Cookies- og Brukervilkår


Opp på veggen

Har du begrenset med plass til krukkene dine – eller vil du bare utnytte en kjedelig vegg – så er det god hjelp å hente her.

Stativet her er en såkalt loddrett hage. For å sette det opp, må du bruke en drill og noen beslag som følger med når du kjøper det. Finn ut hvor på veggen du ønsker å plassere det – og markér det på veggen. Deretter borer du hull til beslagene, så du kan skru dem fast på veggen.

Når beslagene er fastmontert på veggen, er det veldig enkelt å sette fast stativet. Du må bare treffe hullene i beslagene, og så går monteringen nesten av seg selv. Nå er stativet på plass – og så skal de enkelte pottene bare henges opp.

Her er det krydderurtene som skal ha plass i den loddrette hagen. Potten må passe noenlunde i størrelse, så det er smart å sjekke først hvis du vil plante om. For å sikre at det er plass nok til å henge opp pottene på stativet, planter Karina krydderurtene slik at de er plassert primært i den ene siden av pottene.

For når pottene skal gripe fast i stativet, vil de komme til å henge med en viss helling utover. Selve monteringen er ganske enkel. Potten skal nærmest hektes på – først ovenfra, deretter nedenfra.

Så mangler pottene bare litt vann. Og dermed er den loddrette krydderhagen faktisk klar til bruk. Værsågod smak – og velbekomme!

Relaterte artikler

 • KRUKKER: Opp på veggen

  KRUKKER: Opp på veggen

  06/10 VIDEO: Har du begrenset med plass til krukkene dine – eller vil du bare utnytte en kjedelig vegg – så er det god hjelp å hente her.

 • KRUKKER: Den lille vannhagen

  KRUKKER: Den lille vannhagen

  06/10 VIDEO: På denne solflekken midt i hagen har Karina tidligere hatt en liten vann-krukkehage. Nå skal den gjenoppstå. Hun har på forhånd gravd ned en stor murerbalje i jorda. Den skal fungere som basseng.

 • KRUKKER: Anlegg

  KRUKKER: Anlegg

  05/10 VIDEO: Når du skal etablere en krukkehage med flere krukker samlet på ett sted, så prøv å se deg rundt der hjemme om du har noen ting du kan bruke til å skape forskjellige nivåer i krukkehagen. Karina har for eksempel denne ...

 • KRUKKER: Planlegging

  KRUKKER: Planlegging

  05/10 VIDEO: Drømmer du om å skape en liten oase med krukker et sted i hagen, er det lett å komme i gang. Du har sikkert allerede en del forskjellige krukker eller andre beholdere stående hjemme, og kanskje står det også en gammel ...

 • STAUDER: Nytt liv i krukker og potter

  STAUDER: Nytt liv i krukker og potter

  21/09 VIDEO: Er du glad i stauder, behøver du ikke bare å begrense deg til et par av bedene i hagen din. Stauder kan også ha et godt liv i en krukke i hagen eller på altanen.

Les mer om

Få gratis nyhetsbrev

Få tilgang til alle artikler

Få tilgang til alle artikler

For bare 19,- får du tilgang til over 1500 ekspert-guider fra Gjør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Hagebilag

Hvordan kan allerede abonnenter laste ned ...

Lydisolere yttervegg

Hei. Jeg bor nært trikken i trondheim og ...

Pergola - byggesak ?

Hei, Vi skal sette opp en åpen pergola, uten ...

Putekasse på brygga.

Jeg skal lage en stor putekasse som skal ...

Mest leste i forum

Stendersøker

Er på jakt etter en stendersøker som gjør det ...

Gipsplater på vegg?

God dagen godtfolk!Har nylig kjøpt hus fra ...

Barnesenga svever fritt

Plassen var trang i det felles barnerommet. De ...

Solterrassen ble til et fint lysthus

Det skulle egentlig bare bli en overdekket ...

Gjør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss