eller vil du bare utnytte en kjedelig vegg – så er det god hjelp å hente her.

 • KRUKKER: Den lille vannhagen

  KRUKKER: Den lille vannhagen

  06/10 VIDEO: På denne solflekken midt i hagen har Karina tidligere hatt en liten vann-krukkehage. Nå skal den gjenoppstå. Hun har på forhånd gravd ned en stor murerbalje i jorda. Den skal fungere som basseng.

 • KRUKKER: Anlegg

  KRUKKER: Anlegg

  05/10 VIDEO: Når du skal etablere en krukkehage med flere krukker samlet på ett sted, så prøv å se deg rundt der hjemme om du har noen ting du kan bruke til å skape forskjellige nivåer i krukkehagen. Karina har for eksempel denne ...

 • KRUKKER: Planlegging

  KRUKKER: Planlegging

  05/10 VIDEO: Drømmer du om å skape en liten oase med krukker et sted i hagen, er det lett å komme i gang. Du har sikkert allerede en del forskjellige krukker eller andre beholdere stående hjemme, og kanskje står det også en gammel ...

 • STAUDER: Nytt liv i krukker og potter

  STAUDER: Nytt liv i krukker og potter

  21/09 VIDEO: Er du glad i stauder, behøver du ikke bare å begrense deg til et par av bedene i hagen din. Stauder kan også ha et godt liv i en krukke i hagen eller på altanen.

Les mer om

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Hvilken maskin /verktøy for å (skrå)skjære

Hvilken maskin/verktøy egner seg for å ...

Oppbevaring av verktøy

Lurer på om hva man bør tenke på når man ...

Septik tank

Hei jeg skal sette ned en 4m3 (3 kammer) ...

Tak over terrasseplatting

Hei, Jeg skal bygge tak over en ny skifer ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss